Ahoj, za měsíc letíme s kámošem Brno - Stansted a zpět na týdenní vandr. Řešíme zavazadla, do kabinového se nám to nevejde. Je u Ryanairu problém dvě krosny stáhnout fólií, že by to bylo jako jedno zavazadlo? Pokud to jde, nevíte někdo maximální možné rozměry? (váha, pokud se nepletu), je 20 kg..) díky! .

Odbavená zavazadla

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

18 reakcí

Ahoj, za měsíc letíme s kámošem Brno - Stansted a zpět na týdenní vandr. Řešíme zavazadla, do kabinového se nám to nevejde. Je u Ryanairu problém dvě krosny stáhnout fólií, že by to bylo jako jedno zavazadlo? Pokud to jde, nevíte někdo maximální možné rozměry? (váha, pokud se nepletu), je 20 kg..)
díky!

0

55cm x 40cm x 20cm a 10kg..

Jinak nevim co si vezete na vejlet sebou, ale kdyz si predstavim vandr, tak bych rekl ze minimalne budete potrebovat veci typu nuz / sekerka / zapalovac etc. ktere stejne v kabine mit nemuzete.. smiley

Ale rozhodne prideluju jednoho bludistaka za vynalezavost smiley

0 Citovat

Jsem zvědavý, čím ty bágly zabalíte na zpáteční cestu. Jinak pokud se nepletu tak maximální povolený rozměr čehokoliv převáženého je 81x119x119cm. Pokud to bude dobře zabalené (krosny vč. popruhů...) a bude na to kde přidělat visačku tak si myslím, že to řešit nebudou. Ledaže by to neprošlo bezpečnostním SCANem, to by pak mohla být docela sranda.

0 Citovat

Svázání dvou krosen do jednoho zavazadla je běžnou záležitostí a není s tím problém. Zabalí je na každém letišti obalovací fólií smiley

0 Citovat

Na JFK jsem přišel s kufrem zabaleným ve folii a ještě před frontou na check-in jsem ho musel odbalit, že prý to nesmí být - asi aby to nemusela odbalovat TSA.

0 Citovat

Jo, pro USA a Izrael platí zcela jiné podmínky smiley

0 Citovat

Ahoj, díky za radu! Měl bych ještě jeden dotaz - když jsem přidal odbavená zavazadla, musím mít v ruce na letišti nějaké papírové potvrzení? Nebo stačí přijít s vytištěnou letenkou?

0 Citovat

Stačí boarding pass

0 Citovat

Ahoj, s Ryanairem letím poprvé a bohužel s sebou musím mít velký kufr. Chtěl jsem se zeptat kde tento kufr nechám odbavit, pokud (jestli jsem to dobře pohopil) nemá ryanair na letišti stánek.
Děkuji za odpověď.

0 Citovat

Stanek ma, musis k prepazce, akorat si nezapomen vytisknout boarding pass smiley Kolega pri posledni sluzebce do UK (letel Wizzem kvuli poloze letiste a schuzky) nevedel ze musi vytisknout boarding pass a ze velke zavazadlo neni v cene - docela se divil smiley smiley smiley

0 Citovat

Známý nenastoupil poslední úsek letu -kde zůstanou /la odbavená zavadla?

 Let do PRG přerušen ve Francii CDG. Zavadlo bylo odbavené do do PRG.

Jak nebo kde se nechají zavazadla vyzvednout? Jak to letecké spol.řeší?

0 Citovat

Zavazadlo měli vyložit na CDG. Kufr nesmí letět bez cestujícího. Bezpečnostní opatření.

0 Citovat

Říkal jsem mu to samé , asi si bude muset zajet ještě jednou do Paříže  na CDG  

Co zkusit PRG  se štítkem a nahlásit kufr jako ztracené zavadlo? Bude to fungovat?Myslím že ne ,ale jistý si nejsem.

0 Citovat

Pavel Planespotter napsal(a):

Zavazadlo měli vyložit na CDG. Kufr nesmí letět bez cestujícího. Bezpečnostní opatření.

Teoreticky ano, ale pokud vím, zrovna u přestupních letů bylo mnoho případů, kdy cestující cíleně vystoupil v bodě přestupu proto, že to měl domů blíž a jeho zavazadlo nakonec skončilo v cílové destinaci... 

Nahlásit kufr jako ztracený fungovat nebude, pokud není skutečně ztracený :D Pokud ho vyložili v CDG kvůli pravidlu, že kufr nesmí letět vědomě bez cestujícího, pak je prokazatelné, že ztracené není. Pokud tak neučinili a kufr dorazil do Prahy, pak není ztracené tuplem.

0 Citovat

cílová stanice byla PRG ,a známý se nesnažil zavazadlo vyzvednout,takže pokud by zavadlo přišlo až do Prahy bylo to fajn. Ale někde zůstat muselo.Otázka je kde a co potom.

Má někdo s podobným případem nějaké osobní zkušenosti?


0 Citovat

petrcb napsal(a):

Má někdo s podobným případem nějaké osobní zkušenosti?

Osobní zkušenost?! Nemůžu si pomoci, ale Vás známy je blb, když vystoupil a zavazadlo nechal osudu. Pokud to plánoval, tak si měl vymyslet, ze je mu špatně nebo něco a ne vystoupit a zavazadlo nechat osudu.To si jako mysli, ze teď nekam nakluse a oni mu zavazadlo s úsměvem na rtu odevzdaji ? Nejak nechápu, co tu zjišťujete. Takových exotu, co by do něčeho podobného šli, tu asi není moc není pokud vůbec. I když kdo vi.

At si zavolá na letiste v Praze a hned bude vedet na čem je.

0 Citovat

Proč zbytečně zakládáte nové téma, když jedno takové už tady je:

https://www.cestujlevne.com/disk...otazy-z-fb


0 Citovat

Exot je cizinec. Jsou to jeho zavadla a jeho problém.

Ale oproti ostatním bude mít  zkušenost co se stalo s jeho zavazadlem, a jak  a kde se k němu znova dostat /pokud to jde/


0 Citovat

Mě by pak zajímalo, jak to dopadlo. Když jsem si naposledy na CDG vymýšlela, jak je mi špatně a nemůžu nastoupit na další let, tak mi to nechtěli dovolit bez lékařšké prohlídky a musela jsem tam lhát postupně asi šesti lidem, tak jsem si taky říkala, jestli není snazší tam to zavazadlo prostě nechat a pak se po něm shánět dodatečně.

0
18 reakcí