Máte někdo zkušenost s investováním do ekonomiky cizí země k získání občanství? Nějaké informace jsem zjistil zde: http://myworldwideinvestment.com...nt-grenada . Kdyby měl někdo nějaké další tipy nebo informace klidně to tady hoďte :) .

Investování pro získání občanství

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

17 reakcí

Máte někdo zkušenost s investováním do ekonomiky cizí země k získání občanství? Nějaké informace jsem zjistil zde: http://myworldwideinvestment.com...nt-grenada . Kdyby měl někdo nějaké další tipy nebo informace klidně to tady hoďte :)

0

V Monaku to jde taky. Stačí koupit nějakou nemovitost a pak tam musíš po dobu tuším tří následujících let trávit aspoň 3 měsíce v roce, pak dostaneš možnost mít monacký občanství. Více podrobností si určitě vygooglíš ;)

0 Citovat

cyprus detto, takto ziskava EU pasy kopec pochybnych individuii z ex-ZSSR krajin :D

Podobna aj Madari: http://www.pluska.sk/spravy/zo-z...kupit.html

0 Citovat

A k comu to je dobre? V CR mozete mat dvojite obcianstvo? Alebo je CR obcianstvo voci tymto v niecom nevyhodne? :)

0 Citovat

no vsak keby ta v CR nahanali, aby sa dalo zdrhnut s pasom inej krajiny :D

0 Citovat

Zeptal bych se Radovana nebo Viktora... tahle sorta lidí asi podobné služby využívá nejčastěji.

A pak bych se podíval na Passport Index jak užitečný pas z nějaké banana republic je.

0 Citovat

Radovan mi nebere mobil uz tyden a Viktor je tedka asi nekde u vody nebo na rybach na Bahamach,taky mi nezdviha mobil...

btw, Vase cestovatelska skusenost s pasem VK ?

http://www.kralovskyjarmark.cz/e...kralovstvi

0 Citovat

U toho získávání nového občanství by chtělo koukat trochu víc dopředu. Já bych to třeba udělal tak, že bych konvertoval mezi ženy a nechal si nové doklady vystavit na druhé pohlaví. Pak už bych nikdy nemusel řešit, jestli mám na letence uvedené Mr. nebo Mrs.

K tomu by mohl hodit pár tipů padrino, ten má jistě mezi micinami několik podobných přátel :)

0 Citovat

No jasne, ale predpokladam, ze tuto Daniela taketo problemy nema. Teda aspon dufam :)

Inak ja som rozmyslala nad ceskym kvoli working holiday visa do NZ (mate 12x viac miest) a Chile. Ale zasa, az tak strasne po tom momentalne netuzim, takze si vystacim s tym slovenskym :)

0 Citovat

Na cesky pas sa nemusia ziadat viza do JAR, na slovensky pas su viza do JAR nutne.. To je pre mna asi jedina motivacia ziadat o CR obcianstvo,ale zase ten opruz ,vzdat sa Slovenskeho, som prilis pohodlny ....

Zo Slovenskym pasom obcas clovek zazije v dalekom zahranici aspon na pasovke necakane situacie. v Milane (Linate) na checkine (letel som do Madridu) mi pani zacala listovat v slovenskom pase a polozila mi otazku ,kde mam vizum do Schengenu a ako som vstupil do EU ? Kedze som priletel z LHR,tak som jej odpovedal ,ze som priletel z UK. Pani chvilu tukala do PC (asi kontrolovala Timatic ) a potom mi nastavane pas vratila... To,ze Slovensko neznaju na pasovke v HongKongu alebo v Japonsku, to pochopim,ale v Milane alebo v Helsinkach by som to necakal. Ale nastasie pred tyzdnom sa mi podarilo na Slovensky pas v Helsinkach vstupit do EU.... mam aj razitko.

0 Citovat

richard.pastorek napsal(a): Radovan mi nebere mobil uz tyden Radovan by ho i vzal, ale asi je momentálně tú byzy a dělá mámu domorodcům v jihoafrické base. ;)

David Eiselt napsal(a):

bych konvertoval mezi ženy a nechal si nové doklady vystavit na druhé pohlaví.

Když už tak flexibilně konvertuj i na třetí pohlaví a spektrum možností se rázem ještě rozšíří.

0 Citovat

Ja som so slovenským pasom doslova vydesil imigračného v Astane. Jednoznačne taký názov krajiny počul prvý krát v živote. Najskôr to skúsil na mňa otázkou - Visa? Ja na neho - No Visa. Otvoril nejakú knížku, asi 7 minút v nej listoval, zjavne aj tak nenašiel čo chcel - tak ma pustil. Asi nevedel čo tam potom so mnou a kam by ma to vlastne mal vrátiť :))

0 Citovat

Miro776: To není jen problém slovenského pasu :D

Mě se to stalo taky, dokonce dvakrát: v Ženevě (tam ještě celkem rychle pochopili) a v Groningenu, kde se musel volat nejvyšší supervizor a následně celníci, taky zjišťovali, jak jsem se proboha ocitnul v EU bez razítku a že absolutně nepřipadá v úvahu jet do UK bez víza. Kdyby to nebylo k pláči, smál bych se tomu :D

0 Citovat

Teraz ma napadla ešte zaujímavá skúsenosť zo San Francisca pri lete do TXL. Teta na check-ine ma neodbitne nechcela odbaviť, pretože jej v systéme svietilo "All passports must be personally signed". Aj keď som jej ukazoval "elektronický" podpis vytlačený na plastovej časti pasu, stále si mlela svoje, že to nie je "personally signed" a nemôže ma odbaviť. Vyriešil to až supervisor, ktorého zavolala až po silnom nátlaku a ten ju tam potom sprdol ako malé dieťa :))

0 Citovat

Když tu píšete, jak je slovenský pas neznámý, připomnělo mi to mou nedávnou zkušenost z Kuala Lumpur, jak český pas známý naopak je. AirAsia má při vstupu na gate u letů do Austrálie dodatečnou kontrolu dokladů a pasažérů. Když si mohutný veselý Malajec v turbanu vzal můj pas, hned na mě česky "jak se máš?", já "dobře", on opakoval "dobže" a jak listoval pasem, řekl ještě s úsměvem "Praha, Sparta Praha".

0 Citovat

Pozerám, že diskusia sa zvrtla na príhody s pasmi, pridám teda aj ja príhodu z Tichomoria:

Dialóg pri vstupe na Cookove ostrovy:

Colník: Slovakia? Kde máš stan?

Ja: nemám stan, mám rezervovaný hotel.

Colník: Ako to že nemáš stan? Všetci Česi a Slováci sem chodia so stanom.

0 Citovat

2009 v Port Angeles, WA smerom do Victorie, BC


1924033-242643765303-6618370-n-1.jpg

0 Citovat

Tak se taky pridam s tim obcanstvim ,treba se to bude nekomu hodit v Irsku je potreba bydlet nepretrzite 5 let s poslednich 9 let poplatek nevratny pri podani zadosti 175 euro ,po schvaleni 950 euro , cely proces mi nakonec trval rok

A na co se hodi ? tezko rict irsky pas je podle tabulky o 6 zemi hodnotnejsi nez cesky . pracovni povoleni , Novy Zeland , Australie , Kanada bez problemu .

Cerstvy poznatek ted z Kanarskych s ceskym obcanstvim maly zajem ze strany zamestnavatelu z irskym pry v pohode ( konkretne jsem to nesondoval )

Osobne si myslim , ze tady v Irsku na me pohlizeji jinak ,kdyz mam jejich obcanstvi , a ma to vyhodu ze muzu odjet na libovolne dlouhou dobu z Irska a po navratu opet mit stejne socialni podminky , ( nove prichozi zde musi 2 roky byt aby dosahl na socialni system ) odjezdem na delsi dobu ztraci cizinec zapocet ( neovereno )

No a predpokladam ze irska penze se mi bude vyrizovat jednodussim zpusobem

Manzelka ziskava moznost pozadat o obcanstvi po 3 letech manzelstvi

Zajimavy poznatek ze na poslednim udelovani obcanstvi bylo i okolo 250 britu , duvod je jasny - brexit , takze kdyz by nahodou Okamura prosadil odchod CR z EU....

0
17 reakcí