Ahoj, v březnu letíme WAW - LHR - JFK. V Prvním segmentu máme s BA jídlo napsané, LHR - JFK s Deltou máme NO MEAL. Opravdu neposkytují občerstvení pro economy? Tarif O Díky za odpovědi  .

Delta Air Lines

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

To ano, pak Berlin nebývá problém přehodit, ale vždy to záleží na agentovi, jak moc chce být vstřícný. 

0 Citovat

Ja mel letenky United Berlin-Guatemala  koupene pres Student Agency. Zmenili routing na naprosto nevyhovujici (vice prestupu na mistech, kam jsem se nechtel podivat v ramci stopoveru).

Bydlim asi 10min od prazskeho letiste, tak me pochopitelne take napadlo to zkusit.

SA rekla, ze to nejde - poslali mi i primo vyjadreni od jejich kontaktu z United. Zkusil sjem tedy primo United pres FB, kde mi rekli, ze mit to primo od nich tak to jde (letiste do 200mil od puvodniho), ale ze zmenu musi udelat SA.

Poslal jsem tedy screen chatu na SA s tim at konfrontuji United. No a nakonec to najednou slo - s tim, ze na to narok nemam, ale kdyz uz mi to typek na FB slibil, tak ze mi to predelaji.

Sice jina aerolinka, ale pointa je v tom opravdu zkouset ruzne kanaly..prijde mi ze je to casto o tom jestli se nekomu chce nebo nechce to resit. Podobne zkusenosti mam i s jinymi aerolinkami, kdy treba neco, co neslo po telefonu, slo bez problemu na letistni prepazce. Takze zkouset a zkouset :)

2 Citovat

Tzv. HUCA - Hang up and call again :) Jeden z nej "hacků" v letecké dopravě.

2 Citovat

Taky jsem to takhle řešil s BA (VIE na PRG) nebo LH (WRO na PRG). Online to upravit nešlo. Na chatu mi napsali, že to lze, ale musí se zavolat. Když jsem volal, tak mi bylo řečeno, že to nejde. Když jsem argumentoval, že je to změna letiště v okruhu 300 mil, tak to nejdřív ověřovali a pak i schválili. Takže se nenechat odradit. 

0 Citovat

Já měnil původní BUD-HNL-BUD na PRG-HNL a OGG-VIE. Je to o agentovi.  Těch změn jsem dělal plno. Jeden mi to odkýval ať si najdu co potřebuji a zavolám. Druhý zase, že to nejde. Když jsem řekl, že to mám domluvené, tak i on na to kývnul.

2 Citovat

Má Delta zastoupení na PRG?

0 Citovat

Před covidem (a minimálně na začátku covidu) měli sdílenou linku s AF/KLM (lišila se trojčíslím na konci, ale zvedali to ti samí lidi).

Ale při/po covidu se to asi zrušilo, už ani u AF/KLM jsem českou linku nenašel, a delty český číslo  (225 439 798) končí na anglicým supportu.

1 Citovat

Ahoj, 

dotaz: koupovali jsme Basic Economy letenky Norimberk - Cancún (přes Amsterdam a Minneapolis). 

Očekávali jsme, že místa zvolit nepůjdou.

K našemu překvapení jsme si místa mohli zvolit na 4 částech letu z 6. AMS-MIN, MIN-CUN, CUN-MIN, MIN-AMS. 

Setkali jste se s tím někdo? Měl jsem za to, že u Basic Economy místa volit nelze... 

0 Citovat

Depending on how many seats are still open on the plane after check-in opens 24 hours before take-off (or 48 hours on international flights),  you’ve got a window to make a choice for free.

Once check-in opens, basic economy flyers on Delta have a chance to pick the best of what seats are left. Just how many seats are left will vary wildly by route, time of day, time of year, and other factors.

0 Citovat

Letí v únoru... takze to nebude tento pripad.

No co .. tak vam to holt nechali vybrat. Bud chyba v systemu, a nebot to nebyl Economy Basic :) 

Nema smysl nad tim nejak dumat. Budte radi.

0 Citovat

Rádi rozhodně jsme! Asi to bude nějakej glitch. Protože jinak to Basic Economy je. Máme nula checke baggages. 

0 Citovat

Kdyby to někoho zajímalo, tak vysvětlení podle zahraničního fóra: 

Because KL is able to distinguish the Light fares for flights on it's own metal and is actually looking at the underlying fare basis codes. DL apparently only sees the booking class and is not able to distinguish them as Light fares. If you book as DL BE fares, the flights will have DL flight codings and E booking class (because DL BE fares book into E booking class). When booked on KL Light Fares, the flights will be KL coded and the booking classes be one of KL's regular coach classes which are also used for Standard fares.

1 Citovat

No jo, ale tím jste měl začít, že není splněno to, že jsou to DL lety bookované na DL websajtě :) 

Jakmile jde o rezervaci (a to platí obecně u podobných piškuntuálií) na codeshare lety nebo obecně u jiného dopravce, nastává magie, a to člověk nikdy neví, co se stane .)

1 Citovat

a stačilo napsat v první dotazu, mám codeshare lety DL/Kl...

0 Citovat

Každý tomu ale nerozumí tak jako ty cali 😂😂. Ale psát to více vláken je prasárna. To podepisuju 😉.

0