Ahoj,Potřeboval bych prosím radu ohledně kompenzace. Kupoval jsem pro kolegyni a pro klienta letenky Stockholm - Praha s přestupem v Kodani. Oba lety s Norwegian. Přestup měl být hodina deset minut. Let Stockholm - Kodaň byl zpožděn o skoro dvě hodiny, v důsledku čehož nestihli let Kodaň - Praha a letěli až druhý den ráno (hotel jim hradili). Přijde mi, že to úplně dobře nezapadá do těch pravidel "zpoždění alespoň tři hodiny", byť jinak platí, že na tom ztratili podstatně víc času než tři hodiny. Nevíte někdo prosím, jak to v tomto případě má fungovat s odškodněním?Děkuju za (nejlépe zkušeností podloženou) radu! .

Norwegian: Odškodnění?

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

7 reakcí

Ahoj,


Potřeboval bych prosím radu ohledně kompenzace. Kupoval jsem pro kolegyni a pro klienta letenky Stockholm - Praha s přestupem v Kodani. Oba lety s Norwegian. Přestup měl být hodina deset minut. Let Stockholm - Kodaň byl zpožděn o skoro dvě hodiny, v důsledku čehož nestihli let Kodaň - Praha a letěli až druhý den ráno (hotel jim hradili). 

Přijde mi, že to úplně dobře nezapadá do těch pravidel "zpoždění alespoň tři hodiny", byť jinak platí, že na tom ztratili podstatně víc času než tři hodiny. 

Nevíte někdo prosím, jak to v tomto případě má fungovat s odškodněním?

Děkuju za (nejlépe zkušeností podloženou) radu!

0

Do finálnej destinácie prileteli o viac ako 3 hodiny, takže majú nárok. Aj keď asi záleží od dôvodu meškania prvého letu

0 Citovat

Dekuju, takze formalne by se reklamoval ten druhy let?

0 Citovat

no ty to reklamujes ako celu letenku, lebo ty si sa mal dostat do Prahy v urceny cas a tam ta nedopravili. asi by si mal zacat tuto

https://www.norwegian.com/en/ipr...gory=DELAY



0 Citovat

Dekuju moc! Claim jsem podal, uvidime, podelim se o vysledek, aby to melo nejakou informacni hodnotu pro ostatni.

0 Citovat

Norwegian na me kadi jak na placatej kamen. Predavam to vasenaroky.cz a dam vedet, jak jsem dopadl.

0 Citovat

Gabriel napsal(a):

Norwegian na me kadi jak na placatej kamen. Predavam to vasenaroky.cz a dam vedet, jak jsem dopadl.


Ja jsem narokoval kompenzaci za zruseny let Oulu-Oslo. O zruseni jsem se dozvedel 3 hodiny pred odletem,ktery byl v 7 rano.

Napsal jsem jim prvni email s naroky. Pote druhy, kde jsem jiz upozornil, ze na vyjadreni maji maximalne 6 tydnu. Pote treti s tim, ze pokud nestihnou lhutu, tak vec predavam narodnimu uradu pro civilni letectvi. Za tyden psali, at poslu cislo uctu. Penize dorazily za par dni.


Dle meho je potreba vytvrtvat a otravovat je pokud mozno kazdy tyden na vicero kanalech, jinak na Vas  kaslou.


0 Citovat

Minulý rok jsme s nimi měli zpožděný let o cca 12 hodin (pátek), v pondělí ráno hned poslali mail, kam mají poslat kompenzaci. Všude jsem je za toto jednání chválil, tak už asi nebudu no...

0
7 reakcí