Co dáváte jako zálohu při půjčování skůtru v Asii? Pokud to neberu třeba přímo u ubytka (pokud skůtry poskytují), tak po mě chtějí vždy v drtivé většině pas, vždy se dohaduju, když není možnost jít jinam a málokdy to ukecám. .

Půjčení skůtru/záloha

Založil ve fóru Půjčení auta

11 reakcí

Co dáváte jako zálohu při půjčování skůtru v Asii? Pokud to neberu třeba přímo u ubytka (pokud skůtry poskytují), tak po mě chtějí vždy v drtivé většině pas, vždy se dohaduju, když není možnost jít jinam a málokdy to ukecám.

0

V podstatě máš dvě moznost-prachy nebo pás,myslím,že moc víš s tím vymyslet nejde.Nebo jsem na nic nepřišel zatím smiley

0 Citovat

To je jasné, jen nad tím tak přemýšlím, před další cestou. Často jsem dopadnul tak, že pas prostě nakonec skončil u pronajímatele. Dost lidí se (nejenom tady) vyjadřuje, že by pas z ruky nedali, tak mě jen zajímá, jak to tedy řeší, když ten skůtr prostě chtějí. Pas se mi taky z ruky moc dávat nechce smiley
On možná není až takový problém, když se člověk motá se skůtrem někde kolem ubytka, nevím ale, jak toto pořešit, kdyř s ním chci vyrazit někam dále, třeba s noclehem někde jinde - tam jsem zase bez pasu zcela jistě nahraný (a to se ani nemusí stát případně po cestě nedejbože žádná nehoda apod.).

0 Citovat

mne na Corone zobrali vodicsky preukaz do zalohy. Vlastne som to zistil az ked som vracal skuter.

0 Citovat

To sis jako nevšiml, že si nechali tvůj řidičák?


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

Pokud jedeš někam na dýl a nechceš nechávat pas,tak mu dáš prachy,to je úplně jednoduchý.Nic dalšího v naprosté většině případů ti nevezmou, občanky,ridicaky atd,protože je to pro ně bezcenné,smyslem je,aby jsi v případě problémů nedojel že země mimo jiné.

0 Citovat

však za skůtr bude záloha malá ne? Pas bych určitě nedával

0 Citovat

V Thajsku sem teď půjčoval skůtr na týden a chtěli pas, řekl jsem, že nedám - tak prej kopii a zálohu 3 000THB (2 000CZK). Případně tu můžeš argumentovat, že pas potřebuješ k výměně peněz, koupi simkarty atd.

0 Citovat

To já už mám vyzkoušený scénář s pasem, který jsem si nechal na hotelu a u sebe jen občanku. Vždycky to klaplo a nikdy nebyl problém.. smiley

0 Citovat

Na Langkawi kopie řidičáku + 50 ringitů smiley

0 Citovat

Řeší, ale nevyznají se v tom. Takže se zeptají a stačí odkývat smiley

0 Citovat

jj, odkývu vše a pro jistotu jsem právě dopsal "1" před tou poznámkou báby...takže je z "50" pěkných "150" ccm smiley Stejně je to pro místní "pomahače a chrániče" jenom kus papíru, vyřizuju to vlastně vždy jenom kvůli tomu, když by se náhodou něco stalo.

0
11 reakcí