Dobrý den,rádi bychom využili firemní dotaci na dovolenou. Mohl by mi někdo doporučit firmu, která by nam dokázala vystavit fakturu na námi vybrané letenky, ubytování apod.? V nejhorším případě celý balíček, který je zprostředkován přes německou CK (lepší ceny, ale musí být česká faktura).Pro uplatnění příspěvku musí být na faktuře uvedeny minimálně dva z těchto bodů:1) ubytováni2) doprava3) stravaMoc děkuji .

Příspěvek zaměstnavatele na rekreaci

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

22 reakcí

Dobrý den,

rádi bychom využili firemní dotaci na dovolenou. Mohl by mi někdo doporučit firmu, která by nam dokázala vystavit fakturu na námi vybrané letenky, ubytování apod.? V nejhorším případě celý balíček, který je zprostředkován přes německou CK (lepší ceny, ale musí být česká faktura).

Pro uplatnění příspěvku musí být na faktuře uvedeny minimálně dva z těchto bodů:

1) ubytováni

2) doprava

3) strava

Moc děkuji

0

Kazdy prodejce letenek ci zajezdu vam umi vystavit fakturu. Neni v tom zadny problem. Nekde se vam moznost zadat fakturacni udaje nabidne uz pri koupi a pokud ne, kontaktujte prodejce telefonicky.

0 Citovat

Pointa je v tom, že to vše musí být na jedné faktuře. Jak píši nahoře, nechceme platit horentní sumy CK, ale vše si naplánovat sami. Ideálně se úplně vyhnout standardnímu zájezdu. Pokud zájezd, tak pouze s německou společností.

0 Citovat

Pelikán nabízí balíčky letenky + ubytování

0 Citovat

Stejně tak wizztours a možná i Ryanair je schopen hodit vše na jednu fakturu, pokud koupíte najednou letenky a ubytko. Ovšem to hledání hotelů přes jejich stránky je O NERVY.

0 Citovat

Kravko má nebo bude mít možná problém v tom, že chce německou CK avšak s českou fkt v CZK, protože jinak není možný příspěvek zaměstnavatele. Takže to bude některý zprostředkovatel těchto CK v CZ a ten má opět trochu jiné ceny. Asi je třeba vyhodnotit výhody a nevýhody obou variant.

0 Citovat

Požadujete službu CK, musíte jít do libovolné CK a ta vám vše vystaví pod jednou fakturou. Je už na vás, na kolik jste zdatní smlouvač a jakou provizi jim přenecháte.

Jinak nevidím problém v tom dodat třeba 3 faktury, v takovém případě fakturu na letenku dostanete ihned. Fakturu za hotel až při odhlášení z hotelu a fakturu za stravu? Tu si buď připlatíte v rámci hotelu nebo nic podobného neexistuje. Leda že by stačily účtenky z mekáče.

0 Citovat

Ja bych jen dodal, ze tazatel to chce pres  Nemeckou CK s Ceskou fakturou. 

0 Citovat

Zamestnavatel muze na dovolenou zamestnanci poskytnout 20 tis., a to jako nepenezite plnene. V praxi to znamena:

- bud fakturu za zajezd / letenky / ubytovani uhradi primo zamestnavatel,

- nebo zamestnanec si doklady schovava a po navratu z dovolene mu je zamestnavatel proplati.

Popr. kombinace obojiho.

Myslim si, ze neni problem dolozit vice dokladu a nemel by byt problem ani s doklady v cizi mene (tzn. faktura vystavena nemeckou CK v eurech). Dopredu oznamte zamestnavateli, jakou formou budete prispevek cerpat.

0 Citovat

Roiman4 napsal(a):

Ja bych jen dodal, ze tazatel to chce pres  Nemeckou CK s Ceskou fakturou. 

Děkuji. Alespoň někdo pochopil zadání.

Agregátory letenek jsou také v pořádku. CK není opravdu podmínka. Jen je potřeba, aby např. letenka a ubytování byly na stejné faktuře (celkový balíček, který se bude chovat jako "zájezd"). Výsledná cena musí být v CZK a faktura musí být od české firmy.  Podmínky jsou dány vnitřní politikou firmy.

0 Citovat

@AndreaZ: Pravidla čerpání z FKSP či SF si určuje zaměstnavatel. Ne zaměstnanec, jak by se mu to zrovna hodilo.

0 Citovat

Kravko napsal(a):

Děkuji. Alespoň někdo pochopil zadání.

Agregátory letenek jsou také v pořádku. CK není opravdu podmínka. Jen je potřeba, aby např. letenka a ubytování byly na stejné faktuře (celkový balíček, který se bude chovat jako "zájezd"). Výsledná cena musí být v CZK a faktura musí být od české firmy.  Podmínky jsou dány vnitřní politikou firmy.

Pokud bylo zadání česká faktura od německé firmy, je to logický nesmysl. Možnost, jak to vyřešit, popsala Majka.
0 Citovat

V zaměstnání můžeme čerpat benefity od Sodexo a tak jsem se díval i na možnost využít to na dovolenou, ale nechci utrácet zbytečně plno peněz navíc díky CK. Tohle vyřešit se nabízela v tom seznamu mnoha CK a ubytovacích zařízení firma eHotel.cz, s.r.o. Poslala i instrukce, chce ale navíc zaplatit 15% poplatek z té celkové ceny. Takže tím ztratíte půlku toho daňového zvýhodnění pro zaměstnance na dovolenou. Obávám se, že bez provize to nepůjde u žádné CK. Bude to jen o domluvě, jak psal výše David. Pokud se rozhodnete nakonec pro levnější zájezd přes německou CK, tak tohle vám umožní cestovka NaCesty.cz. Zprostředkovává zájezdy německých CK, nabídka je velká. Berou benefitové poukazy a jde to i bez nich, přečtěte si v jejich nápovědě - http://www.nacesty.cz/napoveda/zpusob-platby. Já se nakonec na tu možnost využít peníze na kontě u Sodexo na svoji dovolenou vykašlal, nebudu platit zbytečně provize a ty peníze na dovču radši získám nákupem a následným prodejem např. vstupenek na festivaly, sportovního zboží, brýlí atd. , což ten benefitový sytém taky umožňuje. 

0 Citovat

Letenka + hotel = zájezd >> může poskytnou jen CK. Takový je zákon. Nacesty nebo Dovolena.cz nabízí zájezdy německých cestovek s normální provizí.

0 Citovat

Zákon říká: nepeněžní plnění ve formě poskytnutí rekreace a zájezdu, tzn. že to nemusí být zájezd od cestovky, může to být jenom pobyt, tj. hotel třeba.

0 Citovat

Může to být třeba jen ubytování, ale rozhodně ne přes Booking.com a podobné ubytovací portály, protože to nejsou české firmy. 

0 Citovat

Interní politika firmy bohužel říká, že příspěvek na dovolenou lze čerpat pouze v kombinaci dvou věcí ze seznamu (uvedených jednotlivě na faktuře):


Doprava

Ubytování

Strava


anebo


na faktuře bude uvedeno, že jde o zájezd, ale nezáleží, zda-li vtom je jedna nebo více věcí. Faktura musí být vystavena českou firmou.


Jinak děkuji za ohlasy. Pokusím se to nějak vymyslet. Buď se najde firma, která dokáze zájezd variabilně poskládat a nebo se zarezervuje pouze hotel se snídaní na více nocí.

0 Citovat

A neni jednodusi si koupit zajezd od CK nekam na tyden a na miste si pujcit auto apod? A SA neumi sestavit neco co by jsi chtel ty? Kdyz si zajdes a zeptas, tak by mohli byt ochotni. 

0 Citovat

To asi záleží na typu dovolený a cílový destinaci. Nějak to vymyslím :) pokud bude reálné bydlet na stejném místě a jezdit po okolí autem, tak je to asi nejlepší řešení. My to před lety měli s přítelkyní řešeno přes známost, která pracovala pro SA, takže SA bude asi jasná volba. Standardně to ale žádná CK asi nedělá.

0 Citovat

SA si účtuje navíc manipulační poplatek 6% z hodnoty přijatých benefitů. A tento příplatek nelze platit prostřednictvím benefitů. Takže to budeš muset zaplatit ze svého.

0 Citovat

Zákon je takto obecný, tzn. že firma si ty podmínky může rozvést podrobně ve svém interním přepise, jak to má třeba tady Kravko. Tyto příspěvky nejsou daňově účinné, je to ze zisku firmy po zdanění. Může to být služba koupená přes zahraniční portál/ hotel v zahraničí, proč ne?? pokud to firma zaplatí (např. firemní kartou přes internet).

0 Citovat

Pokud správně chápu, česká faktura neznamená, že je potřeba vystavit fakturu do zahraničí, ale přijmout fa. od poskytovatele v češtině?..

0 Citovat

Na https://www.a-hotel.com/cs/prisp...-rekreaci/ nabízejí docela universálni možnost využití pro dovolenou. je totiž možné rezervovat ubytování v zahraničí i ČR. A výhodou je, že se dá vybrat z obrovské nabídky (podobné jako na Bookingu), ale zároveň jsou schopni i ochotni vystavit fakturu pro zaměstnavatele na jméno zaměstnance.

1
22 reakcí