Dobrý den, prosím poraďte někdo, jak toto vyřešit. Dostali jsme se do tak blbé situace kvůli takové blbosti. Kupovali jsme letenky do Thajska blbci přes GoToGate a kamarád když to kupoval se překlepl o jedno písmenko v přijimení přítele (napsal I místo J). Od té doby voláme na GoToGate, aby nám upravili ten překlep a pokaždé nám tam někdo říká něco jiného. Poslední verze je, že nám ten překlep neupraví, že to nedělají (mají to i v podmínkách na stránkách). Volali jsme na Austrain Airlanes s kterýma letíme, tam nám řekli, že změna písmenka je možná za 70 EUR ale že to nemůžou udělat oni, že musíme přes resellera a reseller nám to nechce změnit. Ptali jsme se Austrain Airlanes, zda může letět s překlepem a řekli, že mimo Evropu ne. Jde o to, že přítel ještě ke všemu není Čech a musí žádat o víza, takže nám ten překlep těžko projde... To se opravdu nedá nijak vyřešit? Přijde mi hrozný kvůli tomuhle kupovat novou letenku :((( .

Překlep u jmena - pomoc

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

7 reakcí

 Dobrý den, prosím poraďte někdo, jak toto vyřešit. Dostali jsme se do tak blbé situace kvůli takové blbosti. Kupovali jsme letenky do Thajska blbci přes GoToGate a kamarád když to kupoval se překlepl o jedno písmenko v přijimení přítele (napsal I místo J). Od té doby voláme na GoToGate, aby nám upravili ten překlep a pokaždé nám tam někdo říká něco jiného. Poslední verze je, že nám ten překlep neupraví, že to nedělají (mají to i v podmínkách na stránkách). Volali jsme na Austrain Airlanes s kterýma letíme, tam nám řekli, že změna písmenka je možná za 70 EUR ale že to nemůžou udělat oni, že musíme přes resellera a reseller nám to nechce změnit. Ptali jsme se Austrain Airlanes, zda může letět s překlepem a řekli, že mimo Evropu ne. Jde o to, že přítel ještě ke všemu není Čech a musí žádat o víza, takže nám ten překlep těžko projde... To se opravdu nedá nijak vyřešit? Přijde mi hrozný kvůli tomuhle kupovat novou letenku :(((

0

v thajsku je preklep v mene na letenke rovnako postihovany ako pasovanie kokainu. ale neboj, I/J zamena nie je ziadna chyba. mozte v pohode letiet. Takyto preklep urcite prejde. Kym tam nie je namiesto JOSEF NOVAK - PEPA NOVAK, tak bez problemov. A pri ziadani viz detto.

0 Citovat

Taky bych se toho tolik nebál, je to vážně jen drobná změna. Samozřejmě by bylo lepší bez překlepu, ale možná si toho ani nevšimnou. I když se mi jednou stalo, že mi můj anglický kolega přehodil jméno a příjmení, pani na přepážce s tím měla chvilku problémy, ale nakonec OK :-)

0 Citovat

Já napsala blbě ten název diskuze, není to překlep u jména, ale u přijimení... Za normálních okolností bych to taky riskla, ale ještě musí ta chyba projít přes ambasádu a my jsme fakt neskuteční cestovatelský smolaři a ještě když samotní Austrian Airlans řekli, že by se s chybou nemělo letět... Ráda bych letěla v klidu se změněným písmenkem a nechápu, proč by to nemohlo být možný :(

0 Citovat

Skvělá ukázka důvodu proč nenakupovat u GoToGate. Jinak ta aerolinie se jmenuje Austrian Airlines...

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Skvělá ukázka důvodu proč nenakupovat u GoToGate. Jinak ta aerolinie se jmenuje Austrian Airlines...


a to jako proč ?
když si někdo plete písmenka za to GoToGate nemůže !

0 Citovat

Proto : "...na Austrain Airlanes s kterýma letíme, tam nám řekli, že změna písmenka je možná za 70 EUR ale že to nemůžou udělat oni, že musíme přes resellera a reseller nám to nechce změnit."

0 Citovat

constable napsal(a):

I když se mi jednou stalo, že mi můj anglický kolega přehodil jméno a příjmení, pani na přepážce s tím měla chvilku problémy, ale nakonec OK :-)

Což si mi připomněl jednu měsíc starou storku se Spring Airlines. Chceckin agentka řekla, že mám prohozené jméno a příjmení a že nesmím letět. Byl jsem poslán za supervisorkou a ta pořadí prohodila, chceckin agentka odbavila, letělo se… V letadle jsem zkoumal, jestli jsem se fakt přepsal a zjistil jsem, že nikoli a chybnou variantu to opravila až ta supervisorka. :) Takže poučení, je to fakt jedno. :))

0
7 reakcí