Ahojte.otazka je asi skor pre slovenskych občanov. Ide o to že na konci Júna končim v zamestnaní a budem sa muset zaevidovat na UP. Na cele leto až do polky septembra mam napláne cestovat a neviem ako to zariadit z UP aby ma nevyradili a vyhol som sa tak plateniu 57€ mesačne zdravotnej poistovni. Kedže mam narok aj na podporu v nezamestnanosti tak presne viem ako ma budu chcet okamžite zamestnat je im jedno kde alebo ma vyradit s tym že som nemal zaujem o zamestnanie.Par dni tu cez leto budem takže by som aspon na nejake kontakty chodit mohol. Da sa to nejako snimi vybavit alebo mate niekto skusenosti ako sa k tomu postavia a čo v takejto situaci robit?  .

Urad práce popri cestovaní

Založil ve fóru Co se nevešlo

9 reakcí

 Ahojte.otazka je asi skor pre slovenskych občanov. Ide o to že na konci Júna končim v zamestnaní a budem sa muset zaevidovat na UP. Na cele leto až do polky septembra mam napláne cestovat a neviem ako to zariadit z UP aby ma nevyradili a vyhol som sa tak plateniu 57€ mesačne zdravotnej poistovni. Kedže mam narok aj na podporu v nezamestnanosti tak presne viem ako ma budu chcet okamžite zamestnat je im jedno kde alebo ma vyradit s tym že som nemal zaujem o zamestnanie.Par dni tu cez leto budem takže by som aspon na nejake kontakty chodit mohol. Da sa to nejako snimi vybavit alebo mate niekto skusenosti ako sa k tomu postavia a čo v takejto situaci robit? 

0

Já bych řekl, že je to stejný jako v Česku. Buď se Ti to povede domluvit s poradcem nebo ne a pokud chceš pobírat podporu, tak prostě budeš muset dodržovat podmínky, který Ti stanoví. Pokud jsi v evidenci ÚP, jsi uchazeč o zaměstnání, smyslem toho tedy je najít zaměstnání a smyslem podpory v nezaměstnanosti není placený volno. Ale pokud už máš od září nějakou práci domluvenou, tak si myslím, že se s nimi domluvíš a nebudou Ti dělat problémy.

0 Citovat

Tak rovnako som to mal ja :) koncil som v zamestnani a isiel som cestovat do Afriky :) .... prihlasil som sa na urad prace, potom mi tetuska dala termin kedy mam prist nabuduce, tak som sa to snazil vybavit ze budem v zahranici ci nemozem neskor alebo nieco. Nepomohlo nic. Musel som sa odhlasit inac sa to proste nedalo... Mozno keby to bolo par dni tak by mi to posunula ale bolo to viac ako mesiac tak som sa musel proste odhlasit a ked som sa vratil tak znova prihlasit. Za ten cas co som bol prec som si sam platil zdravotne. Tak drzim palce ale neviem ci sa ti to podari vybavit inac :)

0 Citovat

No ved to že teraz je to problem aj vdaka tom že Ficko sa pretriasa pred kamerami a rozprava ako znižuje nezamestnanost. Ja budem najviac mimo SVK asi 10 dni tak možno sa tie terminy budu dat posunut.problem nastane ked ma pošlu niekde na pohovor :) uvidime velmi rad by som sa tomu vyradeniu vyhol

0 Citovat

10 dni tobude v pohode podla mna...

0 Citovat

Moja skusenost bola taka ze na urade prace som za 5 mesiacov bol dva krat, prihlasit sa, a potom prvy termin(asi o dva tyzdne) kde mi povedali co a ako a tam som sa s tetou dohodol ze dalsi termin dame az za styri mesiace. V podstate ona sama mi to navrhla.

Kazdopadne mozes povedat ze budes hladat pracu mimo trvaleho bydliska a preto mas problem sa dostavovat casto na terminy(lebo cesta je draha), a je aj moznost sa hlasit cez mail. Ze jej posles vypis z profesie(to uz sa berie aj oficialne ze uz netreba mat to potvrdenie na papieriku) ze si aktivne hladas pracu(co by asi slo robit aj zo zahranicia).

Kazdopadne nespoliehal by som sa na to ze natrafis na ustretovu tetu, takze plany by som riesil az po prvom stretnuti).

Urcite ale rataj ze po prihlaseni na urad tam budes musiet este raz prist kde dohodnes to ako to bude fungovat(u mna to boli dva tyzdne), takze ak chces cestovat hned od zaciatku jula tak asi aj zbytocne tam prvykrat pojdes(skusit mozes).

EDIT: pozeram ze ides max na 10 dni prec, tak to vobec nebude problem menit terminy sa daju, a posielat ta nikam nebudu(mna neposlali nikdy nikam, staci ze som ukazal ze si aktivne hladam).

0 Citovat

jedna sa ale o posledny 1-2 roky? znami čo boli prednedavnom na UP mi potvrdili neuveritelnu buzeraciu, aj posielanie na pohovory do susednych miest, čo pri odmietnuti samozrejme znamena vyhadzov. Bral si aj podporu ked si bol evidovany? asi bude najlepšie počkat a uvidim čo s nimi vyriešim.

0 Citovat

Nad něčím podobným taky rozmýšlím. V práci nic moc a dlouhodobý smysl začínám postrádat a udělat si pořádně dlouhou poznávačku JV Asie nebo Mexika by bylo fajn. Ale tetky na ÚP jsou nevyzpytatelné. Když jsem byl po škole v evidence, tak si mě nikdo nevšímal a žádné interview ani kontakt mi nezařídili za celou dobu. Schůzky tak jednou za 2 měsíce. Samozřejmě podpora žádná. Ale to bylo před 4 lety. Teď nárok na podporu už mám a nejspíš bych jako na potvoru narazil na hyperaktivní bábušku s volebním profilem ultrapravice "Všichni jste flákači a nefachačenka a chcete jen obírat nebohý pracující lid. Doma budeš a každý den posílat CVčka a nejlíp dva pohovory." Tak by mě zajímaly reálné zkušenosti z ČR za posledních pár měsíců. Už úřady práce fakt nabízejí práci?

Pokud jsi pryč vždy jen pár dní, tak ji vysvětli, že v tu dobu máš pohovor, jedeš do zahraničí ke strýčkovi hledat práci nebo že někomu z rodiny musíš pomáhat, cesta je drahá apod.

0 Citovat

byvaly kolega tiez takto zostal 6 mesiacov doma a tetuske stacilo, ked jej preposielal maily, ktore posielal na na ponuky z profesie (bolo to koncom minuleho roka)

0 Citovat

Všetko závisí od lokality (v Prešove to sledujú viac ako napr. v Trenčíne), od toho či si VŠ vzdelaný (nekvalifikované pozície sa obsadzujú ľahšie a budú sa Ťa snažiť niekam natlačiť, tz. budeš chodiť častejšie podpisovať) a samozrejme od konkrétnej osoby z ktorou to budeš riešiť.

Povinnej zdravotke sa ide vyhnúť - http://marushka.sk/celorocne-poistenie/

My sme nedávno prišli po roku naspäť na Slovensko, nabootovali do systému a riešili to paralelne v Prešove a v Trenčíne. Plus mesiac dozadu sa zmenili podmienky evidencie na úrade práce a tak sa UP pre tlak zhora snaží "znižovať" nezamestnanosť vyraďovaním ľudí (tz. nie zamestnávaním) pri prvej možnosti.

0
9 reakcí