Zdravím, chci se zeptat, zda nemá něco s něčím podobným zkušenost. Dočetl jsem se že free WiFi hotspoty v Japonsku (Tokio, Osaka) příliš nefrci a můj operátor mi nabízí 100 MB mobilního internetu za krásných 2950,- Kč. Existuje nějaké řešení jak se levně připojit k internetu? (Nějaká speciální SIMka/tarif, půjčení telefonu na letišti, apod..., Případně, jak to funguje) Díky! .

Japonsko - (mobilní) internet

Založil ve fóru Co se nevešlo

12 reakcí

Zdravím, chci se zeptat, zda nemá něco s něčím podobným zkušenost. Dočetl jsem se že free WiFi hotspoty v Japonsku (Tokio, Osaka) příliš nefrci a můj operátor mi nabízí 100 MB mobilního internetu za krásných 2950,- Kč. Existuje nějaké řešení jak se levně připojit k internetu? (Nějaká speciální SIMka/tarif, půjčení telefonu na letišti, apod..., Případně, jak to funguje) Díky!

0

Po příletu do Japonska si můžeš na letišti vypůjčit malou krabičku Pocket Wi-Fi nebo si pořídit místní prepaid SIMku, prodávají se i v automatech stejně jako všechno možné v celém Japonsku. Pocket Wi-Fi ti půjčí i v hotelu, ale častěji ho nabízí jako součást pronájmu majitelé bytů na Airbnb.

0 Citovat

Jsou free WiFi hotspoty, ale jen v okolí nádraží většinou a připojit se na ně dá. Pocket WiFi na zapůjčení během pobytu nabízí 99% ubytování na Airbnb. Jinak se dají půjčit i na letišti, ale vychází to nějak přes 1000Kč týden.

0 Citovat

Zrovna v Tokiu je free wifi treba v metru a samozrejme v hostelech. Tam jsem Sim kartu ani nepotreboval. Pak jsem si ji koupil na dalsi cestu v obchode Yodobashi Camera asi za 550 Kc 1 GB na 30 dni, coz bylo nejlevnejsi na tuto dobu. Na mou zadost mi ji i nainstalovali, coz bezne nedelaji. Je to ale jen na data. Na volani jsou v Japonsku pro cizince malokdy.

0 Citovat

http://www.japan-guide.com/e/e2279.html Wifi zdarma bylo na spoustě míst, ale zákon schválnosti funguje. :) Existují i další aplikace na wifi zdarma, ale některé sítě jsou už zahrnuté v těch aplikacích jmenovaných v článku. Dále může člověk, mající nějaký vztah k univerzitě (student, zaměstnanec), využít i síť Eduroam.

https://www.japan-rail-pass.com/services

Letos jsem si koupil SIMku, sice nebyla nejlevnější (vím, že jsou i jiné nabídky a zrovna v Yodobashi Camera tuším prodávají nějakou SIMku, kterou ani sami neinzerují a člověk se na ni musí zeptat), ale aspoň odpadl stres s absencí signálu, když ho člověk nejvíc potřebuje. :) V popisu sice mají docela málo kompatibilních telefonů, ale ten můj, který v něm samozřejmě nebyl, přesto fungoval. :)

http://prepaid-data-sim-card.wik...wiki/Japan

0 Citovat

Jak píše tady kolega Lukáš Horák. Pokud chceš mít jistotu, že se připojíš vždycky a všude - a to včetně např. metra, pak pocket Wi-fi nejlepší možná volba. Zachránilo mi to v Tokiu první den život, jinak bych dle mého na Ueno stále ještě teď :-)

Princip je jednoduchý. Objednáš a zaplatíš si to dopředu na netu, oni ti to doručí na jakoukoli adresu (já si to nechala poslat na poštu na letišti, což doporučuji). Vyzvedneš, zapneš a už seš na datech. Je to malá krabička, vydrží ti v klidu dva dny bez nabití (já ji teda nabíjela každý večer, jsem útlocita). Jely jsme na tom ve dvou a házely docela velkou zátěž dat. Cena na 5 dní asi tisícovka :)

Já to měla odsud: http://www.globaladvancedcomm.com/

Užij si Japonsko! ;-)

0 Citovat

Využili jsme v Japonsku a později i na Taiwanu www.ivideo.com.tw

Mají většinou nějakou akci, jako 50% off, takže ceny byly nejlepší a celkově spokojenost.

0 Citovat

Zdravim, pojedu do Japonska a urcite kvuli tem jejich klikihalum budu chtit byt online. Tak shanim nejakou mistni SIM. Koukam, ze nabidka je siroka, ale pro me dost neprehledna. Nejedu tam na nejak dlouho dobu, tak nechci kupovat drahy balicek. 

Shanim tak 0,5 -1,5GB dat do nejakych 400kc. 

Nemate nekdo nejaky konkretni tip jestli lze neco sehnat? 

Samozrejme 4G a aby bylo pokryti pokud mozno i mimo mesta. Diky za rady

0 Citovat

Tady bych doporučil se poohlédnout po mezinárodní SIMce Surfroam s cenou 0,05 € / MB., pokud nepořebuješ až tolik dat. Mělo by být k dispozici i pokrytí pomocí 4G od Softbanku (dlouhodobě považovaný za nejlepšího tamějšího operátora). Získáš SIMku opakovaně využitelnou i mimo Japonsko s poštovným zdarma. Ušetříš taky spoustu času, který bys jinak strávil pročítáním různých nabídek japonských SIM a jejich omezeních a nebudeš muset vymýšlet, kde a jak si ji převezmeš.

EDIT: Nebo ještě koukám, že mezinárodní SIMka od MTX Connect také podporuje Japonsko a to znamená cenu 0,02 € / MB (oficiální ceně 0,0,15 nevěř, ještě k ní připočítávají DPH podle tvého bydliště).

0 Citovat

Michale dekuji ti za radu. Nic proti, ale neprijde mi to nejak vyhodne. Navic tam je poplatek za porizeni SIM (planuji vyuziti jen v JP, nepotrebuji nic do zasoby pro pristi cesty). 

Radeji bych primo neco (snad vyhodnejsiho data vs cena) od tamniho zprostredkovatele. Predpokladam, ze vetsina tamich prodejcu bude mit vyuvednuto mozne na letisti. 

Jsem ochten pujcit si klidne i tu jejich wifi krabicku (radeji ale SIM),  jen bych se chtel dostat urcite pod cenu 500kc. Nabidek je hodne, ale vsechny jsou 600 a vic.

 Jeste jednou dekuji za tip, ale doufam, ze se tu ozve i nekdo se zkusenosti tamni SIM.

0 Citovat

Pár let nazpět jsem řešil a být v tu dobu MTX Connect s 0,02 € / MB, tak bych po ní hned sáhl. Radši než pročítat tu tunu rádoby výhodných "neomezených" nabídek internetu s FUPem 100-300 MB denně.

Pokud už zavedli poštovné 2 €, tak za ty tvoje 400 Kč, dostaneš 680 MB naprosto bez stresu a hledání výdejního místa na letišti a čtení komplikovaných tarifních podmínek. Některé japonské společnosti tu SIMku chtějí i vrátit.

0 Citovat

Jinak před třemi lety jsem měl 14 denní SIMku s 3GB dat od b-Mobile za 2596 JPY. Jejich tarify teď už budou určitě jiné - https://www.bmobile.ne.jp/english/

0 Citovat

Tak co jsem zatim nasel, tak asi vezmu tuto nabidku: 

https://wow-j.com/en/sp/sim_wifi/

Cenove je to projatelne a premyslim a vezmu tarifu S nebo M (s tim ze tam jsou dokonce i nejaka data navic za zhlednuti reklamy).  

Zatim v tom nevidim, nejaky hacek? Co myslite?

0
12 reakcí