Zdravím, před pár dny se mi stala v Mexiku nemilá věc - vybral jsem z bankomatu americké dolary (dvakrát během pár minut) a pak jsem ke svému překvapení zjistil, že kromě avizovaného poplatku 7.95 dolaru mi byl v obou případech stržen ještě další, 65 dolarový poplatek za "kolísavý kurz" nebo tak něco. Celkem mi tedy bylo strženo v přepočtu skoro 4000 Kč. Moje česká banka (Airbank) mi řekla, že s tím nic dělat nemůže. Neuměl by někdo poradit, co s tím? Díky. .

Skrytý poplatek za výběr z bankomatu v Mexiku

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

3 reakce

 Zdravím, před pár dny se mi stala v Mexiku nemilá věc - vybral jsem z bankomatu americké dolary (dvakrát během pár minut) a pak jsem ke svému překvapení zjistil, že kromě avizovaného poplatku 7.95 dolaru mi byl v obou případech stržen ještě další, 65 dolarový poplatek za "kolísavý kurz" nebo tak něco. Celkem mi tedy bylo strženo v přepočtu skoro 4000 Kč. Moje česká banka (Airbank) mi řekla, že s tím nic dělat nemůže. Neuměl by někdo poradit, co s tím? Díky.

0

Ten poplatek účtoval kdo? Airbank nebo bankomat?

0 Citovat

Bankomat. Dokonce se ten druhý poplatek pak objevil i na účtence, ale během výběru jsem na něj upozorněn nebyl.

0 Citovat

Zrejme nic noveho viz tato 6 let stara diskuze:
https://www.tripadvisor.ie/ShowTopic-g150809-i66-k4135042-CozummelATMbyferrycharginghiddenfees-CozumelYucatanPeninsula.html
S tim se nic delat neda, spis to byl velmi nevyhodny smenny kurz nez poplatek (ostatne i 8 dolaru je moc, bezne do 2 dolaru za vyber pesos), ale je to varovani pro ostatni, aby nevybirali jinou nez domaci menu a kdyz uz, tak jen z bankomatu od bank. Vybirat USD ma smysl snad jen pro pasazery na cruise ship. Kdyz jsem pred lety pred cestou do Venezuely potreboval v Kolumbii dolary, vybral jsem mistni menu a smenil na dolary.

0
3 reakce