Ahoj, na letošní leden až únor přemýšlím o 2 až 3 týdenní trase do JV Asie. Dřív nechci. Loni jsem tam byl na přelomu října a listopadu a vařil jsem se ve vlastní šťávě. Mimochodem už mi taky svítí krásná 0 na počítadle dovolené.Přibližný itinerář mám vymyšlený (viz obrázek) po trase Angkor - Bangkok - Krabi - Kuala Lumpur - Singapur (+ případně Bali). Všechny tyto přípoje jsem už v minulosti studoval. Lítají a až na Siam Reap nevycházejí draze.Z Evropy bych rád open-jaw letenku nejlíp Siam Reap/Singapore. Nějaké tipy, na jaká města v Evropě a jaké aerolinky se zaměřit?Nejlepší by to bylo samozřejmě z Prahy, ale nepohrdnu ani cestou do Milána, když bude super cena. Přestup uvítám v zemi / města, kde jsem ještě nebyl. Na extra služby aerolinek si nepotrpím, ale rád bych odbavené zavazadlo a jídlo v ceně (takže současnou akci flyDubai škrtám). Akci Qataru z Prahy jsem v předešlém týdnu bohužel prošvihl. Bohužel jsem řešil práci, čekal na odpověď a měl svázané ruce. >> Cestu s dlouhými přestupy např. v Číně, Hongkongu, Ománu nebo Kataru, beru jako plus, pokud jsou přes den.EDIT: A kvůli kamarádce z Bangkoku to potřebuji sestavit tak, abych tam byl přes víkend :-DEDIT2: Koukám, že jsem to blbě pojmenoval a jméno tématu nejde změnit (ách jo). Lepší by bylo "Zima/jaro 2018: S kým a jak do JV Asie na trasu REP-BKK-KBV-SIN .

Zima/jaro 2018

Založil ve fóru Co se nevešlo

@kopecky z miniserstva zahranicnych veci: "Vietnamská vláda rozhodla 25. januára 2017 o zahájení DVOJROČNÉHO pilotného plánu udeľovania víz pre zahraničných turistov prostredníctvom elektronického systému (e-visa). Občania zo 40 krajín budú môcť požiadať o e-visa odo dňa 1. februára 2017. Do tohto zoznamu je zahrnutá tiež Slovenská republika. "

Budem ich robit koncom roka a vyzera to jednoducho, scan pasu, 2x foto a vyplnit paru udajov. Poplatok 25 USD, ziadne zvacie dopisy netreba.

Ja si uz dovolenku bez skutru ani neviem predstavit. Efektivne a lacne. 1x som sedel na skutri pred 2 rokmi na Filipinach, v prvy den hned 160 km, z toho som ja odjazdil tak 20 metrov :D Sa mi to zapacilo natolko, ze som si kupil skuter aj na Slovensku :)

0