Ahoj, mám asi hloupou otázku, ale nikde na internetu jsem nenašla žádnou společnost, která by uváděla takový informace. Chtěla bych do Kambodži, jen se mi nechce letět ( jsem trochu posera na dlouhé lety) neví někdo, zda nějaká společnost neprovozuje trajekty, které se plaví z Evropy do Kambodži? Děkuju Verča  .

Do Kambodži trajektem?

Založila ve fóru Vodní doprava

10 reakcí

Ahoj, mám asi hloupou otázku, ale nikde na internetu jsem nenašla žádnou společnost, která by uváděla takový informace. Chtěla bych do Kambodži, jen se mi nechce letět ( jsem trochu posera na dlouhé lety) neví někdo, zda nějaká společnost neprovozuje trajekty, které se plaví z Evropy do Kambodži? Děkuju Verča 

0

sa sem prelieva uz facebook?:) inak ak sa nechce letiet, tak jednoducho  na per prestupov vlakom. Praha-Moskva-Peking-Hanoj a odtial pozemne do Kambodze. alebo ked vam vadia dlhe lety, tak si dajte kratsie. 

Napr. Praha-Krakow-Varsava-Minsk-Moskva-Kazan-Ufa-Celjabinsk-Omsk-Novosibirsk-Krasnojarsk-Irkutsk-Ulanbatar-Peking-Jinan-Shanghaj-Fuzhou-Kanton-Hanoj-PhnomPenh

0 Citovat

A krátkých letů se nebojíš? Nejrizikovější je stejně start a přistání.

Můžeš jet i autem, akorát to bude trvat ještě déle, ale času máš asi spoustu. Potkal jsem v Laosu (to je kousek od Kambodži) nedávno švýcarský pár, který tam dojel za pouhých 7 měsíců (dalo by se i rychleji). Cestu si moc užili, akorát Čína je trochu složitější a za příplatek asi 3000 USD.

Jestli chceš po vodě, tak kromě jachty by to šlo ne sice trajektem, ale takto (aspoň v jednom směru, jinak zbytek busem či vlakem):

https://www.cestujlevne.com/akcn...ek-z-prahy

0 Citovat

Éj veru, sused môjho pradeda spomínali, že keď išli po 1. s. vojne do Kambodže lekvár kosiť, museli sa plaviť šífom z Janova, lebo aeroplány tak ďaleko vtedy nelietali a na transibírskej magistrále bojovali legionári s boľševikmi.

A Verča sa tam môže plaviť tiež, nie síce z Janova, ale z Barcelony rovno do thajského Phuketuju, kam ju asi za 50000 USD Seven Seas Explorer odvezie: https://cs.cruise.com/cs/forms/C...&sno=1 Odtiaľ  po hranicu Kambodže je to okolo 1050 km, to za 2 mesiace aj peši zájde.

A ako hovoria morskí vlci a vlčice, dobrý vietor do plachiet!

0 Citovat

Trošku vážně!

Nedávno zde byla nabídka na levnou plavbu lodí Costa Fortuna ze Singapuru do Itálie. Nízkou cenu plavby přisuzuji tomu, že se jedná o dlouhou "manipulační" plavbu (jede sem na údržbu nebo ji zde prostě chtějí na letní sezónu). 9.11.2019 loď vyráží z Itálie zpět do Asie, v Singapuru bude 3.12. - cesta 25 dní. Cena je od 20tis Kč, což je celkem v pohodě.

Hned potom následuje týdenní okružní plavba po Thajsku, se zastávkou v Kambodžském Sihanoukville. Neznám podmínky, ale pravděpodobně by zde bylo možné cestu ukončit.

Ze Sihanoukville do Siem Reapu se už dopravíš třeba nočním BUSem, což je ovšem výrazně nebezpečnější podnik, než 10 letů přes půl světa (unavení řidiči co je při životě drží v lepším případě redbull, v horším nějaký fet jezdí autobusy v pochybném stavu po rozbitých cestách jako blázni, často po asijsku skoro bez světel). 

Podobnou cestou zpět potom loď jede někdy v polovině března. Z a do Itálie se dostaneš i BUSem. Pokud tedy máš půl roku dovolené a volných (odhadem) 200tis Kč tak hurá do toho!

0 Citovat

Ze Singapuru už se dá dojet snadno vlakem nebo busem do Bangkoku a pak busem do Kambodži.

0 Citovat

Autobus v Kambodži (obecně v Asii) je násobně větší riziko než let letadlem s kvalitní společností... Ale je to zážitek, prach z venku nám klimatizací naháněli dovnitř, tak jsem ještě týden vykašlával hlínu :) A to za klimatizaci byl příplatek...

0 Citovat

Ona i jízda autem v Evropě je rizikovější než let s kvalitní společností, ale to některým lidem nevysvětlíš.

Jel jsem už mnohokrát busem nebo autem s klimatizací po prašných cestách, ale prach dovnitř nikdy nešel. Někdy se právě před začátkem prašného úseku pouštěla klimatizace a zavírala okénka. Asi tam nebyl filtr.
0 Citovat

Děkuji všem za velmi vyčerpávající odpovědi, hlavně teda Kátě, jejíž příjmení pravděpodobně vypovídá i o celkové osobnosti...  jdu začít šetřit těch 50000 USD abych se z Barcelony mohla nechat svézt😉

0 Citovat

Tak Kačka je zvyklá z Bruselu na pořádné love, takže ona to pořídí za 3 měsíční platy a ještě zbyde na útratu a RT z Bruselu do Barcelony v C...

0 Citovat

Verča napsal(a):   jdu začít šetřit těch 50000 USD abych se z Barcelony mohla nechat svézt😉


GL & HF

0
10 reakcí