Ahoj Lidi Chtěl bych vědět zda se dá vlakem dojet do města Leba v Polsku. Nevím zda je tam železnice, takže počítám i s autobusovou dopravou. Cestovat chceme 2 dospělý a 2 děcka,, Díval jsem se na vlak přes Berlín, ale ČD jízdenka přes 5tis za zpáteční  .

Vlakem do Polské Leba

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

11 reakcí

Ahoj Lidi
Chtěl bych vědět zda se dá vlakem dojet do města Leba v Polsku. Nevím zda je tam železnice, takže počítám i s autobusovou dopravou. Cestovat chceme 2 dospělý a 2 děcka,, Díval jsem se na vlak přes Berlín, ale ČD jízdenka přes 5tis za zpáteční smiley nemáte někdo tip jak a kde najít spoje? Ležím přes týden na netu a nic moc.. tak se ptám Vás, zkušenějších. Díky..

0

Vlaky do Leby jezdí, ale jen o prázdninách. Jízdní řád: http://rozklad-pkp.pl/

0 Citovat

Levnější, i když asi ne pohodlnější, bude Polski bus Praha-Gdaňsk a pak autobus nebo vlak do Leby - to by mělo vycházet asi na 1000,-/dospělý, pokud lístek koupíš dostatečně dopředu.

0 Citovat

Cenově nejvýhodnější to bude přes Wroclaw. Z Wroclawi do Leby jezdí přímý noční vlak. Cenově je ve vašem případě cesta levnější o víkendu (cca 500Kč za dospělou osobu a jednosměrnou jízdenku) Jízdenka se vyplatí rozdělit ve Wroclawi. Do Wroclawi záleží kdy pojedete, o víkendu se vyplatí Skupinová víkendová jízdenaka + Polsko, stojí 350Kč a platí z Kolína do Wroclavi a mohou na ní cestovat 2 dospělí + 3 děti do 15 let. Nazpět existuje nějaká polská alternativa.

http://www.cd.cz/mezinarodni-cestovani/ ... kem/-4069/

Z Wroclawi do Leby asi nákup na polském eshopu, vychází to cca na 300Kč (v lůžkovém voze 600Kč):

http://www.intercity.pl/en/

Pro zjištění skutečně nejvýhodnější nabídky zkuste položit dotaz na toto fórum:

http://www.k-report.net/discus/messages ... 1434745017

0 Citovat

Aj levne možna je česta na turistickej jizdence PR + Česko - dva dni jizdy, cenu: 59 PLN - ~400 Kč. I plati až do Leby. A spatnie aj, ale pouze w stejny weekend.
Tak ide již od 800 Kč spatečni čestu Kolin - Leba.

0 Citovat

Ahoj, sice později, ale reaguji. Děkuji všem za velmi přínosné informace. Neměl jsem ani tucha že ČD prodává celodenní skupinovou jízdenku s možností Polska. Podal jsem dnes dotaz na ČD zda to bude platit pro vlak který jsem našel. Výjezd z Kolína v 11:34, Jedná se o R 891 Hradišťan, do Ústí nad Orlicí, pak přestup na OS 7147 do Lichkova kde přestup na OS 6287 Czarna Góra který jede až do Wroclaw. Pak za hodinu a půl přímý spoj do Leba. Kdyby to tak šlo tak by to byla paráda. Předchozí cen. kalkulace z Prahy do Gdynia - 9995 Kč.

0 Citovat

A nebylo by lepší s Polskibusem z Prahy do Gdaňsku a poté místním vlakem do Leby? smiley

0 Citovat

Myslím že pokud to půjde, pojedeme raději vlakem. Děti vlak milují, my také. Oproti autobusu je to volnější, bezpečnější. Cesta o trochu delší, ale to se vstřebá. Pokud se tam opravdu dostanu za nějakou nižší částku tak i levnější než bus. Na polski bus mi cena vychází něco kole 6500 Kč, takže zatím vlak..

0 Citovat

ČD skupinová jízdenka platí na uvedené spoje jen do Wroclawi.

0 Citovat

ano, vím. Z Wroclawi do Leby jízdenku koupím tam.. ta vychází na cca 1100 Kč. Pokud budou nabízet slevu pro skupinu tak by měla vyjít na cca 800 Kč, dle jejich eshopu.

0 Citovat

tak potvrzeno, 35O Kč z Kolína do Wroclawi. 870 Kč jízdenka z wroclawi do Leba. Ještě se vás zeptám. Jaký věk je v Polsku pro dítě? Dětem v den odjezdu bude 6 a 9 let. Chtěl bych zakoupit polskou jízdenku předem a mají slevu na děti, ale není nikde věk..Děkuji všem za radu...

0 Citovat

Ještě upozorňuji, že jízdenka (Skupivá víkendová + Polsko) platí pouze v sobotu a v neděli. V pracovní den bude cena vyšší. Věk dětí nevím, zkuste položit dotaz na železniční fórum, zde:

http://www.k-report.net/discus/messages ... 1434745017

Jinak OS 6287 Czarna Góra je veden starou polskou přímestkou jednotkou, která mi moc pohodlnná nepřipadá. Ranní vlak Os 6281 Glacensis (5:29 z Pardubic, do Wroclawi jede přímo) je vedený klasickou soupravou kupéčkových vozů. Tím by vzniknul časový prostoj, ale centrum Wroclawi je pěkné a stojí za shlédnutí.

0
11 reakcí