ahoj, da se vsude a bez problemu platit usd? nebo mam hned na letisti vymenit na ty jejich chechtaky? na mistnim obydlenem ostrove netusim, v resortu si to nejspis nakonec stahnou bez problemu z karty. dik .

Maledivy – čím se platí a směna peněz

Založil ve fóru Co se nevešlo

4 reakce

ahoj, da se vsude a bez problemu platit usd? nebo mam hned na letisti vymenit na ty jejich chechtaky? na mistnim obydlenem ostrove netusim, v resortu si to nejspis nakonec stahnou bez problemu z karty. dik

0

tak jsem si založil téma. doufám ho i tímto vyčerpávajícím příspěvkem uzavřu:

Placení, směna peněz

Trávíte-li dovolenou na lokálních ostrovech nebo kombinujete resorty a lokální ostrovy, doporučujeme vyměnit si určitý obnos místní měny – maledivských rufií (MVR). Placení v místní měně doporučujeme na drobné nákupy v obchodech, místních bistrech, za jízdenky na trajekt, za taxi v Male‘ či Hulhumale, apod. – ekvivalent platby v jednotkách USD.

Pokud budete platit v dolarech, připravte se na to, že nazpět vám budou vracet v místní měně.

Doporučujeme směnit USD na MVR (rufie) ve směnárně na letišti. Když uschováte potvrzení ze směnárny, smění před odletem zbylé rufie zpět na USD.

Rufie lze samozřejmě vybrat z bankomatů, které jsou k dispozici na letišti, Hulhumale a v Male’ jsou bankomaty. Na ostrovech až na výjimky ne. Poplatky za výběr z bankomatu Vám sdělí Vaše banka, která platební kartu vydala. Z bankomatu lze vybrat pouze rufie. Uvažte, kolik rufií si vyberete, protože pokud Vám zbudou, tak už je zpět na jinou měnu nikde nevyměníte.

Na hotelu nebo penzionu budete za ubytování, stravu, aktivity a výlety platit v USD. Hotel Vám povede účet, jak je běžně zvykem.

Místní obyvatelé nejraději přijímají americké dolary. Je to pro ně tvrdá, ne zcela volně směnitelná měna. Pokud budete platit v dolarech, nazpět Vám vrátí v místní měně.

Trávíte-li dovolenou na resortu, není potřeba měnit žádné peníze. Resorty akceptují obvykle pouze americké dolary (někde také eura nebo libry) nebo platební karty.

Pro pobyt na lodích je nutné mít dostatek finanční hotovosti (USD), karty akceptuje jenom pár lodí.

Pozor, ne všechny penziony a hotely na lokálních ostrovech akceptují platební karty. Navíc, při platbě kartou se účtuje poplatek až 4 % z objemu transakce. U nás tento poplatek jde za obchodníkem. Ne tak na Maledivách… Cash je prostě cash!

0 Citovat

Jen poznámka, když už to překládáš do češtiny, tak jsou to rupie.

0 Citovat

aha, sorax. neprekladam, prilis narocne. copy and paste.

0 Citovat

V pohodě, určitě díky za přínosný info :)

0
4 reakce