Ahoj,má smysl si na dálkovém letu připlácet u Lufthansy za premium economy? Je velký rozdíl mezi economy a premium economy? Letěl jste někdo? Lze udělat upgrade i po zaplacení letenky? Máte někdo rovněž zkušenost s rezervací sedadla u Lufthansy? Jsem ochotná si připlatit za konkr. sedadla, ale na webovkách píší, že si platím jen za to, že budu mít místo např. u okénka, nikoliv to konkrétní, které jsem si vybrala. Zároveň letíme jako rodina - 4 dospělí - jaká je pravděpodobnost, že nás rozdělí a posadí každého jinde? .

Lufthansa - premium economy

Založila ve fóru Letecké společnosti

21 reakcí

 Ahoj,

má smysl si na dálkovém letu připlácet u Lufthansy za premium economy? Je velký rozdíl mezi economy a premium economy? Letěl jste někdo? Lze udělat upgrade i po zaplacení letenky?

Máte někdo rovněž zkušenost s rezervací sedadla u Lufthansy? Jsem ochotná si připlatit za konkr. sedadla, ale na webovkách píší, že si platím jen za to, že budu mít místo např. u okénka, nikoliv to konkrétní, které jsem si vybrala. Zároveň letíme jako rodina - 4 dospělí - jaká je pravděpodobnost, že nás rozdělí a posadí každého jinde?

0

Premium eco je příjemné, ale asi ne nezbytně nutné za připlácení si. Prostě víc místa (cca 15 cm) na nohy.
Rezervace sedadel téměř není nutná, stačí provést check-in mezi prvními. Zaměstnanci se vždy snaží usazovat pospolu, takže šance být rozházený po letadle je minimální. Stává se to jen těm, kdo přijdou naopak jako poslední k odbavení.

0 Citovat

Davide, díky za odpověď :-) U online check-in u si sedla vybírám už rovnou? Letíme takto poprvé a navíc s přestupem (proto tak stupidní dotazy, promiň). Online check-in dělám pro oba lety naráz?

0 Citovat

Pokud to tak je i u Lufthansy, tak je možnost si zdarma vybrat sedadla při check-inu, tedy 24 hodin před odletem (prvního letu) a dělá se naráz check-in pro všechny lety :)

0 Citovat

Ahoj, v březnu 2020 potřebuji letět do LA. Jelikož v economy je pro mne problém vydržet i  do Antalye, tak bych chtěl koupit letenku v nějaké premium economy. Jaká společnost létající do LA z Evropy má tento produkt nejlepší? Má někdo zkušenost ? Jde mi hlavně o pohodlí. Kdysi jsem letěl s Air Berlin do NYC na jejich XL sedačce a to se mi líbilo. Díky za doporučení. 

 PS: na "byznys" nemám a ideálně bych se chtěl vejít do 30 tisíc za zpáteční letenku

0 Citovat

Za 30 tyček s trochou šikovnosti to pořídíš i v C...

0 Citovat

Ptám se zkušených - má cenu si připlácet? Potřebuju na jaro PRG nebo MUC-YVR a trochu se děsím 10hodin v economy. Půjde upgradovat dodatečně? Díky ;) 

0 Citovat

Upgradovat dodatečně to jde a stojí to za to. Komfort nesrovnatelný. Jde o to za kolik :D

1 Citovat

Tak slovo nesrovnatelný bych použil spíš u upgradu do C. Jinak ano, je to jen o částce, kterou za to budou chtít a vaší chuti ji zaplatit :-).

0 Citovat

I prd velebnosti - Economy Premium je v porovnání s obyč economy taky nesrovnatelný.  C pak samozřejmě taky.

0 Citovat

Jak jsem psal. Je to individuální věc a otázka peněz. Pokud si v letadle pořádně nelehnu, nemá pro mě cenu platit spoustu tisíc navíc. Někdo kdo má moře peněz (nebo si to chce jen dopřát) popřípadě má zdravotní hendikep, to může vidět jinak. Ten by si ale asi to eco nekupoval a nespoléhal na poslední chvíli, že to přehodí výš. 

2 Citovat

Naposledy jsem se upgradnul do Y+ na letu BKK-MUC. Musím říct, že za těch 190 dolarů to stálo. Nebylo to licitování, jen nabídka upgradu za tuhle cenu. 

Pohodlí neporovnatelné, Y je v podání LH v A350 fakt sardinkárna. Jídlo bylo také lepší, než v Y. Na snídani byla v Y+ aspoň ta omeleta s klobáskou. V Y jen nějaký croissant s jogurtem či co. 

Asi koneckonců záleží na ceně, za kterou ten upgrade nabízí. 

0 Citovat

Tak to byla dobrá cena. Já s LH naposledy letěl před 24 lety. Za mě je to tragická společnost. Ale to je asi věc názoru.

Vždy záleží na ceně.

1 Citovat

Na dlouhé lety je Lufthansa jednoznačně tragická. Za mě úplně nejhorší je servis na palubě, hned za tím jídlo. Jediná příjemná věc bylo výborné šumivé víno :D V premium economy jsem letel jen krátký let v 747-400 a proti economy to bylo vélmi příjemné ;) 

1 Citovat

Troufám si rict, že jsou ještě horší než KLM.

0 Citovat

Mám celkem srovnání a KLM tedy neporovnatelně lepší (teda minimálně servisem, ochotou personálu). Navíc KLM má na delších letech samoobsluhu v kuchyňce, takže se nemusíte dívat na ty otrávený xichty letušek, když chcete blbou vodu.

2 Citovat

Teď jsem letěl s KLM do Chicaga v economy a zpátky v business a nemohu si stěžovat ani na jeden let. Jídlo, obsluha, pohodlí, vše odpovídalo dané třídě. Akorát to C byl zbytečný výstřelek, protože let byl moc krátký a stejně jsem neusnul.

0 Citovat

Kolik jsi za to dal Leoši? Myslím za to C?

0 Citovat

[citace="Barney Flyer"]

Upgradovat dodatečně to jde a stojí to za to. Komfort nesrovnatelný. Jde o to za kolik :D

[/citace

 

Díky. Ještě dotaz cena upgrade - zvyšuje se před odletem nebo je to nějak pořád stejný?? 
Ještě k ostatním špatným zkušenostem z KLM - moje zkušenost vždycky dobrá - jednou úplně výborná - kolabovala jsem, starali se o mě vzorně po celou dobu letu... tenkrát jsem si asi den poté říkala, že už nikdy nikam neletím. Ale už je to dávno zapomenuté :D :D 

0 Citovat

@hankaa:

cena se pohybuje podle obsazenosti. Pokud se plní pomalu, tak může na krátko cena spadnout. Ale většinou jen roste a většinou do závratných výšin :D (poslední rok mi přijde, ze ty vyšší třídy jsou rychleji vyprodané, než economy…

1 Citovat

Díky, tak ještě je čas, budu to sledovat. Řekla bych, že ty ceny (obecně) mírně klesají - tedy alespoň to, na co se teď zaměřuji já. (západ Kanady). 

0 Citovat

Mohl by mi prosím někdo odpovědět, možná stupido dotaz :D Kde zkusit upgrade do premium economy, když se jedná o druhý segment letu? Na tom přestupu nebo hned při prvním check-inu? Děkuji. 

0
21 reakcí