Dne 6.2. nam byl z duvodu pozdniho prevzeti letadla z pravidelne udrzby (dle palubniho personalu) opozden let o 4,5 hodiny z Bergama do Prahy. Posadka letadla nam sdelila, ze je chyba na strane wizzair a meli bychom zadat o odskodneni. Mate s tim nekdo nejake zkusenosti, je dobre mit v ruce najake paragrafy ci jsou nejake evropske zakony ? V jake vysi se muze pohybovat odskodneni jestli ma cenu vubec jit do toho sporu. ) .

Odskodneni

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Resim stejny problem z  kvetna  z letu Brno - Stansted , napsali . ze slo o stavku  ATC, napadnul jsem to , protoze i kdyz stavka v ten den opravdu byla, ale ve Francii a ne na lince Londyn - Brno , ale budiz,  treba pred letem Londyn -Brno letelo letadlo jeste jinou trasu,  nasledne bylo ale opozdeni jen 30 minut ,ale udajne jim do turbiny motoru vletel ptak , nasledne  se dostavil technik ale odleteli jsme o 3 a pul hodiny pozdeji a toto opozdi  zustalo i v Londyne , obdrzel jsem po delsi dobe odpoved z Brna , ze jako treti osobe me nemohou zdelit pricunu zavady ani o co slo  a s urad pro civilni letectvi me zaslali  ze mou stiznost proslou spolecosti ryanair

S agetury pro vymahani me odepsali, ze podle dostupnych info slo skutecne o stret s ptakem a to se pry bere jako mimoradna okolnost , nemaji pry povinnost dokazovat neco driv nez u soudu 
0 Citovat

Znamy, co letel stejnym letem dostal podobnou odpoved, ale duvod byl bird strike. Trosku to na me pusobi, ze tam maji nejaky random generator duvodu :) Taky ale trosku verim, ze tenhle rozpor v odpovedich by mohl hrat trochu v nas prospech.

Jinak jsem zatim podal siznost na italskou spravu civilniho letoveho provozu, jak mi doporucili na ceskem UCL, tak uvidim co dal.
0 Citovat

Zdravím, chci přidat jen svou zkušenost s Vaše nároky. Trvalo to dva roky, ale konečně jsou peníze na účtě. Šlo o zrušený let s easyjetem z Londýna do Prahy. Nejdřív posouvání až úplné zrušení. Letadlo na letišti stálo, ale řekli nám, že posádka má nalítáno a nemaj jinou, takže zrušeno. Zajistili hotel, ale jinak jsme si novou letenku sháněly samy, stejně jako dopravu na jiné letiště. Tyhle náklady vrátily do týdne, ale šlo nám i tu kompenzaci. Nejdřív jsem samozřejmě vyplnila příslušný formulář a bavila se přímo s easyjetem. Na moje emaily pokaždé odpovídal někdo jiný a pokaždé s jiným důvodem proč byl let zrušen. Skončilo to jejich větou, že na žádný další můj email nebude reagováno.  Tak jsem to předala na zdejší rady agentuře a hurá sláva po dvou letech na účtě.  Průběžně jsem dostávala info, že je to u soudu nebo že byla uvalená exekuce. Takže za mě dobrý. 

0 Citovat

Měli jsme to podobně, jako umad. Taky easyJet a taky to šlo k soudu a pak následoval návrh na exekuční řízení. Odškodnění jsme se dočkali po šesti letech a přišlo po částech, nejdříve pro dva cestující a před dvěma týdny pro další tři. 

0 Citovat

Kompenzácia za meškanie a zrušenie letu - http://tonzes.com/compensaircz.htm Moc užitečná služba. Stačilo poskytnout základní informace o zpožděném letu a bez námahy (pro mě) mi vyzískala kompenzaci.  

0 Citovat

Ahoj, žádné už uhrazené poplatky za ubytování, půjčovny a jakékoliv další náklady, aerolinka určitě neproplatí, ani takovou povinnost nemá. Od toho tu jsou finanční kompenzace, na které je však nárok jen při zrušení méně než 14 dnů před odletem.

0 Citovat

ako je to s odškodnením  za let ,ktorý meškal , odlet bol 9:55 a skutočnosť bola 12:45 

let  Eindhoven-Bratislava 20-1-2020

0 Citovat

Záleží na příletu. Není nárok

0 Citovat

ziadny, planovany prilet 11:40, skutocny 14:25

0 Citovat

To vam nevychazi:-)

0