Zdravím, může mi někdo poradit, jak stornovat pouze jednu letenku, pokud mám pod jedním kódem rezervovány 3 cestující ? Má úvaha je nechat tu jednu prostě propadnou a tím, že dotyčný neproletí první segment, se jeho letenka stornuje. Může v tom být nějaký háček ? Třeba to, že by se mohli stornovat i ostatní letenky či něco podobného ? Díky  .

Storno 1 letenky z celé rezervace....

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

7 reakcí

Zdravím,
může mi někdo poradit, jak stornovat pouze jednu letenku, pokud mám pod jedním kódem rezervovány 3 cestující ? Má úvaha je nechat tu jednu prostě propadnou a tím, že dotyčný neproletí první segment, se jeho letenka stornuje. Může v tom být nějaký háček ? Třeba to, že by se mohli stornovat i ostatní letenky či něco podobného ?
Díky smiley

0

Ted sem si teprve vsiml ze to je v threadu Wizzair - tam plati to same, musi letet ten kdo letenky obednaly, zbytek je fuk - dokonce jsme tady nedavno resili, ze u Wizzaku ani neplati pravidlo prvniho neproletenho segmentu, muzes klidne naskocit libovolny segment, pokud leti majitel rezervace (lead passenger)..

0 Citovat

U Wizz Airu můžeš kterýkoli let vynechat, protože všechny letenky se považují za samostatné, jednosměrné letenky. Nejde tedy o jednotlivé segmenty jedné letenky.

S tím hlavním cestujícím si nejsem jistý, ale mám pocit, že taky letět nemusí, protože se řešilo, že když má někdo členství v klubu a koupí zvýhodněné letenky i ostatním, tak sice musí koupit i sobě, ale letět pak nemusí (v některých případech může být levnější koupit např. 3 letenky se slevou díky členství a jednu (toho člena) nechat propadnout, než kupovat 2 za plnou cenu). Ale počkal bych, až tady odpoví Dave nebo Lukáš Horák (lucx) – měli by vědět líp.

0 Citovat

Tak lead passenger letí, předpokládám tedy, že by žádný problém nastat neměl smiley .
Jen se ze zvědavosti zeptám, je možné u neletícího pasažéra získat zpět třeba letištní poplatky ?

0 Citovat

To nemají no, jak říkám, spíše jen zvědavost smiley

0 Citovat

U wizzu jsem se tedy nikdy nesetkal s tím, že někdo kontroloval členství v klubu. Logiku by to tedy mělo, ale pochybuji o tom..

Jinak vrácení letištních poplatků by nebylo nereálné, ale musíš zaplatit storno poplatek smiley

0 Citovat

Ahoj, nemilá věc, úraz jednoho z rodičů a nereálná šance, aby odcestovali na plánovanou dovolenou s Wizzairem... Volala jsem na wizzair infolinku, kde mi slečna sdělila, že poplatek za zrušení rezervace je 1645,-Kč na let a osobu, tzn. dvě cesty, dva lidi 6580,-Kč, což ještě o 30,-Kč převyšuje cenu, kterou zaplatili za letenky... Změna jmen cestujícíh není možná, poněvadž by neletěl člen wizzklubu, v jehož rámci jsou letenky koupené...
Chápu, že je to riziko cestování nízkonákladovek, ve podmínkách mají, že rezervaci lze zrušit jen v případě umrtí, ale úraz, který nedovoluje chodit, natož někam vycestovat mi přijde také jako pádný důvod... Nemáte někdo podobnou zkušenost, nenapadá Vás, co s tím?

0 Citovat

Díky, to bohužel nemají, velké ponaučení pro příště...

0
7 reakcí