Trochu netradičně začnu vlákno tím, že ať už se o panu Sůrovi (jediný novinář píšící pravidelně o dopravě) povídá leccos, tímhle si zaslouží obnovit renomé i u dlouhodobých odpůrců :) https://twitter.com/honzalb/status/860054241607659520 .

Letecká doprava v médiích

Založil ve fóru Co se nevešlo


mikir napsal(a): zastavam nazor ze tam proste tyto zvirata nepatri  i kdyz tam drive  zily , ale kdyz 100 let vlk nikomu v Beskydech nechybel ,tak nevidim duvod  pro to, aby se  cilene podporoval  jejich vyskyt  a mnozeni , stejne tak je to s medvedem 

mikir napsal(a): zastavam nazor,  ze jednotlivec  nemusi sve lety  ani resit ani omezovat , hezky priklad  pise miro776 , nejde tak ani o to kam vsude leti na  1 den , ale o to  jak jsou letadla narvane  jak v ekonomicke tak  bussines  tride  , podle toho a nokenec i podle mych zkusenosti   a to se snazim litat  jako socka  za  5 euro  se nad svymi  40-60 lety rocne  nemusim vubec  pozastavovat 

Mikire, už toho nech. Tvoje argumentace je naprosto odzbrojující.

0 Citovat

Tak když tu bylo zmíněno Machu Picchu, vypadá to, že tamní politici tomu místu chystají poslední ránu z milosti:

https://tinyurl.com/y4cafelt

Jako v situaci, kdy se MP už teď hroutí pod návalem turistů, chystat nový letiště, to už chce pořádnou dávku "pragmatismu". Pro mě nejspíš jedno z míst, který si odpustím vidět, i kdybych se někdy do Peru podíval.

0 Citovat

@lemming , odkaz na clanek jsem si precetl  a je tam i tohle :

Vláda si představuje, že by se letiště mohlo otevřít už v roce 2023. "Letiště bude postaveno co nejdříve, protože je to pro Cuzco velmi potřebné," uvedl peruánský ministr financí Carlos Oliva. "Existuje řada technologických studií, které stavbu letiště podporují," dodal. Starosta města Cuzco Luis Cusicuna má také vidinu nových pracovních míst. Jen stavební práce by podle něj mohly vést ke vzniku až 2500 pozic.

Toho ministra i toho starostu asi nekdo musel zvolit nebo ne ?  A ted podepisuji petice ,jinak takovych vselijakych  ruznych  pamatek je na svete  mnoho a jak jde zabranit aby tam turiste nejezdili ve velkem ?  V Cuzcu jsem byl pred 17 lety  prijel jsem tam busem od jezera  Titicaca  a okamzite po vystoupeni se na me vrhl dav  s nabidkou na ubytovani  ,mel jsem jiz dopredu vybrano neco ,tak jsem zdelil cenu  ,okamzite mi  byla nabidnuta  lepsi i  s odvozem  tak jsem kyvnul  a mel jsem tam ubytovani na 3 noci,tenkrat mel jezdit na Machu Picchu jakysi neturisticky vlak , bohuzel jsem zjistil ze je zruseny  a misto toho  tam  jezdila predrazena  turisticka doprava 

Nevim kolik turistu tehdy  tuto oblast nevstevovalo ,ale dneska ctu  ze 4000 denne  a doprava tam  koukam je za asi   60 euro z Cuzca.k tomu dalsi turistice  busy  , je tedy otazkou co je horsi jestli  to letiste   nebo ta doprava  tam

Ti co maji moznosti  poskytovat ubytovani a dalsi  turisticke sluzby   se tomu prilivu turistu  vetsinou nebrani  ,je to  jejich zivobyti  jako vsude na svete


@tonic   dotovane letadla  litaji  poloprazdne  ?  prosim te  ktere ?   ,Ostrava , Pardubice ...ted treba Brno  , jakmile  je cena  5-10 euro i za 20 naslapane  do posledniho mista a to samozrejme ty levne letenky nejsou cele letadlo ,sem tam asi nejake volne je , kdyz to nekdo necha  propadnout za tyhle ceny  Vis ze litam po Evrope temer vyhradne  Ryanairem a v posledni dobe jsem letel  vzdycky s  plnym letadlem  a treba letiste na Stanstedu  je nechutne  narvane  vzdycky , snad  jen po rano a pozde  vecer  to trosku proridne
0 Citovat

No lebo sú dotované a za normálnu komerčnú cenu by nikto neletel, predsa aký ekonomický zmysel má naplniť 737cku a "zarobiť" na tom 1000 euro s 5 eurovymi letenkami. Keby to neprišlo nelietala tá linka, nikomu nič by sa nestalo :)

0 Citovat

Z pohledu místních, kteří mají z turistů živobytí, to asi dává smysl. Ale když si vezmu, jak to na MP vypadá teď, a představím si ještě další násobek počtu návštěvníků, tak mi vychází, že tam bude vstup třeba na 2-3 hod, během kterých tě proženou s davem nějakým vymezeným koridorem s foto stopy a mazej pryč. Svoje kvantum rychlo Asiatů se selfie tyčemi si to nejspíš najde, mě tohle bohužel neláká. ;)

0 Citovat

@lemming46: Odpověděl jsem ve vlákně o MP, proč by podle mě byla velká chyba vynechat MP při cestě po jižním Peru.

0 Citovat

Pokud tam bude letiště a přímo z letiště eskalátor až na vrcholek, budou tam jezdit davy turistů i pokud tam bude jen beztvará hromada šutrů. A peněz dovezou více, než "těch pár zoufalců" co přemýšlí, jak by tam vylezli nějak bokem a jídlo si nesou v batohu. 

0 Citovat

To letiště bude dost daleko od MP a komplikovaná doprava zůstane v každém případě tj. buď asi 50 km taxi/minivanem na vlak s předem koupenou jízdenkou (bývá plno), vlakem 1,5 h. a pak další den busem nebo levnější ale mnohem delší cesta oklikou busem přes hory a soutěsku, kdy se závěr musí jít asi 11 km pěšky podél kolejí nebo vlakem (ale ten moc často nejezdí). Počet vstupenek je limitovaný, takže o moc víc lidí denně než letos tam nebude moci jít.

S těmi zoufalci a penězi si to pleteš asi s nějakým lunaparkem. Bokem tam vstoupit nejde, jedině vystoupit od řeky k bráně po inckých schodech, což je zajímavá varianta a pro lidi zvyklé chodit v pohodě asi za hodinu, ale ty si těch 24 USD za jízdu busem za zpáteční lístek jistě rád zaplatíš, protože přeci nejsi zoufalec. Jídlo v areálu koupit nejde (jen před vchodem je 1 restaurace, ale tam si během návštěvy MP nejde odskočit) a nesmí se tam oficiálně ani nosit, i když pokud tam člověk s návštěvou hory MP nebo Huayna Picchu tráví až 8 h., samozřejmě si nějakou svačinu vezme (jde o to, aby tam lidi nedělali piknik).

0 Citovat

A co vadí vám? :)

https://www.novinky.cz/cestovani...paign=null


0 Citovat

Jednoznačně kopání do sedačky, případně když si někdo sklopí opěradlo už během boardingu, takže se pak člověk nemůže pořádně dostat na své místo.

Zouvání považuji za úplně normální, ale než chodit na WC v ponožkách, tak si nosím pantofle (ne že by mi vadilo, že se po tom koberci chodí v botech, ale nechci riskovat, že někdo na WC nachcal na zem. :) 

0 Citovat

A to si piš, že nachcal :) Jinak za mě taky kopání a obecně nevychované děti v letadle, kteří jsou jen a pouze vizitkou svých rodičů.

0 Citovat

Určitě kopání do sedačky a nevychované děti. Dvakrát jsem ale teď zažil opilé cestující a modlil jsem se, aby se kvůli nim nevraceli na letiště nebo neudělali nějaké mezipřistání.


Nejvíc mi ale vadí celý proces na letišti a prostě létaní samo o sobě. Ne že bych se bál, ale je to taková otrava s většinou samýma nasranýma lidma. Poslední dobou včetně letušek. 

0 Citovat

tak me vytaci už třeba to, když někdo po pristani hned vstane.. naposledy před tydnem pri letu do Kutaisi, okamzite po pristani skutecne aspoň 20 lidi vstalo a zacalo si vytahovat zavazadla, tvorit radu... letusky po nekolika marnych napomenutich to vzdaly a jen se smaly.. 

ale celkove lide, co kopaji do sedacek, placici decka..

0 Citovat

Souhlasim s temi kopajicimi detmi do sedacek  a nevsimavi  rodice ,zlobive deti ale  vlastne vetsinou zlobi z nudy   ,takze i spolucestujici  pokud to rodicum  nebude vadit muze  deti nejak zabavit   Ponozky a bose chozeni  me nezajima  to je kazdeho vec   Co mi vadi je patlani se ruznymi vonavkami ,.nektere baby jsou fakt nesoudne a chodi jak pojizdna parfumerie ,to uz radeji spoceny chlap

Atmosferu v letadle  muze  taky ovlivnit personal a samozrejme i cestujici sami ,mam rad cestujici co si zacnou povidat  a nevadi mi ani cestujici v nalade ..samozrejme  s mirou  ne zlity pod obraz, aspon je nejaka sranda   ,treba  skotove cestujici z fotbalu  hrajici na dudy -)klidne bych snesl kytaru nejake  country  ..porad lepsi jak monotoni  cesta   a kazdy se  tvari znudene a otravene

Na vanoce letim  trosku drive  ,ale vracet se budu na Silvestra  tak  jsem zvedavy jestli bude nejaka  zabava  -)
0 Citovat

1. Děti, které nikdo nedrží na uzdě

2. Děti kopající do sedaček, které nikdo nedrží na uzdě

3. Uřvané děti kopající do sedaček, které nikdo nedrží na uzdě

4. Uřvané a pod obraz zlité děti kopající do sedaček, které nikdo nedrží na uzdě 


0 Citovat

Hodně to je o vlastním vnitřním rozpoložení. Jiné je to pokud vlezu do letadla odpočatý po příjemně strávené hodince (a pár panáčcích) v lounge, jiné je to pokud do letadla vlezu úplně unavený po celodenním předchozím cestování v 1 ráno - to jsem se nemohl dočkat konce prvního servisu (o který jsem stejně neměl zájem, po několika letech v krátké době letadlové žrádlo nemůžu ani cítit) aby se konečně zhaslo a dalo se spát. 

0 Citovat

@rsaf: "aby se konečně zhaslo a dalo se spát." Nepomohlo by dát si masku (škrabošku) na oči a případně špunty do uší a sedět u okna?

0 Citovat

Profesionální Babišdnes https://www.idnes.cz/ekonomika/d...prava_mato Dlouho jsem se u článku tak nezasmál :D prý charterové aerolinky :D 

0 Citovat

Uz to opravili 😀

0