Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda někdo nemá zkušenost s kompenzací za zrušený let u Wizzair. Naše situace byla následující: Let z Kukës do Vídně měl odletět v 19h tuto neděli, cca půl hodiny před odletem přišla SMS, že je let zpožděn a plánovaný odlet je v 20:15, následně se čas snížil na 19:45 Asi půl hodinu před plánovaným odletem na letišti ohlásili, že je let zrušen, později jsme zaslechli, že letadlo kroužilo nad letištěm, ale byl prý silný vítr a tak odletělo do Tirany  Následně začal zmatek a u jediné přepážky Wizzair byla nekonečná fronta, zároveň se samozřejmě začaly rychle vyprodávat lety z Tirany do sousedních zemí ČR  To společně s tím, že další let z Kukës bude až ve čtvrtek, nás vyděsilo a cca v půl deváté jsme si koupili let Tirana - Varšava (Wizzair) na druhý den ráno Let v té době nešel prebookovat, neboť nebyl stále ještě oficiálně zrušen, takže výše zmíněnou letenku jsme si koupili klasicky přes jejich aplikaci  Až v 21h přišel oficiální email a SMS, že byl let zrušen plus jaké máme možnosti  Včera večer přišel email, že mi na můj účet připsali 120 % za zrušené letenky, ač jsem o tento způsob kompenzace nežádala Nyní jsem zjistila, že nejspíš tím, že mi sami bez žádosti refundovali zrušené letenky, již nemám právo o jakoukoliv další kompenzaci z jejich strany. Úplně by mi stačilo, kdyby nám proplatili vzniklé náklady na cestu zpět. Řešil už někdo podobný problém? Nebo ví jak postupovat dál? Moc děkuji   .

Kompetence za zrušený let u Wizzair

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Pri žiadosti o kompenzáciu je prvý krok požiadať o ňu wizzair. Keď sa konečne prepracujete k absolútne user unfriendly formuláru a niečo tam píšete, tak po chvíli vás systém zruší pre nečinnosť a celý postup môžete opakovať. Takže popis a zdôvodnenie žiadosti si treba pripraviť dopredu a potom len nakopírovať. Keď chcete priložiť nejaký dokument - na výber máte len jeden typ - "power of attorney". Moja žiadosť obsahuje aj manželku a 2 päťročné vnúčatá, všetko na jednom booking kóde, takže nechápem. Natvrdo som tam vložil fakúru za náhradný let. S nimi už nikdy viac!

0 Citovat

a ešte tu prekopírujem môj príspevok z iného vlákna, hodí sa skôr sem:

Takže po x rokoch aktívneho cestovania na vlastnú päsť od Filipín na východe po Fr. Polynéziu na západe došlo aj na mňa.

Najprv trochu histórie: Naplánovali sme si prvú letnú dovolenku s 2 päťročnými vnučkami a zvolili sme Menorku. Z Viedne veľa priamych možností nie je a tak došlo na Wizzair. Po pár mesiacoch Wiz zrušil linku a prebookovali sme sa na Malorku. Po ďalšom mesiaci zrušili aj Malorku a na prebookovanie zostala len Barcelona. Prebookovali sme na Barcelonu, pár krát pomenil Wizzair časy letov, ale nakoniec sme 2.7 vyrazili na Costa Dorada aj s vnučkami. Let tam prebehol OK  - na poslednú chvíľu zmenili odlet o pol hodiny, čo je akceptovateľné. Dovolenka prebehla fantasticky a 9.7 sme o pol piatej ráno zobudili deti, nasadli na airport shuttle a vyrazili na letisko. V autobuse o pol šiestej ráno mi prišla SMS, že WIZZ zrušil let. Na linke to samozrejme nikto nedvihal celý zbytok cesty autobusom, na check in nikto nebol, manželka bledá ako stena, deti ospalé, tak som vytiahol notebook a na letisku som kúpil letenky s Austrianom, ktorý letel o 10:00, pol hodiny po plánovanom odlete WIZZAIRU za raketovú sumu. Prešli sme  na poslednú chvíľu z T2 na T1 a šťastne odleteli. 

Z Wizzairu mi  okrem tých automatových žvástov neprišlo nič o nejakej kompenzácii, včera mi dokonca prišiel mail, že mi vracajú na MOJU ŽIADOSŤ kredit na WIZZair účet - popritom som ich o nič také nepožiadal.

0 Citovat

Mi teda Wizz zrušil let jenom jednou a to před 2 lety .. Asi patřím k těm pár šťastlivcům :-)

0