Ahoj, dal jsem se do plánováni roční cesty na NZ a vybírám místo, kam poletím/pojedu. Dal jsem si na výběr ze 4 míst a to Christchurch,Queenstown,Wellington,Auckland. Hledám místo, kde je velké využtí sportů a přírody. Taky kde je super parta lidí,není problém s prací a ubytováním a tak všeobecně se tam dobře žije na začátek :) Které místo by jste mi doporučili? Samozřejmě to může být uplně jiné místo než zminované 4. Díky všem za doporučení. .

Do kterého města na Nový Zéland?

Založil ve fóru Co se nevešlo

14 reakcí

Ahoj, dal jsem se do plánováni roční cesty na NZ a vybírám místo, kam poletím/pojedu. Dal jsem si na výběr ze 4 míst a to Christchurch,Queenstown,Wellington,Auckland. Hledám místo, kde je velké využtí sportů a přírody. Taky kde je super parta lidí,není problém s prací a ubytováním a tak všeobecně se tam dobře žije na začátek :) Které místo by jste mi doporučili? Samozřejmě to může být uplně jiné místo než zminované 4. Díky všem za doporučení.

0

Tak tvoje pozadavky asi nejvic splnuje Queenstown, jinak pro zivot a pohodu mi prisel nejlepsi Wellington...

0 Citovat

Queennstown je skvělé město, ale také nejdražší město v NZ.

Auckland je hodně velké město.

Ideální je Wellington, je tak uprostřed NZ, dá se jet na výlety po Severním ostrově tak i Jižním ostrově.

0 Citovat

Wellington mám v paměti jako velmi větrné město - studený silný nepříjemný vítr ..

0 Citovat

Wellington je větrným počasím opravdu proslulý (ale není to pořád) a přijde mi svou polohou na okraji zatopeného kráteru trochu stísněný. Ve špičce má na JV od centra dopravní zácpy, které na NZ jinak moc nebývají. Celoročně nejlepší klima má Auckland. Kromě zimy (pokud člověk nechce lyžovat) má dobré klima i Christchurch a Queenstown. Na NZ je ale nejlepší trávit čas mimo města a myslím, že většina Čechů, kteří tam jsou na WH, pracují v zemědělství.

0 Citovat

Ano, nejlepší by bylo trávit čas mimo město, ale prvně bych rád vydělal nějaké peníze nejpíš v gastronomii a poté jel cestovat mimo město. Takže vlastně hledám místo kde zůstanu nějakou dobu, vydělám peníze,užiju si to,pobavím se, užiju si výlety kolem a na větší cestovaní bude čas až na to budu mít dostatek prostředků :) Stále se mi nejvíc líbí Queenstown.

0 Citovat

Já nemám osobní zkušenost s vyděláváním peněz na NZ, jen jsem tam za celkem 11 měsíců cestování mnoho takových potkal. Myslím, že u Queenstownu záleží dost na sezóně. Jel bys hledat práci číšníka či kuchaře do Špindlu (taková obdoba Queenstownu, i když na ta nejkrásnější místa NZ je to ještě celkem daleko autem, z mého pohledu je okolní příroda jen druhá liga na poměry NZ) v květnu či listopadu? Alternativa pro Queenstown, i když s menšími možnostmi na práci, je Wanaka (léto a zima) a v létě (na NZ) Te Anau. O hlavních prázdninách (vánoce až leden) asi nemá cenu hledat práci v gastronomii ve velkých městech, když místní jedou na dovolenou.

0 Citovat

Cestoval jsem asi mesic po jiznim ostrove a bydlel u kamaradu mych kamaradu.-) Obecne plati, ze nejhorsi, nikoliv nemozne, je sehnat praciv Aucklandu, cim dale od civilizace tim to jde snadneji. V Queensu ty sance jsou velke, je to turisticke mesto, na druhou stranu jak tu nekdo psal, je to tam proste drazsi... jinak nadherne mesto.

0 Citovat

Je to sice hodne davno , ale zil jsem prakticky ctvrt roku v Renwicku , oblast Malborough na jiznim ostrove , je to pekne udoli s tresnemi , jablonemi a vinicemi kde lze sehnat praci , mistni hostel ma i zahradu na stany , majitele ( starsi manzelsky par ) jsou jiz v penzi ale predali vedeni hostelu synovi a verim ze porad bude ta atmosfera a vstricnost stejna

Tresne se sbiraji v prosinci byla to drina pro slusny vydelek bylo treba sklidit za den asi 120 kg , jablka jsem si uzil pri protrhavani malych , aby pak zustaly jen ty kvalitni , byla to prijemnejsi prace nez ty tresne a zbytek jsem pak pracoval na vinici , napred pri protrhavani listu aby k vinu mohlo vic slunicka , pak pri zvedani dratu podle toho jak vino rostlo , vinice jsou nekonecne , je to pochodove cviceni se zvedanim dratu

Z tech 3 mesicu jsem makal asi mesic a pul a mesic a pul cestoval pak po Zelandu

Aucklanad jsem opustil po 2 nocich dale jsem se pak zdrzel v oblasti Rotorua. tyden pak byl na farme, pak Welington , prejezd na jizni ostrov, kde jsem pak za mesic objel cely jizni ostrov vcetne Queenstowu, uzil si Tasmanske more i ledovec Fox Glacier i destny prales s papousky na kratkem useku

Odlet byl pak s Christchur

termin listopad az unor hostel v Renwicku muzu doporucit ( Waston Way Bacpakers ) prijemna atmosfera skupiny brigadniku z ruznych zemi ovsem nevim jak se to za ty roky mohlo zmenit je to 18 let

0 Citovat

Z těch 4 měst, za mě Welington nebo Qeenstown, Auckland určitě nebrat.

Osobně mám raději severní ostrov, třeba Taupo nebo Rotoruu, tam bude práce v oblasti gastronomie dost, v oblasti Te Puke je velké množství práce na kiwi sadech, sbírání kiwi u mě jdnoznačně vede - ale člověk nesmí pracovat pro kontraktora, ale s místními, pak se na tu práci člověk i těší :) Kolem Te Puke toho ale k vidění moc není.

0 Citovat

Děkuji všem za rady,tipy, informace :) Prvně zkusím sehnat práci v Queen předem než tam poletím a když to nepůjde ohlédnu se za jiným místem popřípadě jinou praci např. v sadu.

0 Citovat

Ked uz tu padli nejake veci o praci na NZ - da sa tam zohnat aj sezonna praca v IT (konkretne datova analyza)? Vacsina ludi co som pocula robi na farmach a pod., ale predsa len v IT sa tocia ine prachy (myslim) a potom by clovek mohol kratsie pracovat a dlhsie cestovat :)

0 Citovat

Ano, protože skoro všichni to mají přes Work and Travel, které můžeš 1x v životě a do 30 let ? vyčerpat. WT jsou více méně farmy apod... do IT sektorů by se dalo dostat, ale se štěstím. Někde jsem na to četl článek, ne zrovna o IT. Zkusím pohledat a pak poslat přes sz.

0 Citovat

@Roiman4: Když dáš odkaz sem, tak se taky nic nestane...

0 Citovat

Andrea napsal(a):

Ked uz tu padli nejake veci o praci na NZ - da sa tam zohnat aj sezonna praca v IT (konkretne datova analyza)?

Prace v IT se sehnat da, ale jednoduche to opravdu neni. S WH vizem muzes delat OSVC. Z pohledu odmeny jsou nejvyssi platy ve Wellingtonu. Mam par clanku na www.jency.info

0
14 reakcí