Zdravím, přes rentalcars.com jsem si zarezervoval auto z Goldcar v Marseille na 12 dní s tím, že to vrátím v Toulouse. Protože jsem četl, že u Goldcar jsou zmetci, dal jsem si plné pojištění. Celkem to vyšlo na krásnou 6ku s tím že to půjčím s plnou nádrží a s plnou vrátím. Vše bylo zaplaceno předem.No a při příletu mi paní na přepážce začala nabízet plno věcí.Problém je, že jsem ji vůbec nerozuměl, ale vůbec. Ukázala na papírku škrtlou nějkaou částku za plné pojiště a vedle toho napsala nižší, pak říkala že depozit je 1700€ (měl jsem na kreditce přichystáno) ale když si zaplatím pojištění u nich (nebo co), tak ten depozit dávat nebudu muset a ani auto nebudou při vrácení kontrolovat atd.No a pak mi na terminálu vyťukala 100€, to jsem zaplatil (říkal jsem si, nějaká spoluúčast nebo tak) a potom dalších 300€ - vůbec nevím za co a vůbec jsem ji nerozuměl. Ale neměl jsem čas, tak jsem to zaplatil a šel.No a teď vlastně nevím. Už jsem se s těmi 400€ rozloučil a s tím autem jezdíme jak hovada, od moře se nemyjeme a auto je celé od písku a tak :-D Ale třeba vůbec nvm, jestli to nakonec mám vrátit s benzínem, nebo prázdné, jestli by mi některou z těch částek měli vrátit nebo co :-) Tušíte co se vlastně stalo?  .

Goldcar v Marseille - 400€ navíc plnému pojištění

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Zdravím, přes rentalcars.com jsem si zarezervoval auto z Goldcar v Marseille na 12 dní s tím, že to vrátím v Toulouse. Protože jsem četl, že u Goldcar jsou zmetci, dal jsem si plné pojištění. Celkem to vyšlo na krásnou 6ku s tím že to půjčím s plnou nádrží a s plnou vrátím. Vše bylo zaplaceno předem.

No a při příletu mi paní na přepážce začala nabízet plno věcí.Problém je, že jsem ji vůbec nerozuměl, ale vůbec. Ukázala na papírku škrtlou nějkaou částku za plné pojiště a vedle toho napsala nižší, pak říkala že depozit je 1700€ (měl jsem na kreditce přichystáno) ale když si zaplatím pojištění u nich (nebo co), tak ten depozit dávat nebudu muset a ani auto nebudou při vrácení kontrolovat atd.

No a pak mi na terminálu vyťukala 100€, to jsem zaplatil (říkal jsem si, nějaká spoluúčast nebo tak) a potom dalších 300€ - vůbec nevím za co a vůbec jsem ji nerozuměl. Ale neměl jsem čas, tak jsem to zaplatil a šel.

No a teď vlastně nevím. Už jsem se s těmi 400€ rozloučil a s tím autem jezdíme jak hovada, od moře se nemyjeme a auto je celé od písku a tak :-D Ale třeba vůbec nvm, jestli to nakonec mám vrátit s benzínem, nebo prázdné, jestli by mi některou z těch částek měli vrátit nebo co :-)

Tušíte co se vlastně stalo?

0

Zdravím, a neskutečně se směji. Situaci vidím následovně. Vzal sis plné pojištění od rentalcars. Tudíž bys goldcaru zaplatil deposit 1700e a když by se něco stalo, strhli by ti to z depositu a ty bys to následně předal rentalcaru který by ti to zaplatil. Jenže paní na pobočce tě donutila si vzít plné pojištění i od goldcaru. To znamená, že si nevzali deposit a když se něco stane, tak to bude krýt jejich pojistka. Auto budeš zřejmě muset vrátit s plnou nádrží, protože to že sis vzal pojistku je něco jako havarijní pojištění u nás. Nemá to s benzínem nic společného a s čistotou auta to samé.

0 Citovat

Přidávám se a směji se také:-) Goldcar...

0 Citovat

A není něco z toho taky jen deposit? Nižší, protože máš od nich pojištění?

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

A není něco z toho taky jen deposit? Nižší, protože máš od nich pojištění?

Možné to je, proč by jinak rozdělovala na nejdříve 100e a pak znovu dávala 300e, ale nadruhou stranu píše, že když to zaplatí, tak nebude muset dávat deposit.

0 Citovat

Tak určitě si dostal nějaký doklad, tak ho zkus nafotit. Každopádně s tebou klasicky vydrbali a nechal ses nejspíš pořádně oškubat.

0 Citovat

"Tušíte co se vlastně stalo?"

Stalo se nejspíš to, že jsi naletěl notoricky známým darebákům. Nic víc, nic míň.

Ale komu není rady, tomu není pomoci.

0 Citovat

Od Goldcaru mám nezaúčtovanou transakci pouze na 2 764,93 Kč (asi těch 100 éček) a tipuji že to je záloha na Benzín, co? Každopádně zkusím nafotit tu smlouvu a hodit ji tady.

0 Citovat

Zdravím a dnes mi přišlo tohle poštou, tušíto co to je? A mám na to nějak reagovat?

Nějaké pokuty za rychlost či parkování? Je to vymahatelné?


img-9680-jpg-2.jpeg

0 Citovat

Co by to bylo... Pokuta. Normálně ti to měli strhnout rovnou z karty a toto poslat jen pro info.

Pokud chceš znát detaily, zaplatit nebo se odvolat, použij https://www.antai.gouv.fr/?lang=en

0 Citovat

peternet napsal(a):

Zdravím a dnes mi přišlo tohle poštou, tušíto co to je? A mám na to nějak reagovat?

Nějaké pokuty za rychlost či parkování? Je to vymahatelné?

je to pokuta za parkovanie na mieste, kde si blokoval iné auto.

zaplatiť môžeš buď kreditkou alebo prevodom z účtu, tak ako je uvedené na oranžovom formulári.

0 Citovat

Ja už mám pocit, že neexistuje nikto, kto by sa vrátil z Francúzska alebo Talianska bez toho, aby zaplatil niekoľko stoviek eur za všelijaké pofidérne pokuty za vjazdy do centier miest, zákazov vjazdu či "zlé parkovanie" spôsobené totálne chaotickým dopravným značením iba v miestnom jazyku. O dôvod viac sa pozrieť po iných destináciach, okrem toho že je tam snáď najväčšie percento ľudí na svete, ktorí vám síce rozumejú, ale rozumieť absolútne nechcú...

0 Citovat

Vo Francúzsku aj Taliansku je normálne európske značenie, s ktorým inteligentný vodič nemá problém. Kto sa trepe autom do úzkych uličiek v historickom centre alebo nevie, čo znamenajú napr. modré čiary na ceste, s veľkou pravdepodobnosťou zaplatí pokutu.

0 Citovat

Souhlas s předchozím, navíc jsem si nevšiml, že by dodatkové tablky u nás byly v nějakém světovém jazyce...

Jinak nechápu srovnávání Francouzů a Italů, kdy první opravdu dost často se nechtějí domluvit, ale druzí udělají všechno možné, aby se domluvili aspoň rukama, noham a je to opravdu vřelý a k hostům velmi přátelský národ.

0 Citovat

Mě tedy od Goldcaru celkem překvapuje, že to férově přeposílají. I renomované půjčovny to strhnou automaticky z karty a ještě si vezmou 10,-EUR processing fee...

0 Citovat

Co se týče toho, že mi to nestrhli z kreditky - vyblokoval jsem si je, aby mi nemohli už nic strhnout.

Pokuta za parkování je samozřejmě možná, bydleli jsme hodně v centrech velkých měst a parkovali jak to šlo.

Ale moc tomu nerozumím, kolik mám zaplatit?

0 Citovat

Nevím proč se nepřihlásíš přes ten odkaz co sem dával cali do té své pokuty, kde je to v angličtině a všechno jasně a přehledně. Do 75 dnů 35 euro, později 75 euro.

0 Citovat

Zkušenost s Goldcar na Las Palmas na Gran Canarii. Po objednání přes Rentalcars s plným pojištěním mi bylo strženo dalších 126 Euro prý za připojištění, které již bylo zaplaceno v půjčovném. Bez upozornění, bez dokladu. Po dotazu na Rentacars mi bylo řečeno, že se moc omlouvají, ale praktika Goldcaru je taková a není s nimi řeč. Bylo mi doporučeno, obrátit se na jiné společnosti, mají s Goldcarem špatné zkušenosti.

0 Citovat

Se zájmem čtu toto vlákno. Je to vůbec možné? Osobně mám vcelku pozitivní zkušenosti. Např. v minulém měsíci jsem půjčovala přes economy...... auto na Korsice. Byl to Budget. (7 D/ 141 Eur). Depozit byl uveden. Při pozdním příletu pracovnice - společná pro Avis i Budget mi naúčtovala + 41,-- Eur letištní příplatek, i když Economycarrental uvádí, že všechny přípl. jsou obsaženy. Naopak mi potvrdila, že nechtějí žádný depozit, i když ho zprostředkovatel uvádí. Rovněž uvádí, že berou Diners club karty, což však nebrali. Zaplatila jsem jinou, debetkou. Při vrácení auta jsem poplatek reklamovala, byla tam jiná slečna, vše dopadlo OK a cca 14 dnů byl poplatek vrácen na kartu.

Další týden byla Sicílie. Auto jsem objednala přes economy.....Byl to opět Budget (společný s Avisem). Protože jih Itálie je opravdu "divoký", očekávala jsem to i na Sicílii. Opět přílet do Trapani skoro o půlnoci, naštvaný člověk u přepážky, místo objednaného auta bylo jiné (ano i smlouva říká or similar), depozity na Sicílii jsou dost vysoké - cca až 2 000,-- Eur, rozhodla jsem se pojistit i tento depozit. Částka pouze připojištění +35,-E/den se mi zdála hodně vysoká, (pojistné + daň 22% + 17% letištní příplatek). Diners club akceptován k platbě bez blokace depozitu. Provoz byl náročnější i pro zkušeného řidiče v Palermu, ostatní OK.

Je to rovněž Francie a Itálie, v podstatě nic nepříjemného se nestalo, je to odvislé od konkrétních lidí v určitém místě a čase.

Ani v jiných zemích žádné mimořádné náklady následně účtované na kartě nebyly. Samozřejmě , že v případě pokut to může být jinak.

Tak přeji všem klidné a pěkné cestování bez pokut a dalších překvapení!

0 Citovat

Já hlavně nechápu masochisty, kteří si i přes téměř 100% negativní zkušenosti všude na internetu půjčí auto od Goldcaru.

0 Citovat

Protože ušetří 200,- Kč při provedení rezervace, to je to samý jako ti, co kupujou přes pofidérní prodejce letenek. Co se může dít potom už je věc druhá.

0 Citovat

hollies napsal(a):

Zkušenost s Goldcar na Las Palmas na Gran Canarii. Po objednání přes Rentalcars s plným pojištěním mi bylo strženo dalších 126 Euro prý za připojištění, které již bylo zaplaceno v půjčovném. Bez upozornění, bez dokladu. Po dotazu na Rentacars mi bylo řečeno, že se moc omlouvají, ale praktika Goldcaru je taková a není s nimi řeč. Bylo mi doporučeno, obrátit se na jiné společnosti, mají s Goldcarem špatné zkušenosti.

Pripoistenie si nikdy nestrhnú len tak z tvojej karty. Musel tam byť moment, keď na platobnom termináli svietila čiastka 126 eur (prípadne 126 eur + depozit + cena prenájmu...) a ty si tu transakciu potvrdil PINom / podpisom. S pripoistením od rentalcars nemá GoldCar absolútne nič spoločné, to je úplne iný typ produktu.

Podobné praktiky realizuje 90% požičovní. Vždy sa treba držať základných pravidiel - vždy sa opýtať detailne na to, čo idete platiť, keď niekomu strkáte kartu do ruky, prípadne niečo podpisujete. Odmietnuť všetko, na čo sa vás pýtajú a spraviť si kopec fotiek auta v čase vyzdvihnutia. Tak sa tieto odrby dajú minimalizovať na minimum. Pri požičiavaní auta sa neoplatí robiť frajera a tváriť sa, že rozumiem a prikyvovať, väčšinou to výjde draho ;)

0 Citovat

Tohle bývá někdy nerovný boj a každý nemá tolik disciplíny aby trval pouze na tom co si objednal.

Máš proti sobě profíka, který absolvoval všemožná školení v zákaznickém servisu a je motivován provizí za vše co ti prodá navíc k objednávce. Má čas si tě v klidu zpracovat, nespěchá -je v práci.

Oproti tomu zákazník přiletí většinou nezkušený, unavený po cestě pospíchá do hotelu, nerozumí smlouvě, nerozumí prodejci, nečte to, chce to mít už za sebou a snadno podlehne.

Ukázkově je to zpracované např. ve filmu Fargo, kde v jedné scéně prodejce aut moc pěkně pracuje se zákazníky.

0 Citovat

Nuny napsal(a):

Já hlavně nechápu masochisty, kteří si i přes téměř 100% negativní zkušenosti všude na internetu půjčí auto od Goldcaru.

No já jsem si říkal, že když si připlatím plné pojištění, tak se přeci nemůže nic stát :-D

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Tohle bývá někdy nerovný boj a každý nemá tolik disciplíny aby trval pouze na tom co si objednal.

Máš proti sobě profíka, který absolvoval všemožná školení v zákaznickém servisu a je motivován provizí za vše co ti prodá navíc k objednávce. Má čas si tě v klidu zpracovat, nespěchá -je v práci.

Oproti tomu zákazník přiletí většinou nezkušený, unavený po cestě pospíchá do hotelu, nerozumí smlouvě, nerozumí prodejci, nečte to, chce to mít už za sebou a snadno podlehne.

Ukázkově je to zpracované např. ve filmu Fargo, kde v jedné scéně prodejce aut moc pěkně pracuje se zákazníky.

Přesně tak to bylo. Vůec jsem ji nerozuměl (moje angličtina je bídná, k tomu ten Francouzský akcent), vytahovala papír za papírem, mlela, byla to kočka, usmívala se, žekala že pak nemusím dávat 1700€ depozit (tak jsem byl rád, protože to jsou pak vždycky nervy, jestli to vrátí). Přítelkyně byla nachcípaná, chtěli jsme už jet, tak jsem vše podepsal a poslušně zaplatil. Ale co už.

0