Dlouhodobě uvažuji o nějaké dovolené na Seychelách, chtěl jsem se proto diskutujících zeptat na zkušenosti s Ethiopian, protože dlouhodobě nabízí nejnižší ceny do této i jiných afrických destinací. Mám rád Emirates, ale cenový rozdíl už je velký. .

Ethiopian Airlines

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

13 reakcí

Dlouhodobě uvažuji o nějaké dovolené na Seychelách, chtěl jsem se proto diskutujících zeptat na zkušenosti s Ethiopian, protože dlouhodobě nabízí nejnižší ceny do této i jiných afrických destinací. Mám rád Emirates, ale cenový rozdíl už je velký.

0

Ahoj.

Mam dotaz, co byste více doporučili:

Potřebuji JNB (joburg)-NBO (nairobi) v prosinci začátkem one way. A vylezly mě dvě možnosti:

a) Ethiopian Airlines za 155 euro JNB-Lilongwe (Malawi)-NBO na jedné letence s tím, že to všechno operuje Malawian Airlines a ještě je technický stop v Blantyre (jižní Malawi). Například 6.12.

- trochu se obavam, jestli nebudou chtít kvůli tomu vizum do Malawi (vim, že je to technicky stop a pak přestup, ale když vidím fotky letiště v Blantyre nebo Lilongwe, tak pochybuji jestli tam mají vůbec nějaký mezinárodní tranzit či zda na to vůbec hrají na toto..)

b) Kenya Airways a to tak, že třeba 6.12. JNB-ADD (Addis Ababa) via NBO s tím, že v NBO jde nejdelší přestup dát cca 21,5 hodiny...tak jestli je to dostatečný důvod aby odbavili zavazadla jen do NBO s tím, že tam máme hygienu atd. Ta čekačka by byla včetně noci, takže jakoby bysme využili hotel = hygienu...

cena 95 euro

- nebo teda jde dát multicity JNB-NBO s Kenya a pak NBO - ADD taky s kenya a třeba mezi tim čtyři dny..

cena 137 euro..

0 Citovat

spíš se teda rozhoduji mezi 95 euro nebo 137 euro...pořád je to levnější než a) a je to přímý let

jenom jsem prostě lakomej dát 42 euro za osobu navíc za jistotu :)

0 Citovat

ja by som si zistil to Malawi, ci viza treba (ale skor nie) a urcite by som si nenechal ujst takuto exotiku :)

0 Citovat

Tak rozhodně ET, tam se dá leccos zakouzlit:)

0 Citovat

letěl teda s nima už někdo?:)

0 Citovat

JJ..dvakrát z Vídně - Seychely a JAR. Nová 787, místa na nohy dost, servis průměrný, pěkné usměvavé letušky :) Určitě můžu doporučit..

0 Citovat

My letěli minuly rok z MXP na SEZ, za krásných 6,5 tis Kč, paradoxně 737- 800, mnohem komfortnější než 787. Důvodem byla malá obsazenost osmistovky, měli jsme každý trojku, 787 naopak plna do posledního místa. Servis průměr, letiště v Adis tsk trochu africký chaos a bordel.

0 Citovat

Tonda 2 napsal(a):

My letěli minuly rok z MXP na SEZ, za krásných 6,5 tis Kč

Jo, to se to lítalo s dumpnutými letenkami. Se divím, že na to v ET nepřišli dříve, teda hlavně u těch, co si nakoupili letenky na každý měsíc a pokaždé do jiné africké destinace :-D Především "vedle" těch nenažranců bylo dost...

0 Citovat

To Lukáš Horák, jj, jak píšeš, my chtěli ještě Zanzibar, ten byl kolem 100-150Eur, fungovalo to strašně dlouho, snad měsíc, no a stejně se nám to podařilo prošvihnout :-))

0 Citovat

Prosím, má někdo zkušenosti s odbavením u Ethiopian ? Je třeba řešit předem on-line nebo stačí až na letišti ? Děkuji

0 Citovat

Je to klasicka spolocnost, takze ta v pohode zadarmo odbavia aj na letisku... nemusis riesit online.... Ethiopian je hadam uz jedina spolocnost ktora umoznuje vybrat sedenie zdarma, teda sedadla si mozes vybrat dopredu a check-in na letisku...

0 Citovat

Jj, sedadla jsou zdarma, i kufry. Díky za ujištění 👍🏻

0 Citovat

Někdo zkušenost:   po proletění v C upgradované z Y na mile, je možné se vloudit do salónku v ADD?

0
13 reakcí