Cestovatelé, mohl by mi někdo z vlastní zkušenosti poradit, zda na třítýdenní cestu po Namibii postačí běžné auto, nebo mám sáhnout hlouběji do kapsy a půjčit 4x4?  Vyplatí se to, nebo je to zbytečná frajeřina?   Díky za rady a zkušenosti.  .

Auto v Namibii

Založila ve fóru Půjčení auta

3 reakce

Cestovatelé, mohl by mi někdo z vlastní zkušenosti poradit, zda na třítýdenní cestu po Namibii postačí běžné auto, nebo mám sáhnout hlouběji do kapsy a půjčit 4x4?  Vyplatí se to, nebo je to zbytečná frajeřina?   Díky za rady a zkušenosti.

0

Vlastni zkusenost nemam, ale co jsem cetl, da se projet krome nekterych useku, ktere nejsou uplne nutne, i beznym autem. Jako frajerinu bych ale spis naopak oznacil prujezdy dlouhymi nevyasfaltovanymi useky v beznem aute, ktere na to neni konstruovane napr. nema dost odolne pneumatiky ( a je otazka, jak tam plati pojisteni).

0 Citovat

Ahoj, pár roků jsem tam nebyl, ale mám projeto celé včetně Eppupa falls, kde vyžadovali 4x4 a já s obyč. toyotou corrolou. Jednou problém s píchlou gumou a párkrát jsem musel procházet brody a testovat hloubku a odklízet velké větve, klády či kameny. Pokud nechceš vyloženě 4x4 trails a nebo spát nahoře na autě tak offroad není třeba. Bez použití cest, kde není asfalt moc toho moc v Namíbii neprojedeš. Nevidím v tom problém pokud pojedeš s rozumem. GL

0 Citovat

No jistě že to jde, ale znám lidi co nevjíždějí do centra Prahy bez 4x4 redukce a uzávěrky diferenciálu, protože městská džungle...

0
3 reakce