Po 10. rokoch cestovania som dostal prvu facku od zivota :D Pravdepodobne to bude uz aj vekom (a poslednu dobu roztrzitostou) , ale v tomto konkretnom pripade hlavne mojou hlupostou kedy som porusil vsetky svoje zasady. Poslednu dobu nejako zabudam predmety na miestach, prve varovanie prislo pred 3 mesiacmi ked som zabudol v Cobuse cestou k lietadlu druhu prirucnu, a sprintoval po nu aj letuskam cez nohy :D Nastastie mi jeden pan tasku zobral lebo ma s nou predtym videl. (Toto davam za vinu Wizzu lebo som nebol zvyknuty na 2 povolene prirucne :D ) Ale druhy krat ma to uz neminulo ... na poslednej dovolenke na ture v Samaria george som zabudol vetrovku aj s penazenkou na lavicke (a to sme sa zastavili len nabrat vodu na 1 minutu :D) , ked som si na nu po pol hodine spomenul 4 km dalej :D , tak mi uz nepomohol ani sprint. Na pol ceste ma stopol sprievodca, ci bezim po vetrovku. Ano, bezal som po vetrovku a ked mi ju daval s polu s penazenkou v ruke (ta bola predtym zazipsovana vo vrecku) , tak som uz vedel, ze sa mozem s peniazmi rozlucit. Chvalabohu to skoncilo len stratou 75 € a 3000 forintov, doklady by ma srali podstatne viac. Dufam ,ze si dotycny zlomil nohu na zvysnych 15 kilometroch :D Samozrejme moja chyba, hlavne som porusil zasadu nenosit v penazenke zbytocnu hotovost a nenechavat veci po vreckach. Ceresnicka na torte bol uz len zabudnuty tablet ktory vysiel z rontgenu na letisku (ako sa na to da zabudnut za 30 sekund???) ... a ten pohlad pracovnicky ktora mi ho podavala ... neni si ty terorista? :DAka je vasa bilancia na stratach a kradeziach? .

Strata - Kradez, ako ste na tom vy ?

Založil ve fóru Co se nevešlo

Tak za mě krádeže dvě - první v počátcích mého cestování před více jak dvaceti lety - první cesta k moři(Španělsko),klasika cikánky,růže a až na hotelu jsem zjistil,že mi z peněženky zmizelo cca 850 korun českých no šáhnout o příhrádku vedle,tak jsem přišel o veškeré peseta které jsem vyměnil - takže ve finále štěstí ..

Druhá před rokem Athény v metru - pohotovostní peněženka - přišel jsem o necelých sto eur,platební kartu(včas zablokována) a občanku - pas a dostatek hotovosti jsem měl v hotelovém trezoru takže jsem to ani nehlásil a další pobyt to nijak nenarušilo ..

Ztráta jedna letos na Taiwanu někde jsem vytrousil peněženku(nejspíš na hotelu),kde jsem měl v tu chvíly pro mě nepotřebné věci - průkazku na MHD a pojištění,In-kartu ČD a asi 500 czk - zjistil jsem to až po příletu do Prahy ..

Jinak vždy rezervuji hotel s trezorem na pokoji to je základní podmínka a při přesunech pas,platební kartu a hotovost nosím v bezpečnostní kapsičce na těle.

0 Citovat

My opakovaně zapomínáme jeden a ten samý foťák, sice kompakt, ale docela drahý. Větší hodnotu pro nás ale mají nafocené snímky.

Tři roky zpátky jsme ho ztratili někde v areálu Májských ruin v Tulumu. Říkáte si divoké Mexiko, to je nulová šance.. Při východu jsme se jen tak bez očekávání zeptali, zda mají ztráty a nálezy a paní nám s úsměvem podává náš foťák.

O rok později Chile, studujeme mapu na kapotě auta na parkovišti v nějakém národním parku. Mapu sbalíme, vyrazíme na túru a asi po hodině nemůžeme najít foťák. Za další dvě hodiny jsme zpátky u auta, a už z dálky je vidět, jak leží na kapotě.

Oproti tomu ztráta dvou foťáků v Česku. Jeden v Praze, od posledního snímku jsme ušli asi 200 metrů po chodníku, kde tedy musel být ztracen. Zmizel beze stopy.

Druhý zapomenut ve vlaku v kupé. Zjištěno bezprostředně po vystoupení, návrat do kupé do minuty a foťák nikde.

Z toho plynoucí poučení: neměj bezdůvodné předsudky k jiným národům, vždycky je to o jednotlivcích!

0 Citovat

První ztráta letos ve Wroclawi. Někde jsem tam při balení nebo vyndávání ztratil olezlé pouzdro na foťák. Že by někdo zrovna toto účelově vzal z batohu se mi nechce věřit. Mrzely mě ale ty dvě nebo tři SD karty, co byly v něm. Naštěstí bez fotek.

Před týdnem v Peru v hotelovém vozů mi vypadla peněženka, když jsem řidiči podával spropitné. Naštěstí se našla o čtvrt hodiny později i se všemi penězi.

Před pár dny na Machu Picchu jsem něco vyndaval z batohu a zapomněl do něj vrátit mikinu (z NewYorkeru asi za 200 Kč). Přišel jsem na to na Waynapicchu, když mi byla zima. Nenašla se. Na ztrátách a nálezech měli jen jedny sluneční brýle a obal na mobil. Taky nechápu, co z ní někdo má. Velice pravděpodobně byla i trochu vlhká od potu...

Potom tu mám podobný zážitek jako padrino se šálkem čaje z Číny, tak u mě je s pivem z Istanbulu. Moje ale bylo dražší, heč. Chtěli za něj 2000 USD.

0