Ahoj, nevíte náhodou jak se dá dostat z Buffala (USA) do Niagara Falls (Kanada)? Nejsem řidička:(, a taxi stojí údajně přes 2000 na jednu cestu. Nevíte o nějakém shuttle bus nebo cokoliv? Moc děkuji! .

Buffalo-Niagary pomoc s dopravou :(

Založila ve fóru Co se nevešlo

9 reakcí

Ahoj, nevíte náhodou jak se dá dostat z Buffala (USA) do Niagara Falls (Kanada)? Nejsem řidička:(, a taxi stojí údajně přes 2000 na jednu cestu. Nevíte o nějakém shuttle bus nebo cokoliv? Moc děkuji!

0

Zkus pužít rome2rio.com nebo maps.google.com

0 Citovat

tohle tě doveze kousek od Rainbow bridge, myslím linka 40

http://www.nfta.com/

0 Citovat

Moc vám děkuji! Začínám se toho docela bát :(... Jsem z toho docela nešťastná. Z hotelu mi napsali, že se údajně nedá dojít z USA pěšky. A dát 5000 za půl hodky tam a zpět kvůli dvou nocím... ty jo.. Moc nápomocní tedy nejsou :(.. (možná to myseli tak, že když budu s kufrem tak by to mohlo vadit :( ). Zkusím ještě popátrat na vašich stránkách.

0 Citovat

1, https://www.megabus.com/, cena okolo 5 dolarů

2, autobusem k vodopádům a přejít Rainbow bridge

3, mimochodem bez ohledu na to, co kdo říká, dle mého osobního názoru, jsou vodopády krásněješí ze strany Států, neboť se nejedná o zábavní park, ale velmi pěkný přírodní park a prostředí i výhledy jsou jednoduše také úžasné

0 Citovat

Nerozumíme tomu. Jsi v Buffalu a na 2 noci se stěhuješ do Niagara Falls nebo jak?

Nejlevnější to bude jednoznačně BUSem, jezdí tam "všichni" - Greyhound, Megabus...

Mezi USA a Kanadou se dá přejít po rainbow bridge, za použití mostu se platí tuším 50 centů, držitelé CZ pasů víza do Kanady nepotřebují a při použití pozemního přechodu nepotřebují ani eTA (obdoba ESTA v USA).

Určitě stojí za to kanadskou stranu navštívit, výhled na vodopády je lepší, celé se to dá zvládnout pěšky třeba za 2-3 hodinky.

Dosti záleží na směru větru - ze strany USA se k vodopádu někdy v podstatě nedá ani přiblížit, natož něco vyfotit... Je to jako skočit do pračky (z vodopádů se zvedá masa vodní mlhy...)

0 Citovat

Já pojedu opačnou trasou z Kanady (Toronta). Máme ESTA, už jsem na ni v USA byl. Pozemní přechod přes hranice bude ok, že?

0 Citovat

pozemny prechod je uplne jedno ci mas ESTA alebo nie:) ESTA plati len na lietadla a lode. Na pozemnej hranici ta lahko otocia, ale uz ked priletis/priplavas tak to uz tazsie :)

0 Citovat

Tak teď jsem zmaten ještě více. Jestliže ESTA platí jen pro přílet, potřebuji tedy ještě normální vízum pro pozemní přechod?

0 Citovat

Nič netreba, iba biometricky pas :)

0
9 reakcí