Ahoj, prosím o rady nebo zkušenosti. Chystám se s malým do Chorvatska autem. Otázka zní zvládně mi 4 leté dítě cestu? Vyrážet chci na noc. Díky Zdenek .

S dítětem autem do Chorvatska

Založil ve fóru Co se nevešlo

14 reakcí

Ahoj, prosím o rady nebo zkušenosti. Chystám se s malým do Chorvatska autem. Otázka zní zvládně mi 4 leté dítě cestu? Vyrážet chci na noc. Díky Zdenek

0

KDH ...(Kynedryl, deka, hračky)

0 Citovat

no asi vy poznate svojde dieta najlepsie :) a kam do Chorvatska, lebo je rozdiel ci Istria alebo o 400km  dalej na Makarsku.

ale tak 4 rocne by uz mohlo obsediet.  Hlavne nechodte v piatok vecer na noc :D
0 Citovat

vy jste s ním nikdy nikam nejeli, že nevíte, jak vaše dítě zvládá cestu autem? :)

zkušenost je taková, že jsme taky jednou jeli s dvěma čtyřletýma dětma na noc a obě spaly celou noc až do svítání. Od svítání do cíle to bylo každých pět minut "kdy už tam nebudem", dokud se jedno z nich nepoblilo. Takže se pak jelo zbytek cesty asi dvě hodiny v poblitým autě a byl klid.  Prostě normálka všedního dne. :) :)
0 Citovat

Záleží, zda vám dítě v autě spí. My máme doma nespavce, takže u nás je jízda přes noc smrtelná, takže jezdíme přes den. Jak je cesta delší než 8 hodin, jezdíme dva dny, někde přespíme, děti se vyřádí a jedeme dál. Drtivá většina dětí ale v autě spí a pak je cesta přes noc dobré řešení. Jen nezapomeňte na to, že vy budete ráno zralí tak akorát na postel, zatímco potomek plný sil :D

0 Citovat

Nejlepší je jet na noc v pátek večer po celém dni v práci. 

0 Citovat

Ne nikdy jsme nejeli takto dlouho, jinak bych se neptal jelikož bych sám znal odpověď.! Máme v plánu Hvar. @tonic proč ne v pátek v noci?

0 Citovat

pre toto... piatok noc, sobota ide na juh cela Europa



doprava-zapcha-dialnice-1.jpg

0 Citovat

Jak máme vědět, jestli to zvládne tvoje dítě? Já ti můžu jen říct, že moje dítě by o noční cestě ani nevědělo, protože v noci v autě spí jako Blanický rytíř.

0 Citovat

Spousta rad na cestu jiz byla napsana. Záleží i na tom odkud vyjizdete, ale asi bude lepsi patek vymenit napr. Za nedeli nebo jiny den v tydnu, pokud jedete v sezone. Mnoho let osobnich zkušeností cestovani autem (drive bez klimatizace) se synem od 2,5 let  i 1 600 km, rozdelene do 2 dnu do Recka) ,'každoroční Chorvatsko 850 km . Zdrave dite cestu zvladne zcela bez problemu. Nastavte si prestavky. A krásnou cestu a spokojenou dovolenou.

0 Citovat

Za me teda naopak. Jezdim do HR relativne pravidelne na lod a vzdy ze zasady pres noc. D1 jiz v ramci mezi pohoda, Rakousko vcetne Vidne volne. Maribor taky prazdny. Ani v Chorvatsku zadne kolony a k mori mame prijezd rano/dopoledne. Jen pozor na Slovinskou dalnici - je tam potreba relativne draha znamka a dost si to hlidaji. Hodne lidi tu dalnici radsi objizdi. Vcetne nas.

0 Citovat

Mohu se zeptat, zda-li někdo z vás jezdí trasou přes České Budějovice? Tuto cesto jsem našel na https://autotrip.cz/za-kolik-do-...ska-autem/ , ale neznám snad nikoho, kdy by tudy jezdil.

0 Citovat

jo jeli jsme tudy x-krát, když jsem bydlela v Jižních Čechách, z Prahy jen když jsme se někoho nabírali v ČB. Myslím, že je to rychlejší  a největší adrenalin byl objíždění těch placených tunelů v době, kdy ještě nebyly všude navigace ani ty internety :-)

0 Citovat

Přes ČB jsme jezdili do Chorvatska každý rok. Kromě letoška, to jsme jeli přes Maďarsko.

Záleží kde žijete, podle toho volit trasu.

Trasa Budějovice - Linz - Graz - Zagreb

Je to rychlá trasa co utíká a je po cestě na co koukat.

Po cestě je dost zastávek, odpočívadla, benzínky.

Projedete asi 40 tunelů.

Je o trochu dražší, kromě rakouské známky si připlatíte ještě za dva tunely ( 5 + 8,5 EUR - jedna cesta )

Pokud nechcete ztrácet čas objížděním Slovinska, tak se nevyhnete nákupu drahé známky ( 30 EUR )

Hraniční přechod Macejl je jeden z nevíce vytížených, o víkendu v sezóně si počkáte klidně 1-2, někdy i více hodin.

My tudy jezdili do HR před a po sezóně, vždy raději v týdnu a večer. Pokaždé to bylo na pohodu a nikde jsme dlouho nečekali.

Ale osobně se nám trasa přes Maďarsko líbila víc. Nejhorší byla D1, jak tam i zpět. Zbytek cesty radost. Časově stejné, cenově lepší.

0 Citovat

Masochisti... :-)

0
14 reakcí