Dobrý den, v pondělí odlétáme do Thajska. Absolvovali jsme očkování proti žloutence A,B a břišnímu typu. Nemůžeme se dopátrat platnosti očkování proti tetanu kvůli dovolené lékaře. Zakládáme si na problém, pokud poletíme a nejsme očkovaní? Nechali by jste se očkovat pro jistotu i přes všechna absolvovaná očkování? Děkuji moc za rady. Hezký den .

Očkování

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

4 reakce

Dobrý den, v pondělí odlétáme do Thajska. Absolvovali jsme očkování proti žloutence A,B a břišnímu typu. Nemůžeme se dopátrat platnosti očkování proti tetanu kvůli dovolené lékaře. Zakládáme si na problém, pokud poletíme a nejsme očkovaní? Nechali by jste se očkovat pro jistotu i přes všechna absolvovaná očkování? Děkuji moc za rady. Hezký den

0

Něco podobného jsem zjišťoval kvůli své cesty a od sestry mi bylo řečeno, že tetanus je na 15 let, přičemž jsem byl očkován ve svých 20. Mrknul bych se do očkovacího průkazu a zavolal případně do očkovacího centra, abych si to potvrdil.

0 Citovat

Zkuste si vzpomenout, kdy jste byli očkováni. Platnost je 15 let, málokdy to projde. Většina normálních obvoďáků/sester to má pohlídané a třeba rok před platností vás upozorní/naočkuje.

Pokud máte obavy, zavolejte si do nějakého očkovacího centra na konzultaci, tam poradí lépe.

0 Citovat

predstavte si situaciu, ked clovek ide do JV Azie, ucelovo sa neda ockovat proti Hepa A+B a tyfu (pretoze je to "len" doporucene), nakazi sa niecim z toho, a potom potrebuje zdravotnu pomoc na mieste. ako sa k plneniu za tychto okolnosti postavi poistovna poskytujuca cestovne poistenie? preplati naklady, alebo je chybajuca prevencia dostatocnym dovodom na zamietnutie plnenia?

pre ucely zachovania vecnej diskusie prosim zanedbajme rozpravu ohladom miery racionality a dusevneho zdravia cestujucejosoby.

0 Citovat

Platí co je psáno, to je dáno. Pokud to není ve VPP vyloučeno, je to povoleno... A nikdy jsem neviděl, aby toto bylo nějak řešeno. Tedy v tomto případě je to úplně mimo mísu. Snad jediná výluka, kterou by mohla pojišťovna vytáhnout je onemocnění jako následek nějaké biologické kontaminace. Byl bych bez obav.

0
4 reakce