Ahoj, mám dotaz. Právě si kupuji letenku s Aeroflotem do Bangkoku a musím vyplnit číslo pasu. Problém je ten, že můj stávající končí v srpnu tohoto roku (nové jsou ale ve výrobě). Je problém později cestovat na jiný s jiným číslem, než jsem zadala?  .

Číslo pasu na letence

Založila ve fóru Co se nevešlo

17 reakcí

Ahoj, mám dotaz. Právě si kupuji letenku s Aeroflotem do Bangkoku a musím vyplnit číslo pasu. Problém je ten, že můj stávající končí v srpnu tohoto roku (nové jsou ale ve výrobě). Je problém později cestovat na jiný s jiným číslem, než jsem zadala? 

0

Není to problém, lze změnit v rezervaci kdykoliv později, případně při check-inu.

0 Citovat

pipadne klasika dat tam cislo OP

0 Citovat

Dobrý deň   Pri potvrdení o zaplatení a rezervácii leteniek je pri jednej osobe chybné číslo (vypadla číslica). Je to problém ? ďakujem za odpoveď


0 Citovat

Není, stačilo přečíst odpovědi výš ;)

0 Citovat

Není, číslo pasu se dá změnit i při online checkinu. Ani pokud ho dělat nebudete, tak to problém není, důležité je aby se shodovalo jméno a datum narození.

0 Citovat

ďakujem vám veľmi pekne za odpoveď. len sa uisťujem či je všetko správne, cesta do soulu je dlhá.....

0 Citovat

Ahoj. Obnovím tohlé téma, byť mně jde o Singapore airlines. Jsme v časové tísni, musím ještě dnes koupit letenky, ale nemám ani jeden pas (jsme tří - já, žena a naše mimčo). Můžu tedy do kolonek vyplnit vymyšlený nesmysly a pak je za měsíc opravit na reálný data nově vydaných pasů?

0 Citovat

U Singapore Airlines se pasy na letenky myslím netisknou. A možná pro rezervaci ani nejsou potřeba (záleží, kde rezervuješ), doplní se až pro odbavení.

0 Citovat

Rezervuju na webu Singapore a bez čísla pasu a jeho platnosti mě to nepustí dál. Takže budu muset improvizovat.

0 Citovat

daj tam cislo OP 

0 Citovat

u všech jsem zadal číslo pasu 123456789, tak snad pak nebudou dělat ofuky :-D

 

0 Citovat

Myslím, že nebudou. Čísla změníš i ty sám v manage booking.

0 Citovat

To nebylo úplně chytré řešení. Aby to systém nevyhodil někde jako duplicitu. Číslo pasu je unikátní a tři stejná čísla na jednom letu mohou být problém.

0 Citovat

Myslím, že nevyhodí. Systémy pro duplicitu porovnávají jména a ne čísla pasu, která se ukládají do APISu a dají se upravovat. Aby to bylo na letence a nedalo se přepsat, muselo by to být jako FOID, což SQ většinou nevyžadují.

0 Citovat

Letenky jsem koupil, do mailu přišly, žádný error nikde nesvítí. Takže asi OK  :-)

0 Citovat

Máte prosím zkušenosti se změnami v bookingu letenek - máme nejlevnější balíček, tam to bude s poplatkem. Bojím se, že bude ve výši ceny letenky :-(. Manžel před 14 dny zaplatil letenky v akci (do Turecka), ale dcera nebude mít platný pas ještě 3 měs. po návratu, jen 6 týdnů. Takže jsme raději udělali nový, čímž nám zase haprují údaje o pasu. Starý pas jsem pro jistotu nevrátila, a teď přemýšlíme, jakou zvolit variantu, abychom hladce odletěli bez výrazně větších výdajů...  Podle historie vašich příspěvků se mi zdá, že by se to nemuselo vůbec řešit, ale máme z toho nerva. Jo a v Turecku máme ještě jeden vnitrostátní let, takže stejný problém... Děkuji!

0 Citovat

Při online check inu se napíše správný číslo pasu (nebo při odbavení), pokud ho budou chtít. V jiném případě řekněte, že došlo ke ztrátě pasu a proto máte nový (divil bych se, kdyby to vůbec někdo řešil. Udělal jsem to takhle několikrát a vůbec nikdo to neřešil. Důležité je, že v tu dobu máte u sebe jakýkoliv platný pas.

1
17 reakcí