Rozhodla jsem se navštívit místa kde se zastavil čas a ideologie.Ráda bych věděla odkud to vyjíždí, jak dlouho se to tam kodrcá a pak jestli nejsou problémy na hranicích (některé přechody jsou prý pouze pro místní a cizince nepustí). .

Maršrutkou z Oděsy přes Tiraspol do Kišiněva a zpět.

Založila ve fóru Autobusová doprava

19 reakcí

Rozhodla jsem se navštívit místa kde se zastavil čas a ideologie.

Ráda bych věděla odkud to vyjíždí, jak dlouho se to tam kodrcá a pak jestli nejsou problémy na hranicích (některé přechody jsou prý pouze pro místní a cizince nepustí).

0

ak pojdes cez vikend, tak najlepsie vlakom. tebe to bude jedno, peciatku z Moldavska nepotrebujes, lebo vstupujes cez Podnestersko a ides aj naspat na Ukrajinu z Podnesterska. Problem by mohol byt, keby si z Kisineva pokracoval povedzme do Rumunska, ale myslim, ze uz tiez na to kaslu. Ziadna kontrola na moldavsko-podnesterskej hranici od Moldavcov nie je.

na istotu z Odesy do Kisineva s marsrutkou cez prechod Palanca a z Kisineva do Tiraspolu dalsou marsrutkou. a rovnako naopak.

0 Citovat

OK dík, do Oděsy přiletím v pátek večer a odlétám z ní v úterý ráno. V plánuje první a poslední noc v Oděse,1x Tiraspol a 1 x Kišiněv. Pokud to půjde, ráda bych vyzkoušela obojí. Cestou tam maršrutku a zpět vlak, nebo obráceně. Letím v říjnu, chci si tam připomenout VŘSR.

0 Citovat

Nadezhda Konstantinovna Krupskaya napsal(a):

Letím v říjnu, chci si tam připomenout VŘSR.

To ses o měsíc sekla, ne, Naděždo? :D

0 Citovat

Tam je to jinak. Zítra již znamená včera...ale v reálu se tam čas zastavil.

0 Citovat

Stejně je fajn, jak Tonic nepřipouští kompromisy a rovnou odpovídá tazateli mužského rodu :D

0 Citovat


y51ql9h-1.jpg

0 Citovat

Nezapomeňte Naděždo Konstantinovno, že prohlídky v Kvintu v Tiraspolu jsou jen od 15 do 16 h. V jiný čas to může být problém. 

V Oděse doporučuji Vašemu soudružsky zmlsanému jazyku restauraci Щастье z druhé strany hotelu Palais Royal, je skvělá a nikde na světě jsem neviděl tak nádhernou obsluhu v mnoha exemplářích:-)


Pěkný je i restaurant/bar Scotch´n ´soda hned nad schody, ta žlutá budova vpravo.


Tak dobré raky jako tady jsem nikde neměl, navíc s ochutnávkou piv. Jen ne tak půvabná obsluha:-)



Do Oděsy bych jel třeba zítra... Oproti tomu Tiraspol zklamání v každém směru, včetně gastronomického. Jediná restaurace  Maffia, jakžtakž splnila očekávání. Ani ten Kvint v přímém srovnání s Shabo nenadchnul. Nepili jsme tedy Divin Suvorov, pravda.

Tak tedy se soudružským pozdravem si to užij.


20180728-195016.jpg
dsc-0078.jpg
20180725-124142.jpg
20180725-122110.jpg

0 Citovat

Děkuji za informace soudruhu, podle těch fotek koukám, že už tam k nim také dorazila západní dekadence a místo agitace se tam věnují opulentní žranicím...

0 Citovat

Ahoj, nastal čas trošku plánovat výlet na konci března. Bylo to hezky vymyšleno - v pátek v poledne z Berlína do Oděsy a v pondělí večer z Kišiněva do Vídně, příjezd autobusem do Prahy kolem půlnoci. Jenže pak do toho Wizz hodil vidle, když změnil lety a do Vídně poletí v úterý. Takže teď váhám, co s tím. Obzvlášť, když se mezitím objevily lety i do Prahy a Bratislavy.

Nejvíc mě láká kombinace v neděli v půl sedmé večer z Kišiněva do Prahy, ale zároveň cítím, že to není dost času na Podněstří nebo neumím hledat autobusy a vlaky a vychází z toho přejezd vlakem v sobotu večer z Oděsy rovnou do Kišiněva.

Druhá možnost je letět v podobný čas z Oděsy do Bratislavy. Stíhá se i Flixbus v rozumný čas po příletu. Výlet do Podněstří se stíhá v sobotu a zbývá dost času i na Oděsu. Kišiněv někdy příště.

Plus picker od Wizzairu pro výběr změny letu pro odlet z Chisinau nezná nic jiného než Vídeň. Dá se to přes podporu a jinak než telefonicky? Přitom např. umí přesměrovat na trasu Oděsa-Bratislava.

Ano, další možností je letět v úterý Kišiněv-Vídeň, jak mi to defaultně nabízí k akceptaci nebo ve středu Kišiněv-Praha. Upřímně, začínám mít pocit, že bych si měl trošku šetřit dovolenou na větší dálky. Příští rok ji bude méně než letos.

Jinak má někdo informace k trase Berlin Tegel - Oděsa od Ryanairu? Aby ji náhodou nechtěl rušit, protože nemá letadla.

Díky

0 Citovat

Koncem března bude ještě docela zima, ale jinak pusto prázdno, takže kdo hledá ducha zašlých časů SSSR, tak se tam lze do nekonečna realizovat. 

Co hledají běžní turisté v Podněstří nevím, např. pevnost v Bendery bývala uzavřená. 

0 Citovat

Možností máš dost - já letím kombinaci UIA a Sky Up z Prahy přes Kyjev do Oděsy a stejně tak zpět - sehnala jsem ještě lowcost tarify (UIA v mém termínu stála 10x tolik - místo 200 czk chtěli 2000 czk) tak jsem se jim na to vyprdla a na jeden úsek koupila ten Sky Up.

Ten Sky Up létá myslím z Pardubic, popřípadě můžeš použít opačné trasování.

V Podněstří můžeš nasát atmosféru starých dobrých časů.

0 Citovat

Zavolaj na Wizz UK linku, tykajucu sa vyslovene zmien odletov ... Bude to ovela rychlejsie, aj ked na moju web poziadavku reagovali do 3. pracovnych dni. V mojom pripade sa baba snazila. Spociatku mi len diktovala moznosti, ake mi ponukala web stranka ... potom som mal trosku cakat, ze zavola vyssie co sa s mojou "nespokojnostou" da robit a zacala vytahovat mesta z ich siete, ktore sa predtym nedali. Podla mna Vieden - Bratislava sa bude dat spravit, mozno ti prejde aj Praha


"United Kingdom    0330 977 0444

 These numbers only handle inquiries about existing bookings. Have your confirmation number, passenger details, route and date of your flight at hand! This number deals with queries regarding existing bookings only."

0 Citovat

Osobne by som sa sústredil len na Podnestersko. Odesu a Kisinev otocis ľahko separatne. Na Kisinev aj Tiraspol ti stačia dva dni spolu, aj v marci. Odesy nechať keď bude teplo:)

0 Citovat

tonic napsal(a):

Osobne by som sa sústredil len na Podnestersko. Odesu a Kisinev otocis ľahko separatne. Na Kisinev aj Tiraspol ti stačia dva dni spolu, aj v marci. Odesy nechať keď bude teplo:)

No, už mám letenku Berlín-Oděsa od FR, která zatím drží. Tak to vypadá, že v budoucnosti se rebooknu na nedělní let Oděsa-Bratislava. Zatím upravím hotelové rezervace a počkám, co si vymyslí u Ryanu. 

A všem díky za komentáře k věci :) 

0 Citovat

tak to potom daj Odesu a na otocku Tiraspol. Ked sa podari aj vlakom.

0 Citovat

Už se to blíží tak bych to ráda finalizovala.

Do Oděsy přiletím po změnách UIA v sobotu dopoledne - ráda bych se hned přesunula do Tiraspolu (asi maršrutkou jak psal Tonic - odkud to jezdí?) . 

V neděli bych se ráda přesunula do Kišiněva (zase nejspíš maršrutkou) a v pondělí zpět do Oděsy (asi nějak napřímo už bez Podněstří pokud to jde - je to vlakem rychlejší?)

0 Citovat

marsrutky z Odesy  pozri tu: http://ticket.bus.com.ua/

mas tam aj z ktoreho nadrazia premava

vlaky kisinev-tiraspol-odesa premavaju len cez vikend

https://uz.gov.ua/en/passengers/...mp;by_id=1

a opacny smer

https://uz.gov.ua/en/passengers/...mp;by_id=1

ak sa chces vyhnut podnestersku, ci uz cestou tam, alebo naspat musis pozerat busy co maju napisany hranicny prechod Palanca, ale to su asi vsetky medzinarodne ako pozeram podla tickets.bus.com.ua (podla vzdialenosti)


0 Citovat

Dík za informaci.

Jen doufám, že tam někde nepotkám místní celebritu Kateřinu Ostrou jak nad ránem leze po čtyřech z baru a dělá si u toho selfie.
0 Citovat

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

Dík za informaci.

Jen doufám, že tam někde nepotkám místní celebritu Kateřinu Ostrou jak nad ránem leze po čtyřech z baru a dělá si u toho selfie.

Naštěstí pro Katku tam letíš dřív, takže nehrozí, že by tě potkala a musela přemýšlet, kterou jsi na sebe zrovna vzal/a/o identitu. 🤣 

0
19 reakcí