Ahoj, chystáme se s Wizzairem cestovat z Polska do Švédska a v rámci šetření přivézt nějaký tvrdý alkohol v těch 100ml lahvičkách na tekutiny. Snažila jsem se dohledat, jestli by to u letecké společnosti či některé ze zemí mohl být problém, ale nikde nic. Máte někdo zkušenost? Třeba ČSA vyloženě píše, že alkoholické nápoje pouze v originálním balení.... Předem díky za rady.  .

Wizzair - přeprava alkoholu

Založila ve fóru Letecké společnosti

20 reakcí

Ahoj, chystáme se s Wizzairem cestovat z Polska do Švédska a v rámci šetření přivézt nějaký tvrdý alkohol v těch 100ml lahvičkách na tekutiny. Snažila jsem se dohledat, jestli by to u letecké společnosti či některé ze zemí mohl být problém, ale nikde nic. Máte někdo zkušenost? Třeba ČSA vyloženě píše, že alkoholické nápoje pouze v originálním balení.... Předem díky za rady.

0

Pokud se na to díváš v rámci šetření, tak je to celé nesmysl a nejvíc ušetříš, když si ten alkohol koupíš buď tady, nebo v duty free shopu na letišti.

V Polsku ani Švédsku nemají nic, co by se zde nedalo sehnat. 

0 Citovat

chlast je slast

0 Citovat

Podívejme, kdo se nám ozval - to to trvalo

0 Citovat

To s těma 100ml lahvičkama mě kdysi taky napadlo. Asi bych tvrdé koupil při odletu z Polska v duty, ale je fakt, že třeba chlast v duty v Krakově fest zdražil ve srovnání s minulými roky. 

0 Citovat

Až přelévání vodky Lunar do neoznačených lahviček mě probralo z letargie :D

0 Citovat

My to tak děláme již docela dlouho. Velmi často cestujeme bez odbaveného zavazadla a domácí moravskou slivovici na letišti nekoupíme. Takže vozíme více 100 ml lahviček naplněných slivovicí. Nejlepší na to jsou barevné, neprůhledné lahvičky, které před pár lety prodávaly v IKEA. Ve stejných lahvičkách máme i sprchový gel, šampon apod., takže lahvičky se slivovicí jsou pak v průhledném sáčku spolu s ostatními tekutinami. Jen si dejte pozor, že na 1 osobu můžete mít jeden sáček s tekutinami, max. objem sáčku má být 1 litr. Obvykle se do takového sáčku vejde asi  6 lahviček.  

0 Citovat

A ako je to s prepravou pastet?

0 Citovat

Ano, takto to praktikují i alkoholici. Ale už jen myšlenka vozit ze Švédska (kde patří alkohol k nejdražším) přelévaný alkohol v malých lahvičkách do ČR (kde je jeden z nejlevnějších na světě) v rámci šetření je naprosto mimo.

Druhá věc je, že alkohol v duty free na letištích rozhodně není levný mnohdy vyjde dráž než kdekoliv jinde. Před Koronou stála litrovka Nemiroff vodky v Kyjevě 5 euro - mám 2 lahve.

0 Citovat

Myslíš pravých moravských od firmy Hame? Asi taky v lahvičce, ale musí to být chuťovka to pak dolovat.

0 Citovat

Tak já to pochopil tak, že v rámci šetření alkohol hodlá převézt z levného Polska do drakonicky drahého Švédska.

0 Citovat

No vidíš já už na to přes ten chlast pořádně nevidím...

V tom případě tedy koupit miniatury 0,05 litru v polském supermarketu. 6-7 na osobu by mělo být bez problémů a pokud to o jednu nevyjde, můžeš si dát na security panáka...

0 Citovat

Projdou jen ty malý lahvičky, protože podle TSA to musí být v originálním balení. Moravský hack nekomentuji.

0 Citovat

No nevím, ve Stockholmu jsme byli v dubnu a ten alkohol mi zase tak drahý nepřipadal. Horší bylo, že Systembolaget měl dost omezenou prodejní dobu.

0 Citovat

Děkuji všem za příspěvky do diskuze, vypadá to, že vyhraje nákup v duty free v Katowicích:))

0 Citovat

Duty free je jistota. Pozor jen v případě více návazných letu. Nemusí vám to vzít na palubu.

0 Citovat

My jsme si kupovali 23 kg zavazadlo a narvavali chlastem. Katovice -> Stockholm. Doporucuju. Ve Švédsku platí ze vlastních láhvi je potřeba fakt hodně 😅

0 Citovat

My kupovali v pátek v Katowicích a že by tam byla nějaká úspora oproti cenám na letišti v Oslu, to se říct nedá. Zrovna takovej Jack Daniels byl v OSL levnější.

0 Citovat

Mohu potvrdit, v duty free v OSL vyšla litrovka místní vodky Viking fjord v přepočtu okolo 400CZK.

0 Citovat

Takže 160 NOK? To se mi nechce věřit, ve Stavangeru v duty free za tuto cenu neměli ani víno... ale možná, že místní vodka... na tu jsem nekoukal. Jinak ceny obecně tam byly v NOK stejné nebo vyšší jako u nás v CZK... tedy absolutně o ničem.

0 Citovat

Viking fjord byla za 179 NOK, ale měli ještě i levnější, tuším Amundsen asi za 139 NOK.
https://www.tax-free.no/produkte...Store=5111

 

0
20 reakcí