Koupil jsem zpáteční letenku do Milana a zpět do Prahy. Bohužel 1. let směr Milano nemohu využít, cestu zpět ale ano. Moje prosba a dotaz - propadne nevyužitím 1. letu celá letenka? Děkuji za odpověď  .

Nevyužití RT letenky - Easyjet

Založil ve fóru Co se nevešlo

8 reakcí

Koupil jsem zpáteční letenku do Milana a zpět do Prahy. Bohužel 1. let směr Milano nemohu využít, cestu zpět ale ano.

Moje prosba a dotaz - propadne nevyužitím 1. letu celá letenka?

Děkuji za odpověď

0

Ne

0 Citovat

A jste si jistý? :)

0 Citovat

U lowcostu to nehraje roli – tam zpáteční cesta je braná jako jednosměrná. Takže nepropadá.

0 Citovat

Díky oběma!

Proklaté Qatars, už po druhé mi změnili let a 2h na přestup z EasyJet na Qatar ve více lidech vidím prostě nereálně, proto řeším náhradní dopravu...

0 Citovat

Připojím svojí zkušenost a zároveň požádám o potvrzení/vyvrácení postupu.

Dnes jsem volal na easyjet a zrušil tak 8 letenek jedním směrem, s odletem začátkem prosince + 2x poplatek za větší zavazadlo. Cena letenek 4112 czk, poplatek za 2 zavazadla tam i zpět 1872czk, aviation taxes 1353 za obě cesty a admin fee za bookind 460czk. Refundaci kterou mi dnes poslali: 169 czk!

To přece není normální ne? Poplatek za nevyužitou cestu zavazadel a možná i polovinu aviation taxes by snad mohli vrátit??? Jaká je vaše zkušenost? Zpáteční cesty využiji, ale refund je fakt směšný...!

0 Citovat

administration fee

0 Citovat

Poplatky za zavazadla sú vždy nerefundovateľné. To isté samotná cena letenky a booking fee.

Jediné čo ti vedia vrátiť sú (niektoré) aviation taxes, ale je tam nejaký poplatok za každú osobu a leg (ktorý sa mi nikde nepodarilo vypátrať) - je to predsa vpodstate logické, niekto to musí manuálne spracovať, zúčtovať a vykonať platbu.

Keďže tie taxy vychádzajú na osobu po odrátaní spiatočnej cesty cca 80kč, som prekvapený že tam vôbec vyšlo tých 169kč, úprimne by som očakával že z toho výjde nula, resp. záporné číslo.

Preto každému vždy odporúčam nechať rezerváciu platnú, spraviť si online check-in. Nikdy neviete či ten let náhodou nezrušia alebo nebude meškať 10 hodín - mali by ste nárok na kompenzáciu aj keď ste vôbec neplánovali letieť.

0 Citovat

Skvělé, díky za rady. Změnila se nám destinace odletu, proto jsem žádal refund. Ale máš pravdu, že kdybych nechal, asi bych ušetřil za telefon a hlavně čas čekáním. Děkuji!

0
8 reakcí