Tak ctu  o zriceni letadla  B737 Max  letecke spolecnosti Lion Air  a zacinam premyslet  ze  let s touto spolecnosti  zrusim Ani ne tak z  primeho duvodu teto tragicke nehody   i nejvetsi a nejbezpecnejsi letecke spolecnosti  mely  nekdy v munulosti  tragickou nehodu  , v zadneme pripade  se litat nebojim . mam v prumeru po secteni mych letu   za posledni 3 roky   prumer  1 let  tydne Ale co me zarazi je to , ze letoun byl stary  2 mesice a ze od  roku 2007 do roku 2016 mela tato spolecnost zakazane  lety do EU   Tuto inforaci  jsem ziskal  ale az ted ., kdyz bych vedel ze 9 let v pomerne nedavne dobe  mela spolecnost zakaz  letu do EU. tak bych si letenky od  nich nekoupil Mame letenky z letiste  Trang  do Bangkoku  v unoru ,  letenky pro dva  staly   2740 THB Premyslim  , zda Thai Lion  je  z hlediska  posouzeni  bezpecnosti  jiny  nez   Lion air , kdyz je  to odnoz  teto  indoneske splecnosti a jestli Thajsko jako  takove ,je  z hlediska   bezpecnosti leteckeho provozu na  lepsi  urovni  nez Indonesie , uz kdyz jsem zjistil ze jde o indoneskou spolecnost ,tak jsem se trosku zarazil  Kdyz jsem kupoval letenky, tak jsem v recenzich  na nic  zvlastniho nenarazil,  zminka  o tom zakazu letu  do EU  me zarazila , kdyz  by to byl rok dva  ale 9 let ? Logicky to navozuje  myslenku ,ze  letecka spolecnost na nejakou udrzbu letatadel kasle   a s  bezpecnosti  si hlavu nelame., navic kdyz nejde  o nejakou starou sunku  . ale o moderni nove letadlo  Jaky je vas nazor na to ?  .

Lion Air

Založil ve fóru Letecké společnosti

Libor_S napsal(a):

Ja myslim, ze Thai Lion Air by mel byt bezpecnejsi uz jen kvuli lepsimu statnimu dohledu,

Nechci tě brát za každou cenu za slovo, ale Thajsko bylo 2015-2017 pod jakousi kuratelou ICAO právě kvůli mizerné úrovni  dozorového orgánu - thajského úřadu pro civilní letectví. 

0 Citovat

mikir napsal(a):

No moc jste me teda nepotesili s tech komentaru  .. niemandos  .ja jsem se prvni dival na Air Asia  ale cenu jsem videl  na me datum  za  120 Euro  tak jsem rikal ze  pockam , mezitim jsem komunioval s ubytovanim na  Ko Mook a odepsali mi ze lod jede v 8 rano a ze  na letsti  v Trangu budeme  tak  mezi 10-10.30  no a  na mou poznamku o cene me odepsali ze  Lion, tak jsem mrknul a byl pro dva  za tech  2740 THB  tak mi to prislo slusne

Taky jsem ti celou dobu psal ,ze je lepší jet den před odletem odpoledne do Trangu uzit si místní atmosferu, výborně se najíst a odpočinout si před cestou. Rano pak v klidu tuktukem za 150 THB  na letiště 15 min. Píšeš,ze se obavás, ze by mohla aerolinka zkrachovat, ale ze se něco pokazí pri transportu z ostrova si nepřipouštís. Thajci jsou sice na pomery Asiatu spolehliví, ale motor se muze pokazit  na lodi nebo auto,popripade nehoda nebo tak. Tož nevim synku ;)

0 Citovat

No Mikire, raději zůstaň doma, tam budeš v bezpečí, i když po brexitu možná zase začne řádit IRA.

0 Citovat

Prosinec 2017, s Thai Lion Air 4 lety - DMK-Krabi, Trang-DMK a DMK-Chiang Rai-DMK. Do hangárů jim sice nikdo z civilu nevidí, ale letadla laickým pohledem OK, starty a přistání hladká, letuchy usměvavé. Neměl jsem o nic horší dojem než při letech po Evropě s EZY. Takže souhlasím s ostatními, letenky bych nerušil a těšil se na výlet.

0 Citovat

Já s Lion air koupil letenku na březen v rámci Indonésie a kupovali jsme ji teď v neděli, tomu říkám pech.

Jak už tady zaznělo, spadnout může cokoliv, teď to možná naopak budou chvíli kontrolovat více.

S Bangkok airways jsem dal několik letů a to i v době, kdy byli také na ban listu EU, i když nikdy do EU nelítali.

Při tom množství letů, které v Asii jsou, se prostě občas něco stane, ale já rozhodně letenku neruším.

0 Citovat

Hehe a mikir este netusi, ze lety s lion air (aspon v indonezii) su na sposob autobusu.


Pristane to, ludia vystupia (ti co pokracuju do dalsej destinacie ostavaju v letadle), pristupia nove tvare a ide sa dalej :)

0 Citovat

Letenku bych nerušil a na cestu si radím vytisknout nějaké čtení. :-D http://www.planes.cz/cs/article/...diky-jardo

0 Citovat

Ahoj, potřebovala bych koupit letenky od lion air, ale na jejich stránkách nejde platit zahraniční kartou. Nevíte někdo přes jakou spolehlivou agenturu lze letenky od nich koupit a zaplatit tak online kartou? díky


0 Citovat

dzejna napsal(a):

Ahoj, potřebovala bych koupit letenky od lion air, ale na jejich stránkách nejde platit zahraniční kartou. Nevíte někdo přes jakou spolehlivou agenturu lze letenky od nich koupit a zaplatit tak online kartou? díky


To je divné, já tam platim normalne.

0 Citovat

Je to opravdu divné, taky platím naší kartou normálně. 

Vyzkoušej třeba   http://www.nusatrip.com/en/flights

0 Citovat

Ahoj, spolehlivou agenturu, která by letenky Lion Air a jiných indonéských aerolinek prodávala za ceny blízké těm na jejich webu, asi neseženeš. Budeš muset využít jednu z indonéských Tiket.com, Traveloka nebo Nusatrip (s touto nemám zkušenost). U firmy Traveloka mi česká karta fungovala na letenku a ubytování, ale jednou se mi u nich nepodařilo zaplatit vlakovou jízdenku. Přes Tiket.com jsem kupoval 4 letenky a pokud nejsou změny letu, je vše v pořádku.

Jednou letecká společnost zrušila 1 ze 2 návazných letů a oni hned poslali mail v angličtině a zkoušeli i volat (já nebyl ještě v Indonésii a nechtěl platit za roaming). Mailová komunikace o způsobu řešení trochu vázla, asi i kvůli nejasnostem, jak se k tomu postaví aerolinka. Chtěl jsem, aby mi refundovali celou letenku (oba segmenty, ne jen jeden, jak to nejdřív vypadalo), což asi za týden aerolinka potvrdila a Tiket.com mi to napsal. Nenapsali ale, kdy pošlou peníze a už nereagovali ani na mé maily. Zkoušel jsem i volat, ale než si slečna našla mou letenku, došel mi kredit.

V kanceláři aerolinky na letišti před odletem jsem dostal potvrzení, že jim hned po stornování letenky poslali celou částku, což jsem na Tiket.com poslal s žádostí o proplacení. Za 2 týdny (asi 45 dní od refundace peněz od aerolinky) mi Tiket.com peníze na účet přes mou debetní kartu vrátil. Asi by to vrátili stejně a dlouhé lhůty na refundaci mají i jiní prodejci letenek, ale aspoň mohli napsat, kdy to bude. Četl jsem ale i recenze, že peníze za zrušený let nevrátili. Podobně to může být i u jiných indonéských prodejců. Stejně bych ale spíš příště využil tyto než kupovat za příplatek přes kiwi, kde by komunikace byla možná horší (zvlášť kdyby se něco muselo řešit před odletem v Indonésii).

0 Citovat

Petr St napsal(a):

Je to opravdu divné, taky platím naší kartou normálně. 

Vyzkoušej třeba   http://www.nusatrip.com/en/flights

Přes tyto prodejce ano, ale platíte přímo na webu indonéského Lion Air nebo jiné menší indonéské aerolinky kromě Garuda opravdu českou kartou normálně? A debetní nebo kreditní? Mně to loni ani předloni s debetní nešlo a na tripadvisoru jsem našel mnoho stejných zkušeností od cestovatelů ze západních zemí (v jejich případech ani s kreditkou).
0 Citovat

Tak ja jsem Lion platil par dnu pred tim nez jim to spadlo  a platil jsem ceskou kartou  primo na webu Lionu , kreditka normalne mam vse vytisknute , ,bohuzel  nebyla dobra cena Bangkok airways kterymi jsme prileteli do Krabi  a protoze  stejne jsem jeste  2 noci v Bangkoku tak jsem vzal ten Trang  ,sice jsem zvazoval ze to necham propadnout a koupim neco jineho ,.ale nakonec jsem to nechal , snad to nebude takovy autobus  

0 Citovat

Loni i předloni jsem platil přímo na webu Lion Air Indonesia naší debetní MC Word Elite od Erste a bez problémů. Platil jsem taky na NAM Air a Sriwijaya Air a taky v pohodě, platím vždy jednou kartou, tak to vím, kreditní se snažím nepoužívat. Mám ji ale multiměnovou a už nevím jestli se mi to odpočítá z euro účtu a nebo z českého, možná to bude tím, že mi to jde. 


0 Citovat

Mikir platil letenku od Thai Lion Air asi na webu lionairthai.com,což je OK i na zahraniční karty, ale většina letů Lion Air v Indonésii jde koupit jen přes lionair.co.id, kde mnoha lidem zahraniční karty nefungují. Někomu ale zřejmě fungují, jak je vidět. Těch ohlasů na tripadvisoru, že to nejde, bylo loni i v předchozích letech na tripadvisoru dost a snad ani nikdo nepsal, že mu to jde.

0 Citovat

Skus to kupit cez thajsky lion, mne to tam islo

0 Citovat

baca12 napsal(a):

Skus to kupit cez thajsky lion, mne to tam islo

To bude nejlepší. Teď koukám, že většina letů tam asi půjde naklikat, i když zrovna jeden můj loňský by tam nešel. Nejde tam totiž na rozdíl od indonéského webu zadat 2 segmenty na jedné letence, pokud neexistuje přímé spojení (nabídne jen letiště s přímým letem).
0 Citovat

Tak let s Lion air musim celkem pochvalit  ,zaden autobus to nebyl  , jen jako klasicka low cost,  jidlo a piti za sve , ale to bylo jasne predem , trochu prisnejsi se mi jevili  s vahou ,.koupil jsem jen 10 kg  na ostatnich letech jsme meli odbavene zavazadlo ,takze jsme si museli trosku pomoct s kapsami od bundy ,ale jinak v pohode

0