ZDRAVÍM. Prosím mohl by jste mi někdo poradit, jak postupovat v této situaci (prosím nepsat odpovědi ve smyslu, že jsem neměla kupovat letenky přes Tripsta, ale přímo přes leteckou společnost. To už taky vím. Necestovala nebo neplánovala jsem letenky mimo Evropu nebo po Evropě poprvé (jindy mi to vyšlo)). Tripsta zrušila svojí aktivitu (celkově prodej letenek). Sice Tripsta píše na svých stránkách, že zakoupené letenky jsou aktivní, ale já dnes od jedné kolegyně co semnou má letět zjistila, že tomu tak není (zkoušela volat přímo jedné čínské letecké společnosti (s kterou jsme / máme v říjnu přeletové letenky v rámci Číny) a oni jí řekli: pod uvedeným číslem rezervace žádné letenky neexistují). Nevím co dělat. Moc tomu nevěřím, možná si tam špatně zadali daný kód rezervace nebo galileo number......... Aplikace na internetu, které fungují na ověření letenek mi nefungují (nemám telefon podporující dané aplikace). Mohl by mi prosím někdo poradit nebo pomoc ? Prosím moc o pomoc. Nechci řešit až na místě a nechci přijít o peníze. Kupovala jsem takto 2x letenky v rámci Číny. Prosím zkušené napište mi. Jest-li nechcete poradit zadarmo, tak jsem ochotná i za nějaký peníz. Psala jsem několikrát e-maily na Air China a China Southern (přes Tripsta kupované letenky, letět máme s uvedenými leteckými spol.) - neodpovídají. Předem děkuji všem ochotným lidem. Můj e-mail pro zprávu, pokud by jste chtěli pomoc: L.K.B.K@seznam.cz Přeji Vám hezký den a hodně štěsti při vašich cestách. .

Tripsta - zrušila činnost, letecká společnost neodpovídá: PROSÍM O RADU

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

9 reakcí

ZDRAVÍM. Prosím mohl by jste mi někdo poradit, jak postupovat v této situaci (prosím nepsat odpovědi ve smyslu, že jsem neměla kupovat letenky přes Tripsta, ale přímo přes leteckou společnost. To už taky vím. Necestovala nebo neplánovala jsem letenky mimo Evropu nebo po Evropě poprvé (jindy mi to vyšlo)). Tripsta zrušila svojí aktivitu (celkově prodej letenek). Sice Tripsta píše na svých stránkách, že zakoupené letenky jsou aktivní, ale já dnes od jedné kolegyně co semnou má letět zjistila, že tomu tak není (zkoušela volat přímo jedné čínské letecké společnosti (s kterou jsme / máme v říjnu přeletové letenky v rámci Číny) a oni jí řekli: pod uvedeným číslem rezervace žádné letenky neexistují). Nevím co dělat. Moc tomu nevěřím, možná si tam špatně zadali daný kód rezervace nebo galileo number......... Aplikace na internetu, které fungují na ověření letenek mi nefungují (nemám telefon podporující dané aplikace). Mohl by mi prosím někdo poradit nebo pomoc ? Prosím moc o pomoc. Nechci řešit až na místě a nechci přijít o peníze. Kupovala jsem takto 2x letenky v rámci Číny. Prosím zkušené napište mi. Jest-li nechcete poradit zadarmo, tak jsem ochotná i za nějaký peníz. Psala jsem několikrát e-maily na Air China a China Southern (přes Tripsta kupované letenky, letět máme s uvedenými leteckými spol.) - neodpovídají. Předem děkuji všem ochotným lidem. Můj e-mail pro zprávu, pokud by jste chtěli pomoc: L.K.B.K@seznam.cz Přeji Vám hezký den a hodně štěsti při vašich cestách.

0

Tak především je třeba říci, že Tripsta využívala pro ticketing Amadeus, což mezi jinými znamená, že pokud tyto čínské aerolinky používají svou vlastní platformu - rezervační systém, mají jejich rezervace i svůj vlastní kód, který prodejce letenek většinou uvádí v potvrzení.  Pokud v komunikaci s leteckými společnostmi používáte kódy rezervací z Amadea, tak tam je pravděpodobně problém. V dané situaci by nebylo od věci uvádět celá čísla letenek, pokud je tedy máte. 

Ještě bych nakonec opět zmínil, že při kontrole rezervací na CheckMyTrip (Amadeus) jsem už několikrát musel napsat křestní jméno (First Name) i s oslovením dohromady, tzn. LukasMr, jinak mi systém vyhodil chybu, že rezervaci nemůže nalézt. 
0 Citovat

Primo pres cinskou leteckou spolecnost to leckdy ani nejde, aspon pro cizince. Obvykle ale byva vyrazne nejlevnejsi ChinaTravelDepot nebo Trip.com. Pokud by letenky opravdu neexistovaly, tak by mozna slo provest chargeback. Posilam pro navnadeni dnesni fotky z Ciny (Sigunian Shan).


img-20180916-221558.jpg
img-20180916-221236.jpg

0 Citovat

Co se týče čínských leteckých společností, je s nimi problém, protože využívají svoje platformy v Číně a jaksi nepočítají se západními turisty. Jak píše Lukáš, jít přes číslo letenky a nebo testovat různé formáty LastNameFirstName dohromady a kombinace příjmení + oslovení Mr/Mrs nebo jméno + oslovení Mr/Mrs.

0 Citovat

Děkuji mockrát za odezvy. Mám 2.rezervační kódy. Číslo rezervace tripsta a Airline Res. Code. Ani jeden nefunguje. Ještě dle jedné diskuze na jiné stránce mi poradili travelsky.com, ale tam taky ani jeden z kódu nejde.  Systém mi po zadání napsal: Číslo čísla letenky / itineráře je nesprávné. Děkuji i za fotografie a rozepsání. Mám vygenerovaný flight rezervation s číslem rezervace Tripsta a Airline Res.Code u jedné i druhé letecké společnosti. Zkoušela jsem zadávat i dle rad: přijmeníjmenoMs i Mrs a nic. Zkoušela jsem oslovit jednu společnost i přes FB a druhá kolegyně opět e-mailem a nikdo nereaguje. Nevítě ještě o dalším možném řešení ?

0 Citovat

Mně pro kontrolu rezervace u CA fungoval opravdu http://www.travelsky.com/tsky/ , ale musíš to zadat ve správném tvaru, tedy  zadat e-Ticket Nr. a  jméno ve formátu  LASTNAME/FIRSTNAMEMRS nebo MS, podle toho, co jsi zadala. Zadat správně ověřovací kód a mělo by to najít. Pamatuji si, že kolikrát to skončilo na tom kódu, který házel, že byl špatně zadaný.

Případně napiš na nějaký e-mail evropského zastoupení CA (Německo, Švýcarsko, Maďarsko). Já jsem několikrát psal na mnichovskou pobočku a vždy rychle a ochotně odpověděli.

 
0 Citovat

Mockrát děkuji za pomoc. Jeden z vašich kolegů, který tomu taky tak pěkně rozumí a vyzná se mi pomohl na přímo.  "Napsal: Takže záhada vyřešena, tripsta to vystavila přes galileo, takže travelport viewtrip. letenky v pořádku vystavené, e-tickety pro všechny cestující, přeposláno na mail :)" Moc si vážím vašich reakci a jsem vašim dlužníkem. Spadl mi obrovský kámen ze srdce, že letenky nalezeny a jsou aktivní.


0 Citovat

Super, že sa našlo konštruktívne riešenie. Toto fórum znova v mojej hlave nadobudlo stratenú vážnosť...

Čína je krajina "sama pre seba", veľa pre nás štandardných riešení tam nefunguje nakoľko majú vlastné.

LenkaKBK: teším sa s tebou, uži cestu !

0 Citovat

Jsem strašně ráda, že se našlo řešení. Taky ve mě vzbudilo fórum stracenou vážnost. Čína pro mě bude v mnohém nová, ale o to víc se těším. Je úžasné vycestovat mimo Evropu a poznat jak žijí jiné národy a zároveň vidět na vlastní oči tu nádhernou přírodu/kulturu/lidi....Děkuji "Ado" - moc mě potěšil i tvůj vzkaz. Taky tobě "Ado" a ostatní užijte si moc vaše cestování a buďte otevřený zážitkům :)

0 Citovat

A k tomu ti dopomáhej Bůh.

0
9 reakcí