Zdravím,pomaly riešim detaily mojej cesty do Malajzie v auguste (srpen). Očkovania mám A+B žltačka, týfus. Anti-malarika som vylúčil (nebudem toľko v takých častiach). Z toho čo som načítal som zistil, že najväčší škodca a prenášač (malária, horúčka dengue) je komár.1. V pláne som mal kúpiť sprej s obsahom DEET. Môže byť tento http://www.cestovatelskyobchod.c...ay-100-ml? (ak vidí link na eshop poprosím o úpravu len na názov)? Obsahuje 93%, 50% je lacnejší len o 10kč, má nejaký zmysel brať radšej 50%?2. Koľko približne vydrží 1 človeku 100 ml daného spreju (pri stálom používaní)?3. Aká je dostupnosť lokálnych sprejov (DEET) v Malajzii (je to možné nájsť na každom rohu alebo je to komplikovanejšie)?4. Má zmysel riešiť aj moskytiér? Ak áno, nejaké odporúčania na kúpu (ľahko skladateľný a prenosný)? Našiel som tento http://www.cestovatelskyobchod.c...net-single ale fakt netuším o čo by som to v hoteloch pripevnil :-DĎakujem (aj za odpovede iba k jednotlivým bodom) .

Ochrana proti hmyzu

Založil ve fóru Co se nevešlo

7 reakcí

Zdravím,

pomaly riešim detaily mojej cesty do Malajzie v auguste (srpen). Očkovania mám A+B žltačka, týfus. Anti-malarika som vylúčil (nebudem toľko v takých častiach). Z toho čo som načítal som zistil, že najväčší škodca a prenášač (malária, horúčka dengue) je komár.

1. V pláne som mal kúpiť sprej s obsahom DEET. Môže byť tento http://www.cestovatelskyobchod.c...ay-100-ml? (ak vidí link na eshop poprosím o úpravu len na názov)? Obsahuje 93%, 50% je lacnejší len o 10kč, má nejaký zmysel brať radšej 50%?

2. Koľko približne vydrží 1 človeku 100 ml daného spreju (pri stálom používaní)?

3. Aká je dostupnosť lokálnych sprejov (DEET) v Malajzii (je to možné nájsť na každom rohu alebo je to komplikovanejšie)?

4. Má zmysel riešiť aj moskytiér? Ak áno, nejaké odporúčania na kúpu (ľahko skladateľný a prenosný)? Našiel som tento http://www.cestovatelskyobchod.c...net-single ale fakt netuším o čo by som to v hoteloch pripevnil :-D

Ďakujem (aj za odpovede iba k jednotlivým bodom)

0

1. Minuly rok v indonezii sme pouzivali nieco kupene v singapure kamaratom ktory tam zije a ze ma s tym vyrobkom skusenosti, takze sme to nejak neriesili a poiuzivali to a myslim ze komare neboli vobec problem. Tento rok sme pred cestou na Madagaskar kupili pre istotu uz na Slovensku v lekarni 2 repelenty od firmy Predator, jeden s deet nejak cez 30 myslim a jeden s 50. Na Madagaskare sme potom este doupili dva nejake lokalne, jeden skoro najdrahsi a jeden nejaky lowcost (tam myslim ze deet ani nechyrovali :) ). Pouzivali sme viacejmenej vsetky striedavo a nemali sme pocit, ze by niektory nejak specialne viac fungoval. Traja z partie sme boli viacejmenej pohode, ale jednu holku stipali celkom pravidelne, nech sa postriekala cimkolvek. Takze tazko povedat, nakolko je napr ten deet zarukou ochrany.

2. My sme boli 4ria a mali sme tie dva Predatory (jeden myslim 150ml a druhy 80-100, presne nepamatam) a tie dva lokalne boli 150ky myslim a vydrzalo nam to celych 16 dni pravidelneho pouzivania... aj ked je pravda ze par dni boli oblasti kde komare vyslovene neboli, takze tam to bolo len tak preventivne pouzite

3. v Malajzii sme boli len v Kuala a tam celkom bolo (resp boli tam repelenty, ci konkretne deet, to uz neviem), ostatne casti neporadim

4. Mosktytier sme pouzivali, v hoteloch na Mada boli v podstate vsade a je to aspon na efekt taky lepsi pocit. Ale samostatnu vlastnu sme nebrali, presne ako pises, nebolo by to tam kam zavesit vo vacsine pripadov

0 Citovat

Tak ja si zvyknem nosit tento: http://www.trekland.sk/produkt/8...t-spray-50

vacsinou si kupim jedno mensie balenie (60ml) ktore si mozem zobrat to prirucnej a jedno vacsie si dam do odbavenej. Vydrz je celkom dlha na mesacne cestovanie sme minuli asi 3 tie mensie 60 mililitrove pre dvoch. Pouzival som ho aj v Malajzii ale napriklad aj v Botswane, Zambii, Namibii alebo Vietname... S komarmi som problem nikdy nemal po pouziti ale zasa podla mna ich tam ani nejako vela nebolo. Zvyknem si nosit aj moskytieru a kde mam pocit ze by sa zisla tak pouzivam :)

0 Citovat

1) tento sprej kupuji také. DEET je ta složka, která je účinná, tzn. ber 93%

2) Moc to nepřeháníme, takže nám jedno balení vydrží i na 2–4 cesty

3) Nikdy jsem neřešil

4) Pokud dokážeš odhadnout dostupnost sítí na hotelu, tak nebrat, v opačném případě to smysl fakt má. Stačí jedna běsnící svině a ráno máš nohu jako ropucha :D zavěsit to vždy nějak půjde

0 Citovat

Tak mně se osvědčil v Thajsku i Malajsii tento přípravek za pár šušňů, který nám doporučili místní. Smrdí tak, že hmyz i pijavice se ani nedovolí přiblížit:-)


hmyz.jpg

0 Citovat

grouppen napsal(a):

jak je to tam s filckama - je na to něco?

Nejlepší je DDT

0 Citovat

Myslíš Pediculosis pubis? Na ty ti stačí Diffusil:-)

0 Citovat

Ďakujem všetkým za informácie. Ešte ohľadom toho moskytiéra, v hoteloch som o tom zmienku nevidel takže asi by som to radšej kúpil a zobral. Tá čo som vybral teda môže byť http://www.cestovatelskyobchod.c...et-double? Či nejaké iné odporúčania? Čo sa týka úchytu tá istá značka predáva aj "montážnu" sadu takže to je možné využiť prakticky v akomkoľvek hotely.

0
7 reakcí