Zdravím. Letíme do Nizozemska, z BRQ do EIN a z něj pak chceme vlakem do Amstru. Všade píšou, že cena jízdenky je 19,2 euro. A zároveň něco o OV - Chipkaartě. Prosím, jednoduše: Co je to ta karta, jde koupit jízdenka na vlak na místě a bez té karty a o kolik bude dražší? Do nizozemska se nemáme v plánu vrátit, takže nevím, jestli se nějaká taková karta vyplatí. Díky za rady .

OV - chipkaart. Co s ní?

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Zdravím. Letíme do Nizozemska, z BRQ do EIN a z něj pak chceme vlakem do Amstru. Všade píšou, že cena jízdenky je 19,2 euro. A zároveň něco o OV - Chipkaartě. Prosím, jednoduše: Co je to ta karta, jde koupit jízdenka na vlak na místě a bez té karty a o kolik bude dražší? Do nizozemska se nemáme v plánu vrátit, takže nevím, jestli se nějaká taková karta vyplatí. Díky za rady

0

Buď si koupíš v automatu lístek na jednu jízdu nebo předplacenou OV kartu a dobiješ ji. Jednorázové lístky jsou pohodlnější na používání, protože jinak musíš mít před každou jízdou minimální kredit ve výší maximální možné platby. Když pípneš u turniketu, tak systém neví, kde vystoupíš, narozdíl od lístku z bodu A do bodu B.

A pozor na ty turnikety, třeba na Schipolu jsem suvereně vešel do vlaku a hledal, kde lístek orazím. Přehlédl jsem jej nahoře v hale. Je to nenápadný hranol.

0 Citovat

Myslím, že jednotlivý lístek byl s přirážkou. Info o Chipkaart pohledej zde na fóru, např. zde: viewtopic.php?f=44&t=4310

0
2 reakce