Pokud je zde tento můj dotaz podruhé, prosím smazat (při ukládání prvního došlo zřejmě k problému).Zakoupil jsem 2 ks letenek VIE - LAX a mám dotaz ohledně tohoto ustanovení, kterého jsem si všimnul až dnes:Safety notice Effective July 9, 2018, lithium batteries that are installed in any checked or carry-on baggage must be removed by the customer. Once removed, these batteries can be transported on board. Smart bags that do not have a removable battery cannot travel on any United or United Express® flights.Chápu to správně, že mě na palubu nepustí s mobilem a tabletem, ze kterého se nedá jednoduše vyjmout AKU, protože je tam napevno z výroby? Moje angličtina není totiž nejlepší.Překousnul jsem už tu jejich "novinku", kdy se zpoplatňuje i odbavené zavazadlo do 23 kg částkou 60 USD u zaoceánského letu, ale tímto mě dorazili. .

United Airlines (všeobecně)

Založil ve fóru Letecké společnosti

17 reakcí

Pokud je zde tento můj dotaz podruhé, prosím smazat (při ukládání prvního došlo zřejmě k problému).

Zakoupil jsem 2 ks letenek VIE - LAX a mám dotaz ohledně tohoto ustanovení, kterého jsem si všimnul až dnes:

Safety notice

Effective July 9, 2018, lithium batteries that are installed in any checked or carry-on baggage must be removed by the customer. Once removed, these batteries can be transported on board. Smart bags that do not have a removable battery cannot travel on any United or United Express® flights.


Chápu to správně, že mě na palubu nepustí s mobilem a tabletem, ze kterého se nedá jednoduše vyjmout AKU, protože je tam napevno z výroby? Moje angličtina není totiž nejlepší.

Překousnul jsem už tu jejich "novinku", kdy se zpoplatňuje i odbavené zavazadlo do 23 kg částkou 60 USD u zaoceánského letu, ale tímto mě dorazili.

0

Týká se baterií, které jsou přímo instalovány v "chytrých zavazadlech" - Smart Bags. Netýká se baterií, které jsou v počítači, telefonu, tabletu - tyhle zařízení samozřejmě smíte mít s sebou na palubě (přesněji řečeno musíte - neměly by být v odbaveném zavazadle).

0 Citovat

Díky za info, sice nevím, co přesně jsou a co spadá pod "Smart Bags", ale potěšil jsi mě :-)

0 Citovat

Bear napsal(a):

Díky za info, sice nevím, co přesně jsou a co spadá pod "Smart Bags", ale potěšil jsi mě :-)

Taky nevím, ale předpokládám, že se sám nese, zpívá ti na cestu a sám se vybalí a zabalí :)
0 Citovat

Jsou to takové ty blbiny jako že batoh umí nabíjet telefon, má wifi, lampičky, no a možná i zpívá na cestu :D

0 Citovat

Tak bych měl opět dotaz.

Poté, co jsem teprve včera zjistil, že např. WizzAir opět zmenšil od 1.11.2018  příruční zavazadla (z 55x40x23 na 40x30x20), začal jsem pro jistotu podruhé louskat podmínky "Carry-on Baggage" (https://www.united.com/CMS/en-us...spx?POS=US) a zde jsem narazil u "Personal item" na větu:

" If you are traveling on a Basic Economy ticket, your personal item will be the only item you can bring on board."

Chápu to dobře, že když mám zakoupenou letenku VIE-LAX v "Economy (K)", mohu si z těch dvou příručních vzít pouze to jedno menší (2 kg) a "Carry-on bag" (větší rozměry/8 kg) ne? Měl jsem za to, že si mohu vzít obě a pouze případně doplatím těch 60 USD/jeden let za to odbavené.

Začínám se děsit, s čím vším na mě co se týče poplatků ve Vídni vyrukují :-)

0 Citovat

Podla toho co viem tak United do Viedne nelietaju, takze z Viedne budes letiet pravdepodobne s niekym "codeshare". Letel som s United vela krat dokonca aj Economy - K som mal cca na piatich letoch, vzdy som mal normalnu (normalnu myslim cca do 10kg a klasickych rozmerov) prirucnu batozinu a nikdy nikto neriesil kolko vazi, ake ma rozmery a ani som nic nedoplacal... 

0 Citovat

Ano, tyto přímé lety provozuje Austrian Airlines, koupil jsem to nedávno, bylo to i zde avizováno (https://www.cestujlevne.com/akcn...dne-do-l-a)

Koukal jsem samozřejmě i na Austrian Airlines a po zadání čísla potvrzení se mi pro změnu ukázalo, že má rezervace zahrnuje pouze 1 kus příručního zavazadla/max. 8 kg

Původně jsem myslel, že si mohu vzít dvě (8 kg + menší pro ntb)- navedl mě k tomu výpis z Viewtripu, kde jsem měl na potvrzení o letu 2 ikonky příručních zavazadel. Na webu UA píšou, že v "economy" pouze to jedno malé (2 kg), na Austrian Airlines sice taky jedno, ale pro změnu 8 kg (viz obrázek).

Já toto do zámoří nikdy neřešil, je to poprvé, že u společnosti, která není lowcost platím i za těch 23 kg. Naposledy jsem letěl do USA s British Airways na jaře 2017 a toto jsem v té době neřešil.


zavazadla.jpg

0 Citovat

Shodou okolností jsem měl tento let před 3 týdny. Měl jsem multinu na cestě tam Austrian + Air Canada pod hlavičkou javprových listů , na zpátky pod codeshare United + Austrian pod United. V Chicagu; oprava: Cancúnu na nástupu nikdo zavazadla neřešil. Bylo až k neuvěření, kolik tašek a kufrů někteří chtějí dát do binů (nemusí ale být pravidlo).

Na prvním boarding passu z Vídně jsem u Austiranu našel poznámku, že jsem si mohl vzít i odbavené zavazadlo. Začal jsem pátrat přes obchodníka, což byl Student a nakonec vyplynulo, že jsem měl na celé trase odbavené zavazadlo v ceně. Pokud jsi to koupil u někoho rozumného, zkus se na něj obrátit, jak to máš. 

0 Citovat

Koupil jsem to přes Student Agency, tak se asi zajdu poptat přímo tam až budu poblíž (případně tam zavolám), času mám zatím naštěstí dost.

Jinak Web Check-In až bude možný, mám tedy udělat u UA nebo Austrian Airlines? Protože když koukám na weby obou společností, můžu si po zadání patřičného čísla potvrzení měnit nějaké ty údaje na obou :-)

0 Citovat

Na let s UA u nich. Na let s Austrian u Austrian. Tam se bude muset použít podrobné vyhledávání, jinak to pod tím kódem, co máš, nenejde. 

0 Citovat

No, to je mi celkem jasné, akorát na e-ticketu od SA mám let tam UA, nazpět Austrian (Viewtrip ukazuje ikonkami leteckých společností to samé), naopak výpisy od UA a Austrian ukazují shodně, že oba lety jsou "operated by Austrian Airlines", zadávat údaje můžu zřejmě všude. Tipoval bych tedy spíše, že všechny lety provozují Austrian Airlines, web UA mi ale nabízí taky dělat nějaké změny, zejména i zde u nich vepsat údaje o sobě, kde budu atd. Každopádně let tam je letadlem od UA, let nazpět letadlem Austrian.

Budu se muset poptat na SA, jak to celé je, mám v tom teď trochu "hokej" :-) Jedná se mi ale každopádně o ta zavazadla, protože dle UA co mají na webu, tak mohu v economy jen jedno malé do 2 kg, s čímž jsem nepočítal (pokud to tak náhodou i bude).

0 Citovat

Ak mas "operated by Austrian Airlines" budu lety s Austrian Airlines, aka je tam ikonka a cislo letu to nezalezi. Rovnako aj check-in budes robit na Austrian Airlines. United do Viedne nelieta takze urcite nebude ani jeden s tych leto s United, ale letenky mohli vystavit oni pod ich cislami letov....

0 Citovat

Bear: to malé příruční zavazadlo platí jen pro tarif Basic Economy (N), ty máš Economy (K), takže velký i malý příručák. Toto se ale vztahuje na let operovaný UA.

0 Citovat

Dobrý den, v únoru se chystám do New Yorku a v prosinci jsem si objednala letenky se společností United Airlines. Letenky už jsem zaplatila, ale stále mi nepřišly. Odbavení jsem již provedla. Chci se zeptat na postup téhle společnosti, kdy mi letenky dorazí? 

Předem děkuji za odpověď.

0 Citovat

Magda napsal(a):

Dobrý den, v únoru se chystám do New Yorku a v prosinci jsem si objednala letenky se společností United Airlines. Letenky už jsem zaplatila, ale stále mi nepřišly. Odbavení jsem již provedla. Chci se zeptat na postup téhle společnosti, kdy mi letenky dorazí? 

Předem děkuji za odpověď.


A co tedy požadujete? Když máte hotové odbavení, tak máte i boarding pasy. Nic jiného nepotřebujete

0 Citovat

Letím z Vídně do NYC s United  (economy light)operovaným Austrian. Pro příruční zavazadla platí údaje United nebo Austrian ( váha, rozměry)?  Díky

0 Citovat

Platí údaje Austrian. Té aerolinky, které fyzicky provozuje let.

0
17 reakcí