Ahoj diskutníci,příští rok někdy kolem září bych rád odstartoval trip po Asii, který by trval přibližně 6 měsíců v závislosti na financích. O Vánocích bych rád si udělal přibližný plán, které země a jaká místa bych chtěl navštívit. A potřeboval bych od někoho zkušenějšího poradit, jestli má smysl nějak vyhledávat první a poslední letenku dopředu, které bývají nejdražší? Jednosměrné letenky většinou koupím průběžně za stejnou cenu měsíc dopředu, jako seženu zpáteční letenky (alespoň např. pro Káthmándú). Mezi destinacemi v Asii už to neřeším, tam to koupím např. dva týdny předem, jelikož nevěřím tomu, že bych byl schopen držet přesně naplánovaný harmonogram.Jediný, co vím, že budu startovat pravděpodobně v Káthmándú, jelikož by se mnou do této země jeli kamarádi, které by mohli alespoň vzít bagáž, kam si uložím svoje věci a odvezli je poté zpátky. Další země už bych podnikl bez zbytečné zátěže a pouze jen s kabinovým zavazadlem.Je možné koupit např. otevřenou letenku, kde přílet bude Káthmándú a odlet např. z Bali ale s tím, že termín návratu dopředu neznám?Nebo bych tohle ani neměl řešit?DěkujiSnad jsem se vyjádřil alespoň trochu srozumitelně. :)  .

Plánovaný trip po Asii na šest měsíců - Žádost o radu

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Ahoj diskutníci,

příští rok někdy kolem září bych rád odstartoval trip po Asii, který by trval přibližně 6 měsíců v závislosti na financích. O Vánocích bych rád si udělal přibližný plán, které země a jaká místa bych chtěl navštívit.

A potřeboval bych od někoho zkušenějšího poradit, jestli má smysl nějak vyhledávat první a poslední letenku dopředu, které bývají nejdražší? Jednosměrné letenky většinou koupím průběžně za stejnou cenu měsíc dopředu, jako seženu zpáteční letenky (alespoň např. pro Káthmándú). Mezi destinacemi v Asii už to neřeším, tam to koupím např. dva týdny předem, jelikož nevěřím tomu, že bych byl schopen držet přesně naplánovaný harmonogram.

Jediný, co vím, že budu startovat pravděpodobně v Káthmándú, jelikož by se mnou do této země jeli kamarádi, které by mohli alespoň vzít bagáž, kam si uložím svoje věci a odvezli je poté zpátky. Další země už bych podnikl bez zbytečné zátěže a pouze jen s kabinovým zavazadlem.

Je možné koupit např. otevřenou letenku, kde přílet bude Káthmándú a odlet např. z Bali ale s tím, že termín návratu dopředu neznám?

Nebo bych tohle ani neměl řešit?

Děkuji

Snad jsem se vyjádřil alespoň trochu srozumitelně. :)

0

to ani neries, zvycajne dobre ceny leteniek su s odletom do 3 mesiacov.. to uz by som poriesil dalsim one way...vsak teraz je tych moznosti neurekom...

0 Citovat

Díky. Jasný, já jsem si myslel, že nemá smysl to asi řešit, ale přeci jenom jsem chtěl vědět i vaše názory. :)

0
2 reakce