Ahoj,  dá se dostat na Trolltungu v začátkem května? Cesta je uzavřená, ale někdo to prý šel.  Je tam prý sníh... ale mělo by se to dát... Nemá někdo zkušenosti? A když jsem u toho tak jak se tam nejlépe dostanu z Osla?Díky za info .

Trolltunga - Norsko - Květen?

Založil ve fóru Co se nevešlo

9 reakcí

Ahoj,  dá se dostat na Trolltungu v začátkem května? Cesta je uzavřená, ale někdo to prý šel.  Je tam prý sníh... ale mělo by se to dát... 


Nemá někdo zkušenosti? 


A když jsem u toho tak jak se tam nejlépe dostanu z Osla?


Díky za info

0

uzavřené cesty jsou nejlepší .. jen jsem myslel  jestli to není extrémně nebezpečné ... víš jak to myslím...

0 Citovat

to uz je moc ...

0 Citovat

Diky za pomoc

0 Citovat

Šel jsem tam začátkem června a na 2. půlce cesty bylo sněhu ještě dost. Většinou to není problém, ale je tam jeden traverz mírně nahoru ve strmém svahu, kde by na zmrzlém sněhu byly třeba mačky, pokud by nebyla vyšlapaná cesta (tvořící terasu). Jiné prudší místo bylo už bez sněhu, tam by to na zmrzlém sněhu bylo také náročnější. I začátkem června hrozí propadnutí do sněhového mostu nad kaskádovým potokem (viz další foto po zlomené lávce, někomu se to tam o den dříve stalo a měl co dělat, aby se z toho dostal). Začátkem května to tam ještě nehrozí, ale může to být podobné při přechodu menší řeky níže, kde už v červnu sníh nebyl. Pokud by byl sníh i v lese, kde se místy prudce  nastoupá většina převýšení hned na začátku, byla by ta cesta asi náročná. Fotky mám tady:

https://www.zonerama.com/liborst...0/75161429

Po Norsku je nejlepší cestovat autem. Asi se tam dá dostat i vlakem směr Bergen (nejlépe s nákupem až 3 měsíce předem za minipris) a pak autobusem. Poslední úsek od hlavní silnice na začátek cesty je třeba jet taxíkem (nebo stopem, pokud něco pojede). Je lepší letět do Bergenu.

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

https://www.zonerama.com/liborst...0/75161429

Paráda, chlape! Až na ty opičky nahoře na skalách... :-)

0 Citovat

super. díky za odpověď. Fotky pecka asi to zkusíme :D stojí to za to. děkuji

0 Citovat

Byl jsem na Trolltunga loni na začátku května. Dojít se tam stoprocentně dá, jen vyraž dost brzy. Zvládnul jsem to i v botách, které nejsou zrovna pohory, i když je fakt, že jsem v podstatě chodil s rybníkem v botách. Sněhu je tam v tuto dobu ještě docela dost, předpokládám pár metrů. Výhoda tohoto období je, že na vrcholu nejsou skoro žádní lidé, bylo nás tam tak 15. Máš pravdu, že dole na parkovišti je nápsano, že cesta je uzavřená, ale kontrola tam žádná není a ani cestou tě nikdo zpět posílat nebude.

Co se týče dopravy. Jeli jsme vlakem z Osla do Bergenu za 250 NOK a následně jsme kolem fjordů jezdili autem. Letadlo z Osla do Bergenu tě vyjde na podobnou cenu, ovšem musíš připočítat nemalé náklady pro cestu na letiště. Do Tyssedalu (vesnice pod Trolltungou) se dá dostat i autobusem, ale jsou tam autobusy velmi drahé. Cena jízdenky se určuje podle projetých zón.

0 Citovat

Proč létat z Osla do Bergenu, když můžeš levně přímo z Prahy nebo z Katovic? Při cestě vlakem z Osla a pak busem by se nepřestupovalo v Bergenu, ale někde u fjordu daleko od Bergenu. Cesta je dlouhá, tak je opravdu lepší vyrazit dříve, ale soumrak je začátkem května až ve 22,30 h., takže času dost.

0 Citovat

tak super. o čas na výšlap nejde. Budeme tam nahoře někde přespávat. Takže čas nás netlačí. Jen jsem potřeboval vědět jestli je to v květnu reálně. Nejsme žádný sračky :D tak to dáme! :) Jen se podívám na letenky do Bergenu. Plánoval jsem to z osla, ale když to je takhle lepší.... Moc díky za info. Pošlu vám sefíčko :D

0
9 reakcí