Na konci dubna díky CL letím se ženou na pár dnů do NYC. V plánu mám mimo jiné navštívit ESB a Top of the rock. Vzhledem k tomu, že bych chtěl z těchto vyhlídek nafotit pár snímků NYC při a po západu slunce, tak s sebou potáhnu i stativ. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Rád bych předešel nějakým konfliktům s ochrankou na místě přímo u detektoru. Moje otázka zní: opravdu mne nahoru se stativem nepustí? Na webu ESB to mají uvedené ve FAQ, ale na webu Top of the rock není o tom žádná zmínka. V Dubaji (At the TOP) a ani na Montparnasse Tower v Paříži jsem problém neměl. Dík. .

Vstup na Empire state building / Top of the Rock se stativem

Založil ve fóru Co se nevešlo

5 reakcí

Na konci dubna díky CL letím se ženou na pár dnů do NYC. V plánu mám mimo jiné navštívit ESB a Top of the rock. Vzhledem k tomu, že bych chtěl z těchto vyhlídek nafotit pár snímků NYC při a po západu slunce, tak s sebou potáhnu i stativ. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Rád bych předešel nějakým konfliktům s ochrankou na místě přímo u detektoru.

Moje otázka zní: opravdu mne nahoru se stativem nepustí? Na webu ESB to mají uvedené ve FAQ, ale na webu Top of the rock není o tom žádná zmínka.

V Dubaji (At the TOP) a ani na Montparnasse Tower v Paříži jsem problém neměl.

Dík.

0

Byl jsem na obou vyhlídkách a stativ jsem si taky chtěl vzít. V obou případech jsem se dopředu ještě ptal jestli je to možné a v obou případech mi bylo odpovězeno, že to možné není a že na místě nejsou žádné úložné prostory, kde by se daly uschovat, takže ti ho buď vyhodí nebo tě tam nepustí. Po těch odpovědích jsem se rozhodl to neriskovat a stativ nebrat. Na ESB jsem skutečně nikoho se stavivem neviděl. Na Top of The Rock jsem viděl jednoho člověka s tím malým Joby Gorilla Pod stativem, jinak nikdo další. Na Top Of the Rock jsou takové betonové sloupy, kde se dá foťák položit a fotit odsud - byla o ně ovšem bitka, takže v případě ulovení místa se člověk nesmí hnout, protože je tam fakt mraky lidí. Není to sice ono, ale furt lepší jak nic smiley

Já osobně bych to se stavivem neriskoval. Vystojíš si nemalou frontu a pak tě nepustí dál.

0 Citovat

Na ESB mi stativ při kontrole odebrali, dali mi lísteček a při odchodu jsem si jej zase vyzvedl. Tedy nahoru tě se stativem nepustí, ale určitě o něj nepřijdeš ani kvůli tomu nebudeš muset svou návštěvu vzdát.

0 Citovat

A co gimbal??Ten pustí.Děkuji.

0 Citovat

Když jsem byl na Top of the Rock v září 2017, byl tam člen personálu - přímo fotograf se stativem, kde měl ohraničený prostor a fotil ostatní lidi. Asi nechtěj, aby jim nějaký návštěvník zabral místo :D.

Jinak ještě se zeptám, z jakého důvodu chceš jít na oboje? Osobně bych zvolil jen Top of the Rock, stačí jen jedno z toho..můj názor
0 Citovat

denystar napsal(a): Jinak ještě se zeptám, z jakého důvodu chceš jít na oboje? Osobně bych zvolil jen Top of the Rock, stačí jen jedno z toho..můj názor

Vzhledem k tomu, že původní tazatel se tam chystal v dubnu 2017, tak už si to asi vyřešil :-)
0
5 reakcí