Ahoj kolegové, koupil jsem ze svého Wizz účtu letenku kamarádce, která cestovala z Prahy do Milána. Let byl zpožděn o nejméně 3 hodiny. 1. První problém je, že letěla beze mě. Tato možnost v podmínkách je, ale nepříliš jasná. Musí mi napsat plnou moc pro zastupování? Musí být ověřená? 2. Narazil jsem na nějaký šílený administrativní poplatek 50€ za vyřízení reklamace. Víte o něm něco? 3. Má cenu se do vyřízení kompenzace pouštět samostatně? Když to zkusím a dostanu prd, můžu se ještě obrátit na vymahače?    .

Wizzair - Kompenzace zpožděného letu

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

7 reakcí

Ahoj kolegové,

koupil jsem ze svého Wizz účtu letenku kamarádce, která cestovala z Prahy do Milána. Let byl zpožděn o nejméně 3 hodiny.

1. První problém je, že letěla beze mě. Tato možnost v podmínkách je, ale nepříliš jasná. Musí mi napsat plnou moc pro zastupování? Musí být ověřená?

2. Narazil jsem na nějaký šílený administrativní poplatek 50€ za vyřízení reklamace. Víte o něm něco?

3. Má cenu se do vyřízení kompenzace pouštět samostatně? Když to zkusím a dostanu prd, můžu se ještě obrátit na vymahače?

 

0

Hlavně je potřeba zjistit důvod zpoždění, jestli je na straně dopravce a není to třeba počasí. 50€ chce Wizzair ? Na vymahače je možné obrátit se vždycky, posoudí, jestli je šance něco dostat. Základ je zjistit důvod zpoždění.

 

0 Citovat

Předpokládám, že důvod zpoždění nemám šanci zjistit. Nebo máte nějaký nápad?

Wizz mi sdělí nějaký náhodně vygenerovaný blábol. Blesk, pták, řídící věž nebo něco podobného. 

 

0 Citovat

Ten poplatek chce Wizz. Tomu tedy říkám drzost.

Administrativní poplatek

Zpracování podaných žádostí nám může generovat další náklady. V souladu s maďarským občanským zákoníkem 6:200. §* takové náklady hradíte vy a třetí strana, které jste reklamaci předali.

V okamžiku splatnosti přiznané náhrady odečteme z vyplácené částky, z důvodu uhrazení výše uvedených nákladů, administrativní poplatek.

Výše administrativního poplatku je 50 EUR. Rovněž je uvedený v části Všechny služby a poplatky.

0 Citovat

Ted mam cerstvou zkusenost ,kdyz Wizz nechtel o reklamaci slyset I agentura dala ruce pryc doporucil jsem Claimcloud a podarilo se 

1 Citovat

Soukromé zprávy nefungují, tak to zkusím tady. Budeš chtít odměnu za doporučení? Něco takového tam mají. Ještě mi ale kamarádka neodpověděla, jestli s tím claimcloudem souhlasí.

0 Citovat

zkus ještě tady to - je tam formulář a neberou si za pomoc ani korunu... za vyzkoušení to stojí, kamarád přes ně byl úspěšný... https://evropskyspotrebitel.cz/l...a-doprava/

0 Citovat

Soukromr zprava mi dosla mozna to blbne jsme v Albanii

0
7 reakcí