Dobrý den, měl bych prosím pár dotazů:1. Chtěl bych si půjčit v Japonsku skůtr. Bude mi stačit mezinárodní řidičák nebo je potřeba něco více?2. V jaké části Tokya v blízkosti metra by jste doporučili ubytování (2 noci)? UENO?3. Jak je to s využitím Tokyo Subway ticketu? Můžu příletět ráno v 6 na Hanedu, jet se podívat na pár hodin do centra a potom na jet na letiště Narita (odlet 16) a k tomu bude stačit jen 24-hour ticket? Dá se tento ticket použít z Hanedy a na Naritu? A kam by jste na pár hodin: dobré jídlo a něco zajímavého podívali?Děkuji mockrát za odpovědi.S pozdravem Petr .

Japonsko, Tokyo - pár dotazů

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

8 reakcí

Dobrý den,

měl bych prosím pár dotazů:

1. Chtěl bych si půjčit v Japonsku skůtr. Bude mi stačit mezinárodní řidičák nebo je potřeba něco více?

2. V jaké části Tokya v blízkosti metra by jste doporučili ubytování (2 noci)? UENO?

3. Jak je to s využitím Tokyo Subway ticketu? Můžu příletět ráno v 6 na Hanedu, jet se podívat na pár hodin do centra a potom na jet na letiště Narita (odlet 16) a k tomu bude stačit jen 24-hour ticket? Dá se tento ticket použít z Hanedy a na Naritu? A kam by jste na pár hodin: dobré jídlo a něco zajímavého podívali?

Děkuji mockrát za odpovědi.

S pozdravem Petr

0

Moje subjektivní názory:

1) Skůtr je podle mě nesmysl, nevidím jediný rozumný důvod pro to. Japonsko, potažmo Tokyo není Thajsko nebo Bali.

2) Tam, kde to bude za dobré peníze a u metra... To je v Tokyu myslím to nejdůležitější.

3) Lístek bude stačit, jen na Naritu se samozřejmě jen metrem nedostaneš. Bus, Keisei, Narita Express. A pro cestu z Haneda musíš mít ne ten obyčejný 24h, ale ten s Keikyu line...

0 Citovat

1. Letíme na 10 dní na Okinawu, tak proto ten skůtr.

2. Pár přes Airbnb jsem již našel.

3. Skvělé. On itinerář vypadá následovně: ráno v 6 hodin přistaneme na Hanedě (koupíme si jednodenní s Keikyu line) a na chvíli se podíváme na do Tokya a v 16 hodin nám letí z Narity na Okinawa letadlo. Na Okinawě budeme 10 dní a potom se vrátíme na 3 dny do Tokya. Přilétáme na Naritu z Okinawy a potom na závěr odlétáme také z Narity, takže by měl stačit jen ten 72-hour ticket.

Díky moc za pomoc.

0 Citovat

Jo, ale ani ten 24-hour ani 72h ticket neřeší dopravu na a z Narity.

0 Citovat

Chápu.

Pro první část je nejlevnější použít [Tokyo Subway 24-hour Ticket + Keikyu Line One-Way Ticket] + Keisei = 1200 + 1100

Pro delší část v Tokyu použít Keisei + 72-Hour ticket + Keisei = 1100 + 1500 + 1100.

0 Citovat

Asi myslíš obyčejný Keisei courák, jinak Skyliner RT s 72h metro je za 5400,-

A OW Keikyu s 24h metro stojí 1200,-

Nastuduj si to pořádně:-)

0 Citovat

Je pravdou, že když dám jen 1700 yenů více, tak jedu Skylinerem a nemusím se trápit s Keisei :). Díky moc. Mám v tom již více jasno:). Už jsem zjistil i ten řidičák:) Stačí mezinárodní a nemusí být přeložen. Jen je to plus pro místní policajty:).

0 Citovat

2. Ubytování můžu doporučit následující: http://www.newkoyo.com/ https://oakhostel.com/cabin/ http://www.gyominso.jp/e/ Ovšem možností je mnohem víc než jen hostely a hotely, pro mírně dobrodružné a nezhýčkané povahy se nabízí například přespání v internetové kavárně nebo karaoke. :)

3. Nemůžu si pomoct, ale mít jen pár hodin, určitě se vydám na největší rybí trh na světě Tsukiji a v okolí se pořádně nadlábnu (jen mě dost mrzí, že slavná nudlová "restaurace" Inoue Ramen letos vyhořela. :-( ).

0 Citovat

Skútr na Okinawě nepůjčíš – mají jen auta, automaty. Sice se jezdí na levé straně, ale vše je naprosto bez problémů. Součástí je i navigace fungující na základě zadání telefonického čísla, což je fajn.

Ceny si už přesně nepamatuji, ale byly směšné. Půjčovny jsou hned na letišti, kde si vše potřebné domluv. Mezinárodní řidičák je nutností, více netřeba.

0
8 reakcí