Tento víkend se mi náhodou vybavil můj nejtěsnější přestup. To jsem v Kjótu potřeboval přestoupit z lokálního vlaku z Nary na šinkansen do Hirošimy. Podle jízdního řádu jsem na to měl mít 8 minut. To by mělo bohatě stačit, ale jaksi ten vlak zvládl chytnout zpoždění, tak mi zbývaly sotva minuty tři. K tomu v Japonsku jsou nástupiště hooodně dlouhé a je tam zakázáno běhat. Barvitěji vylíčeno: http://michal-na-cestach.blogspo...estup.htmlU letadel zatím držím bobříka štěstí a nikdy jsem se neocitl v takové situaci (ťuk, ťuk).Jaký byl váš nejtěsnější přestup? Jedno jestli rychlovlak, letadlo nebo fakt důležitý autobus? .

Váš nejtěsnější přestup

Založil ve fóru Co se nevešlo

20 reakcí

Tento víkend se mi náhodou vybavil můj nejtěsnější přestup. To jsem v Kjótu potřeboval přestoupit z lokálního vlaku z Nary na šinkansen do Hirošimy. Podle jízdního řádu jsem na to měl mít 8 minut. To by mělo bohatě stačit, ale jaksi ten vlak zvládl chytnout zpoždění, tak mi zbývaly sotva minuty tři. K tomu v Japonsku jsou nástupiště hooodně dlouhé a je tam zakázáno běhat. Barvitěji vylíčeno: http://michal-na-cestach.blogspo...estup.html

U letadel zatím držím bobříka štěstí a nikdy jsem se neocitl v takové situaci (ťuk, ťuk).

Jaký byl váš nejtěsnější přestup? Jedno jestli rychlovlak, letadlo nebo fakt důležitý autobus?

0

no najtesnejsi prestup bol prilet na Ruzyne mimo schengen a do odchodu vlaku bolo hodinu z hlavniho nadrazi. Isli sme MHDckou :D Nastastie vlak meskal 5 minut, inak by sme nestihli :D

0 Citovat

Tuhle jsme přiletěli do Atén a vlak do centra už tam stál. Tak jsme nastoupili a hned odjeli. Bože, to jsou teda témata...

1 Citovat

vzdy lepsie ako keby si prisiel na metro do Aten smer letisko a ziadne by tam nebolo :D

0 Citovat

mínus 2 minúty. :D Rýchlik prišiel do H. Brodu o 2 minúty skôr, a tak som stihol preskočiť do osobáku, ktorý odišiel minútu pred pravidelným príchodom rýchliku.

V Minneapolise sme stihli prestúpiť zo zmeškaného regionálneho lietadla do lietadla do Amsterdamu za 20 min (aj pôvodný čas na prestup 50 min bol v podstate o "držku" Ešte že cestujeme len s príručákmi :D).

0 Citovat

1) San Jose - bydlím poblíž centra, ráno začíná nenápadně - balím kufr, mám hodně věcí a komplet nový outfit. Stěží ho zavřu, zdržím se v koupelně, dám kávu a pak už se nabaluje zpoždění. Přejedu sjezd z dálnice, použiju další, vracím se zpět, mířím do půjčovny vrátit auto, je tam fronta, spěchám na check-in, mám nadváhu, nechci doplácet, otvírám kufr a přebytečná 3 kila přendávám do kabelky. Už je to OK, ale mám prý spěchat protože je to až poslední gate. A nelhali, běžím celou cestu, předbíhám kde to jde, terminál je obrovský a už slyším jak nás vyvolávají. Do letadla nastupuji jako poslední. Letuška mě zpraží pohledem, ale letadlo do Seattle má jen minimální zpoždění.

2) Turecko - čekám asi 5 hodin na letadlo do Tokia, natáhnu se lavičku, dám kabelku pod hlavu a usnu. Probouzím se v době, kdy už podle tabule probíhá boardig. Nerad čekám ve frontách a nerad se mačkám, z toho důvodu vždy nastupuji do letadla mezi posledními. Zprvu proto nespěchám zajdu si na toaletu a pomalu jdu k bezpečnostní a pasové kontrole. Ve 3 ráno je tam fronta tak na hodinu - to mě zaskočilo. Diskutuji, předbíhám, ale vše probíhá strašně pomalu. Běžím celým terminálem a dostávám se k nástupu v době kdy už mělo být letadlo 20 minut pryč. Naštěstí má let zpoždění a zrovna začíná boarding. Jinak by mě čekala prohlídka Istanbulu místo Tokia.

0 Citovat

Co děláš, když do letadla doběhneš zpocený a není možnost sprchy?

0 Citovat

Karel napsal(a):

Co děláš, když do letadla doběhneš zpocený a není možnost sprchy?

Když to zrovna nebude A380 se sprchou tak používám malý flakon parfému Gucci, který mám neustále v kabelce a který dokonale překrývá všechny pachy.

0 Citovat

Gucci??? hahaha Padrino.... jinak tvůj příspěvek vidím přesně, v barvách (!!): rok 1985 Bartoška, Kanyza... Vinklář...akce jako blázen....

BTW...Proč tady otvíráte témata jako tahle?

0 Citovat

3 min Kosice a vlaky prestup na IC z osobaku (podla planu tam malo byt 17 minut, aspon, ze yz nadvazujuce vlaky davaju na jedno nastupiste)

Lietadlom, neviem presne casy ale bolo to nejaktakto PRG-LHR-OSL-LYR, v PRG nevedeli vystavit tickety na let OSL-LYR, ze skuste v LHR, lenze tam bolo len par minut na prestup takze az v OSL, ale lietadlo z LHR meskalo, tak beh cez letisko, prednost zo sekurity vsade pri kazdej konrole a kazdom rade, sadli sme do lietadla a nakoniec este dobrych 20-30 minut prichdzali ludia, ktory mali podobny pribeh ako my.

0 Citovat

Z letadla na letadlo jsem měl nejtěsnější přestup ve Vídni 25min podle časů na letence. První let byl navíc ještě pár minut zpožděný, reálně tedy pod 20min. Stihli jsme to :-).

0 Citovat

Mel napsal(a):

Gucci??? hahaha Padrino.... jinak tvůj příspěvek vidím přesně, v barvách (!!): rok 1985 Bartoška, Kanyza... Vinklář...akce jako blázen....

BTW...Proč tady otvíráte témata jako tahle?

Někdo používá Pitralon, já mám raději Gucci. Každý má svůj styl.

O čem tady tedy chceš diskutovat? Témata co mě zajímají jsou zamykána a fórum funguje jak přes rušičku a ten trolling už také není co býval.

0 Citovat

České Budějovice stanice Výstaviště - z trolejbusu č.3 na autobus č.21 - 2 vteřiny ))

0 Citovat

@ Padrino: Pitralon jsem musela googlovat….ač narozena v 70. letech, neznám ….. „zřejmě dobrý oddíl, no“ :-)

Ti, co ulétají na Birkinkách, rozhodně neulétnou na Gucci ….Cruel Gardenia ….

@Dave: nejsem vaše cílová skupina, tak jsem se nechtěla vyjadřovat ke změnám, nicméně chodila a chodím sem ráda právě na to fórum, díky „dobrému oddílu“ nemusím hledat low-cost řešení, ale právě na tom fóru jsem se občas dost dozvěděla/ občas dost pobavila/ a některé uživatele vysloveně vyhledávám:-) (Petr76, eremi), negativní reakce jsou doklad jediného: neodhadli jste svoji nejsilnější stránku/ core business/ zlaté vejce ……….a to se v businessu neodpouští, lépe řečeno dost to stojí….já bych udělala, co je v mých silách, abych zlaté vejce vrátila do hnízda

P.S. Padrino, možná by ses mohl zkontaktovat s Cali a skočit spolu na jiné stránky …..mici…mici….mici…třeba to tu ostatní i uvítají :-)………možná jsem výjimka, ale já tu hledám postřehy k cestování, všechno ostatní najdu jinde

0 Citovat

Ono by to chtělo se narodit ještě tak o dekádu dřív na to mít možnost dostat se do věku, kdy se člověk mohl nechat se okouzlit partnerovou omamnou vůní Pitralonu :)

A díky :)

0 Citovat

:-)není zač.....

P.S. asi to nepatří sem, ale tak snad to všichni přežijí :-) ...někde jsi psal, že Polsko je tvá srdcová záležitost, já tam v životě nebyla a pro spoustu předsudků/ důvodů jsem to ani nijak neplánovala .... osud chtěl, že příští firemní konferenci máme v Krakově.....nějaké speciální doporučení? Mimo průvodce :-)

(asi na jiné vlákno, sorry., ale....)

0 Citovat

Polsku musíš dát šanci, není to láska na první ani na druhej pohled, ale stojí to za to :) Mimo klasiky jako Staré město a Wawel, tak pro mě v Krakowě jednoznačně top je Kazimerz. Je to čtvrť, která má všechno, charisma, historii, mraky hospod a barů a už to tam není tak prvoplánovitě turistický, je tam hodně studentských hospod. Na Plac Nowy si dej zapiekanku a třeba naproti v Pijalni Wodki i Piwa to spláchni, pokus máš ráda lokální "folklór" :) Jinak fajn hospoda je třeba Corner Burger a nebo hned vedle na takovým plácku stánek s belgickými hranolky. Ale myslím, že si tam ten svůj podnik najde každý :) Jinak osobně nejradši nasávám atmosféru místa ideálně v obyčejných hospodách s místními, takže na nějaký upscale podniky Ti doporučení nedám, ale to si myslím, že se v tomto o vás postarají v rámci konference, jak bývá zvykem :)

Jo a pokud chceš vyzkouše pravou polskou klasiku - bar mleczny tak na ulici Grodzka je Bar Grodzki, můžu s klidem doporučit :)

Každopádně si to tam užij, třeba naposled, když jsem byl v Krakowě, tak jsem už dál než do Kazimerze ani nedorazil :)

Sorry za offtopic, ale tohle vlákno asi už stejně svůj "potenciál" vyčerpalo :)

0 Citovat

Jdeš pokecat se svým alteregem padrinem nebo ten má zrovna práci s Mici? :)

0 Citovat

@Mel - přiznávám, že jsi mě nezastihla v nejlepším rozmaru a proto to musím brát jako osobní napadení:-)

Ad padrino11, nemám s ním problém, stejně jako s kýmkoliv jiným/jinou tady. Vím, že on ví, že my víme...

Zasměju se jeho příspěvkům, někdy toho je i na mě moc, ale na druhou stranu lepší, než číst ve fóru stále, jestli mohu nastoupit v místě B nebo zda potřebuji na půjčení auta kreditku apod.

Nechci dělat Zagorku, ale prostě mě trošičku vadí, co jsi napsala. Ale dobrá, skočím dle doporučení třeba na tinder, možná Tě tam najdu. Víš, podobným ženským říkáme, že jim zřejmě hovno nesmrdí. Ale třeba to není Tvůj případ.

0 Citovat

Mel, jestli se zajímáš o cestování, tak to musíš na nějaký serióznější cestovatelský server - já tam také chodím když hledám validní informace. Tohle je takový cestovatelský bulvár jak už tady někdo uvedl.

0 Citovat

Pri letu s Austrian Airlines v lednu 2003 z Prahy do Sydney (s mezipristanim v JV Asii a nasledne na jedne letence na Novy Zeland) letadlo z Vidne ani nepriletelo do Prahy kvuli pocasi (mlha az na zem a teplota asi kolem nuly) a presunuli me na let s CSA, ktery dorazil do Vidne tesne pred planovanym odletem do Sydney. Jen jsem prebehl halu spolu s nekolika dalsimi Cechy do letadla, ktere kratce na to s nekolikaminutovym zpozdenim odletlo. Batoh mi dorazil o 2 dny pozdeji, ale spise jsem to uvital, protoze jsem mel v planu jit z letiste v Aucklandu po priletu kolem pulnoci pesky. Nechtelo se mi platit drahy autobus a ani hostel, kdyz bych stejne nespal. Cesta byla bez batohu prijemna a na zacatek, kde je dalnice a nesmi se tam chodit, me svezl zamestnanec letiste, aniz bych stopoval. Pesky se da jit, ale oklikou, coz jsem tehdy nevedel.

0
20 reakcí