Dobrý den,v lednu letíme s United Airlines a Lufthansou z Prahy do Santiago de Chile. Ale postupně.První let máme z 20.1. Prahy 9:40 do Mnichova 10:30 přes Lufthansu.Druhý let z Mnichova 12:10 do Washingtonu 15:35 přes UA (na přestup máme hodinu a čtyřicet minut).Třetí let z Washingtonu 17:05 do Houstonu 19:37 přes UA (na přestup máme dvě hodiny a dvacet tři minut).Poslední let je z Houstonu 22:00 do Santiaga de Chile 10:20 přes UA.Vím, že jsme si to neobjednali úplně ideálně, ale co už. Má otázka směřuje na zkušené cestovatele, především pak na ty, kteří mají zkušenosti s United Airlines a přestupem v USA. Jak je to, prosím, se zavazadly? Když cestujeme s dvěma rozdílnými leteckými společnostmi a navíc přes USA. Když nám je naloží v Praze, můžeme si je vyzvednout až v cílové destinaci? Nebo je během cesty budeme muset někde vyzvedávat a nechávat znovu naložit? Druhá otázka zní: dají se ty přestupy vůbec zvládnout? Nemáte někdo zkušenosti s tím, jak je to v případě, že bychom nějaký spoj nestihli? Bude nám nabídnut nějaký pozdější? Doplácí se něco?Asi jsou to hloupé dotazy, ale vždy jsme letěli pouze s jednou společností a nikdy jsme nepřesedali v USA. Předem díky za vás čas a případné odpovědi.Mikuláš .

Přestupy a zavazadla u United Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

1 reakce

Dobrý den,


v lednu letíme s United Airlines a Lufthansou z Prahy do Santiago de Chile. 

Ale postupně.


První let máme z 20.1. Prahy 9:40 do Mnichova 10:30 přes Lufthansu.

Druhý let z Mnichova 12:10 do Washingtonu 15:35 přes UA (na přestup máme hodinu a čtyřicet minut).

Třetí let z Washingtonu 17:05 do Houstonu 19:37 přes UA (na přestup máme dvě hodiny a dvacet tři minut).

Poslední let je z Houstonu 22:00 do Santiaga de Chile 10:20 přes UA.


Vím, že jsme si to neobjednali úplně ideálně, ale co už. 

Má otázka směřuje na zkušené cestovatele, především pak na ty, kteří mají zkušenosti s United Airlines a přestupem v USA. 


Jak je to, prosím, se zavazadly? Když cestujeme s dvěma rozdílnými leteckými společnostmi a navíc přes USA. Když nám je naloží v Praze, můžeme si je vyzvednout až v cílové destinaci? Nebo je během cesty budeme muset někde vyzvedávat a nechávat znovu naložit? 


Druhá otázka zní: dají se ty přestupy vůbec zvládnout? Nemáte někdo zkušenosti s tím, jak je to v případě, že bychom nějaký spoj nestihli? Bude nám nabídnut nějaký pozdější? Doplácí se něco?


Asi jsou to hloupé dotazy, ale vždy jsme letěli pouze s jednou společností a nikdy jsme nepřesedali v USA. 


Předem díky za vás čas a případné odpovědi.


Mikuláš

0

Dobrý den, postup by měl být následující:

V Praze odevzdáte zavazadlo, vyzvednete ve Washingtonu, ale hned po východu z tranzitní zóny zase odevzdáte na speciální přepážce "Connecting flights". Pak by mělo jít až do Santiaga, ale ujistěte se (raději několikrát), že nebudete muset v Houstonu postup opakovat.

Přestupy se zvládnout dají, ale snažte se být všude první. Pokud přestup nestihnete ne z vlastní chyby (zpoždění, enormně dlouhá fronta na imigračním - to vás čeká ve Washingtonu), pak vám aerolinka zdarma nabídne nejbližší možné spojení.

0
1 reakce