Ahoj, chystáme se v rámci naší cesty do Číny navštívit Šanghaj, Peking a Xian a řešíme, jak se nejlépe přesouvat. Máte nějaké tipy na online vyhledávače spojů? Předem díky.  .

Cestování po Číně

Založil ve fóru Železniční doprava

11 reakcí

Ahoj,
chystáme se v rámci naší cesty do Číny navštívit Šanghaj, Peking a Xian a řešíme, jak se nejlépe přesouvat. Máte nějaké tipy na online vyhledávače spojů?

Předem díky. smiley

0

www.cnvol.com na vlaky a letecky www.ctrip.com

0 Citovat

Ahoj,
Peking - Xian je ideální přesun vlakem. Jezdí rychlovlak (cca 300km/h) a trvá to 3-4hod. Pokud máš čas, tak doporučuji přímo na trase zastávku na pohoří Huashan. Byli jsme tam loni a stojí to za to... Jízdenky jsme měli rezervované přes http://www.travelchinaguide.com a vyzvedávali jsme si je v Pekingu na nádraží u mezinárodní pokladny.

0 Citovat

Z vlastní zkušenosti mohu doporučit tuto agenturu http://www.china-diy-travel.com/en pro vlaky. Vše fungovalo skvěle, detailní popis na cestu, e-lístek a nejlevnější způsob pro vlaky.

Jel jsem nočním vlakem z Pekingu do Sianu (Xian). Vlak byl čistý, 4 lůžka v kupé. Nádraží je v centru města, hotel mi zajistil odvoz na jejich náklady.

Pro rychlovlak je jiné nádraží, které je na okraji Sianu. Také cena za rychlovlak je výrazně vyšší než normálním vlakem.

0 Citovat

ja vlaky kupoval taky pres ctrip a zadnej problem... je to nejlevnejsi a vyhodou je ze maji 20-40 CNY booking fee, ktere ti ale pote prictou na ucet jako takzvany C-money, kter muzes pouzit na rezervaci ubytovani smiley na http://www.china-diy-travel.com/en davas ruzny dalsi poplatky jako procenta ze platis pres paypal a tak.. ale jestli chcesrezervovat pres ne tak pouzij promo kod: seat61promo a misto rezervacniho poplatku 10dolaru budes platit jen 5...http://www.seat61.com/China.htm#.V2KPbYQjbBK tady o vlacich v cine pisou asi vsechno.

0 Citovat

Pokud platíte na webu ctrip.com mezinárodní platební kartou, tak si připočítavají 3 % k celkové částce.
Ano, dávají ty body jako rewards, ale v praxi je člověk moc nevyužije (ty nabídky byly výrazně vyšší než nabídky jinde).

0 Citovat

Díky moc všem za rady a tipy! smiley

0 Citovat

Zvažoval jsem že podniknu "kolečno" Kanton, Hong Kong, Šanghaj, Peking (dával jsem tady na fórum i odkaz na zajímavé letenky) a k cestě z Hong Kongu do Šanghaje jsem chtěl využít noční vlak Z100B s "luxury soft sleeper" kupé (https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... 25_363.jpg). Nejeli jste tím někdo? Přišlo mi to zajímavější než přelet, navíc trošku úspora za nocleh...

Nakonec jsem ale cestu odložil, protože např. v Pekingu bude v únoru asi pořádná zima + je to období čínského nového roku (což vlastně nevím, jestli je dobře nebo špatně).

0 Citovat

V období čínského Nového roku se do Číny nevyplatí jezdit, všude je spousta lidí v několikahodinových frontách.

0 Citovat

Přesně tak, v Číně je během novýho roku a spring festivalu hroznej blázinec.. Nejlepší tam v tu dobu vůbec nejezdit. Jedině pokud tam někoho znáš a vezmou tě do rodiny smiley

0 Citovat

ono nie je ani problem Cinsky novy rok, ale dni pred nim a po nom. Vlaky praveze pocas sviatkov boli prazdne smiley (teda aspon v Shandongu to tak bolo), inak vela veci zatvorenych, dokonca aj miestnu autobusku zatvorili.

0 Citovat

Na trase Peking - Xian bych určitě doporučil zastávku na jednu noc v historickém městečku Pingyao. https://www.travelchinaguide.com/citygu ... i/pingyao/

0
11 reakcí