Ahoj, stala se nám taková nemilá situace a já mám dotaz, zda máme nějakou šanci toto řešit a žádat kompenzaci. 15.2. jsme měli let z Budapešti do Dubaje s Wizzair, přišli jsme na letiště 1,5 hodiny před odletem, i když jsme neměli žádnou batožinu, museli jsme projít checkinem na letišti, o čem nás wizz air informoval asi 14 hodin předem. Fronta byla hrozně dlouhá a odbavování pomalé, když bylo asi 30 minut před odletem a my pořád ve frontě bylo jasné, že let bude mít zpoždění, když na náš konečně přišla fronta, ukázali jsme pánovi testy na mobilu, tak nás informoval, že neuznávají testy v digitální podobě a musíme si je vytisknout tam na informacích asi 30 metrů od okénka, ok, tak co už, běželi jsme vytisknout test za 10 euro dva papíry a letěli jsme zpátky, trvalo to asi 5 minut, kde nám pán za přepážkou řekl, aha smůla check in je už zavřený, nepustíme vás do letadla. S námi zůstalo na letišti asi dalších 10 cestujících. Na emirates.com je jasně napsáno: K odbavení si cestující musí přinést oficiální tištěné nebo digitální potvrzení v angličtině nebo arabštině. Samozřejmě, že jsme to začali řešit na místě, bohužel pracovníci byli samozřejmě neschopní, nabídli nám možnost přebookovat letenku ale až za dva dny, což nám samozřejmě nevyhovovalo, tak nám řekli, že si máme napsat stížnost, kde čekáme. My jsme nechtěli přijít o dovolenou, tak jsme si koupili novou letenku na následující den, spolu s přebookováním ubytování nám vznikli náklady asi 16 000 kč. Napsala jsem tedy stížnost na letiště i společnost, že komunikace byla strašná, že nám pracovník neřekl, že když si to vytiskneme tak to už nestihneme atd atd. Bohužel se obávám, že nám řeknou, že je to naše smůla, no podmínka od Wizzair, že test musí být vytištění není nikde jasně napsaná. Děkuji, předem za případné rady.  .

Nárok na kompenzaci? Digitální test nestačil

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

11 reakcí

Ahoj, stala se nám taková nemilá situace a já mám dotaz, zda máme nějakou šanci toto řešit a žádat kompenzaci. 15.2. jsme měli let z Budapešti do Dubaje s Wizzair, přišli jsme na letiště 1,5 hodiny před odletem, i když jsme neměli žádnou batožinu, museli jsme projít checkinem na letišti, o čem nás wizz air informoval asi 14 hodin předem. Fronta byla hrozně dlouhá a odbavování pomalé, když bylo asi 30 minut před odletem a my pořád ve frontě bylo jasné, že let bude mít zpoždění, když na náš konečně přišla fronta, ukázali jsme pánovi testy na mobilu, tak nás informoval, že neuznávají testy v digitální podobě a musíme si je vytisknout tam na informacích asi 30 metrů od okénka, ok, tak co už, běželi jsme vytisknout test za 10 euro dva papíry a letěli jsme zpátky, trvalo to asi 5 minut, kde nám pán za přepážkou řekl, aha smůla check in je už zavřený, nepustíme vás do letadla. S námi zůstalo na letišti asi dalších 10 cestujících. Na emirates.com je jasně napsáno: K odbavení si cestující musí přinést oficiální tištěné nebo digitální potvrzení v angličtině nebo arabštině. Samozřejmě, že jsme to začali řešit na místě, bohužel pracovníci byli samozřejmě neschopní, nabídli nám možnost přebookovat letenku ale až za dva dny, což nám samozřejmě nevyhovovalo, tak nám řekli, že si máme napsat stížnost, kde čekáme. My jsme nechtěli přijít o dovolenou, tak jsme si koupili novou letenku na následující den, spolu s přebookováním ubytování nám vznikli náklady asi 16 000 kč. Napsala jsem tedy stížnost na letiště i společnost, že komunikace byla strašná, že nám pracovník neřekl, že když si to vytiskneme tak to už nestihneme atd atd. Bohužel se obávám, že nám řeknou, že je to naše smůla, no podmínka od Wizzair, že test musí být vytištění není nikde jasně napsaná. Děkuji, předem za případné rady.

0

No pokud letíte s Wizzair, tak se těžko můžete řídit tím co na svých stránkách píšou Emirates.

6 Citovat

Jedná se o obecné informace, podmínky pro vstup do dubaje pro turisty, nikoli o podmínky pro cesty s Emirates. Na stránkach wizzair https://wizzair.com/cs-cz/inform...er-country napsano taky nic nemají. Díky

0 Citovat

Stížnost nejspíš nic nevyřeší. V Budapešti je check-in fakt pomalý. Papírový test by neměli vyžadovat, ale člověk může narazit na idiota u přepážky.

Jestli nabídli bezplatné přebookování o 2 dny později, tak je to asi to maximum, co sez nich dalo dostat. Odpověď na stížnost dostanete za několik týdnů v duchu, že litují, ale že jste na check-in dorazili pozdě a nesplnili vstupní podmínky aerolinky. A že agent byl tak laskavý, že vám i vysvětlil, kde to vytisknout a dokonce nabídl i přebookování.

Pokud se nikde na Wizzu ani TIMATICu nepíše, že to musí být vytisknutý, tak si sežeňte svědky a jděte do sporu kvůli odepření boardingu. Nejlépe přes nějakou agenturu.

0 Citovat

Podle popisu je to za mě jednoznačné odepření nástupu na palubu, ale druhá věc bude (ne)unesení důkazního břemena. Asi bych se obrátil na nějakou státní instituci...

0 Citovat

A to je přesně ten důvod, proč se nebráním použití "upraveného" testu v papírové podobě...

2 Citovat

Co se dá předem vytisknout, tak vytisknout a vzít s sebou pro všechny případy. I mobil může v kritickém okamžiku vypovědět službu...

3 Citovat

Tak nárok na kompenzaci asi nebude. TIMATIC píše:

Passengers entering Dubai (DXB) or Al Maktoum (DWC) must have a printed negative COVID-19 PCR or RT-PCR test taken at most 72 hours before departure from the first embarkation point. The test certificate must be in Arabic or English and must be issued by an approved laboratory listed on https://screening.purehealth.ae or a laboratory accredited by the departure country.

Zdroj: https://www.iatatravelcentre.com...ements.htm

4 Citovat

Ja uz taky radeji zase vsechno tisknu. A po predchozi zkusenosti nelitam z Budapesti :)

1 Citovat

Vše podstatné zde bylo už řečeno. Cestovat v této době bez vytištěných informací je prostě blbost, stejně tak jako přijít na letiště jenom hodinu a půl před odletem. Těch věcí, které se mohou pokazit, je bohužel příliš. Poučení pro příště. Dál nemá cenu nic řešit, nikdo se s vámi bavit nebude. 

4 Citovat

Vypadá to na sázku do loterie, jestli člověk odjede dovolenou bez komplikací. A 5 hodin na letišti pro sichr - to je tak dobrý něco chytit. I když zdá se, že lidi ty nové restrikce dobře zkousávají. Chce to ještě pár let, kdy se novinky dovedou k dokonalosti. Dle mého názoru nějaké pseudouvolňování nemá žádné limity. Můžou se tu předávat zkušenosti ale v globále, když bude někdo “ve špatný čas na špatném místě” - bude mít mocinky smolíka, i když se bude snažit připravit předem. Myslím, ze takových případů tu bude. ....odstrašujících případů.

joo ale v telce bylo řečeno, že cestovky mají aktuálně super byznys. Že lidi nechtěj do poslední chvíle řešit koroňáka a práce s letenkami. Hmm, něco na tom bude.

0 Citovat

měli jste těm wizzair agentum ukazat podminky aeromexico :D

0
11 reakcí