https://getrentacar.com/cs/pujcit-auto/about Máte někdo zkušenosti s touto platformou? Vychází mi tam půjčení SUV Nissan X-Trail v Gruzii (Tbilisi) o polovinu levněji než v půjčovnách. Je mi jasné, že nemohu počítat s nějakou asistencí, když se něco pose*e, ale kde jinde seženu SUV na 14 dní za 7k, třeba máte nějaký dobrý tip?  .

GetRentacar.com - půjčení auta od soukromých majitelů

Založil ve fóru Půjčení auta

6 reakcí

https://getrentacar.com/cs/pujcit-auto/about

Máte někdo zkušenosti s touto platformou? Vychází mi tam půjčení SUV Nissan X-Trail v Gruzii (Tbilisi) o polovinu levněji než v půjčovnách. Je mi jasné, že nemohu počítat s nějakou asistencí, když se něco pose*e, ale kde jinde seženu SUV na 14 dní za 7k, třeba máte nějaký dobrý tip?

0

Viděl jsi, co za kraksny půjčují v Gruzii normální autopůjčovny?

0 Citovat

No jo, a taky chtějí dvojnásob toho, co se dá sehnat přes ty soukromé osoby. Nemám s tím žádné zkušenosti, proto budu rád za jakékoli rady a doporučení. Třeba bude stačit i normální malé auto. 

0 Citovat

Vůbec tam nepíšou, jak je to s pojištěním (aspoň při zběžném pohledu). Nejspíš to nechávají na libovůli majitele. Povinné ručení asi je, ale havarijní možná ne. Pojištění třetích stran se na půjčení od soukromých osob nevztahuje.

Další věc je řešení případné poruchy (odtah, oprava). Na ježdění v okolí bydliště majitele asi OK, ale pokud se to stane v odlehlé oblasti, asi bude lepší počítat s tím, že to zaplatíš sám, což může výrazně překročit úsporu (zvlášť u SUV). Pak to můžeš zkusit vymáhat na majiteli, ale když nebude chtít, nic z něj nevymůžeš. Jemu bude jedno, že budeš někam psát negativní recenze. Některým běžným půjčovnám by to mohlo vadit. Nebo to auto necháš někde v opravně a budeš pokračovat v dovolené autobusem, ale to asi nebude ideální.

Co chceš v Gruzii navštívit? Já tam byl v letech 1997 a 1999 a jistě se leccos změnilo, ale půjčení auta by pro nás tehdy nedávalo vůbec smysl. Na horách bylo nejlepší použít maršrutky, taxi, bus nebo stop (jednou na korbě náklaďáku bez nákladu a bez bočnic místy podél propasti a jednou na nákladu kmenů stromů s uhýbáním se větvím) a mezi městy byl nejlepší vlak a bus. Je fakt, že pro odlehlé části jižní Gruzie by bylo asi SUV ideální, ale tam jsem nebyl kromě údolí v horách východně od Kobuleti. Stav silnice do Mestie tehdy pro běžné malé auto vhodný nebyl (a dál do Ušguli ani pro SUV). Kromě silnice do Kazbegi to bude asi podobné i jinde ve vyšších horách.

0 Citovat

my sme vzdy brali auto odtialto, tiez vlastne sukromne osoby, ale tvari sa ze su tam poistky

https://cars4rent.ge/

 

0 Citovat

Též jsme brali cars4rent.ge, pojistka by měla být v ceně.

0 Citovat

A hlavně super servis, přestala jít klima, tak nám v půlce tripu v Batumi vyměnili za auto o kategorii vyšší. Za mě cajk.

U té půjčovací platformy je to otázka smlouvy a případného ručení/pojištění. Samozřejmě nebudou platit pojištění spoluúčasti atd.

0
6 reakcí