Ahoj, máme zakoupené letenky do Havany v termínu 7.9. - 21.9. nevíte prosím jestli se mohou časy odletu ještě měnit? Rád bych koupil letenky do amstru co nejdříve, ale nerad bych se například za 14 dnů dozvěděl, že se časy příletu/odletu změnily...Navíc nám letenky do a z Amsterodamu časově moc nevychází. Myslíte že je nereálné v 18:00 přiletět do Amstru a v 18:45 odlétat směr Praha? .

Aeromexico z Amstru na Kubu

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Tak to je naprostá katastrofa!!! Škandál!

0 Citovat

Tak za pár euro kúpiš z netu aj 10000ku.. problémy prvého sveta :D

0 Citovat

Řekni si stevardovi o prodlužovací kabel, nebo si ho vezmi z domova.

0 Citovat

Jiri.storek napsal(a):

Děkuju za odpověď padrino11. Moc jsi mě nepotěšil. Power bank samozřejmě mám, ale jen 5000 mAh. Celý den v Amsterdamu a v letadle si ani nepustim žádný svůj film, to jsem v dnešní době dálkových letu opravdu nečekal

Xiaomi 20.000mAh stojí cca 35 eur. Bežný iPhone (nie Plus) má kapacitu baterky okolo 2.000mAh, takže na každé nabitie powerbanky máš 10 nabití telefónu. A váži len 330gramov. Už nikdy nebudeš potrebovať zháňať zástrčku ;)

0 Citovat

Jestli nechceš utrácet za powerbanku, tak se dá použít toto:

Mělo by to stačit nejen na mobil, ale i notebook.

https://www.eva.cz/zbozi/22137/e...gIyNPD_BwE

Kdyby náhodou posádka měla nějaké námitky, tak počkej až si půjdou lehnout. Pak je možné to spustit.

0 Citovat

Tak tenhle byl famózní padrino :)))))))))

0 Citovat

:-D good one

0 Citovat

Když už jsme v tomto vlákně, mám ještě dva dotazy :D

Jak je to s odbaveným zavazadlem na trase Amsterdam-Maxico City. Musím si ho v Mexiku vyzvednout a odbavit, nebo letí až na Kubu?

Četl jsem něco o odletové taxe z Kuby, tuším že to bylo $25. Nevíte, zda je toto stále v platnosti? Nikde nemůžu najít bližší info.

Díky moc

0 Citovat

Čerstvá zkušenost. Víza lze koupit přímo v tranzitní zóně v Mexiku. Já je kupoval v lounge od Aeromexico. Cena cca 420Kč. V Amsterdamu nikdo nic vidět nechtěl a letenka vytisknuta až do Havany.

0 Citovat

Psal jsem tu už dříve. Ještě dobré platit v Mex$, je to nejlevnější. Byl jsi v Salon Premier? Měli černé XX?

0 Citovat

Platit se dá přímo kartou a samozřejmě v MXN.

A zrovna tu sedíme, ale co je černé XX netuším. :-D

0 Citovat

:-)


dos-equis-amber-lager-0505.jpg

0 Citovat

Tak tohle jedině světlé. Jinak víza jsem bral pro někoho jiného. Chtěli číslo rezervace a stejně jsou nakonec nevyplněné.

0 Citovat

To by měl být vždy bianco. Možná to je jen kvůli distribuci jako zúčtovatelný tiskopis, něco v tom smyslu. Má ta lounge smysl se tam zdržovat, nebo raději vypálit do města na čerstvé burritos a enchiladas?

0 Citovat

Jelikož je přílet něco po třetí ráno a čekačka pak 6 hodin, tak rozhodně lepší být tady. Doporučuji využít lounge u gate 52. Je tady i uzavřenější čast, kde není taková zima. Sprchy tu jsou také i když se to nikde neuvádí.

0 Citovat

To mě nedošlo ten čas, to pak jo. A ta lounge, tam jsi na PP nebo ST status? Jak se jmenuje? Díky:)

0 Citovat

Já na status, ale jde i na PP. Je to přímo Aeromexico. Blízko Gate 52 v prvním patře.

0 Citovat

AM+ seat potvrzuji, upgrade vyzkouším. Jen je to trochu složitější, je to poměrně složitý algoritmus v jakém pořadí se upgradují volná místa v Clase Premier i AM+. Samozřejmě první Club Premier, pak Delta SkyMiles a pak ostatní + výhoda je jejich kreditky+ plné fare:-).

0 Citovat

AM+ ověřeno. Problém je, že na spolucestujícího se to samozřejmě nevztahuje. Případný doplatek u AMS-MEX-GUA a MEX-AMS dělá $317.

0 Citovat

Také hlásím návrat zpět a rovnou napíšu, že výlet měl cenu tak těch 130,- EUR, co jsem zaplatil za letenku. Kuba mě poměrně zklamala a nemá skoro nic z té opravdové Kuby, jaká byla do roku 2000 a kterou jsem takto jako mladíček poznal. Kdo nezažil, nepochopí. Ten celkový rozdíl je patrný ve všem, ale hlavně v lidech, což je smutné. Slovy našich známých, co cestovali s námi: „Hm, dobrý, ale sem už nemusíme…“

Abych jen nekritizoval, dávám pár tipů, které se možná budou hodit, resp. navážu na sonyho a další. S elite plus statusem jdou bez problémů zamluvit AM+ sedačky, dostal jsem je na všechny legy i pro ženu, která má jen elite. Na oba kratší legy jsme dostali i OpUp do C, takže spokojenost. Na ty dlouhé lety to bohužel nešlo, ač jsem byl na waitlistu, místa byla a dost jsem se „snažil“. Turistické karty na Kubu koupíte na check-in přepážkách AM, ač vás budou posílat na customer service, kde je vždy nejvíce lidí. V lounge vám je také prodají, pokud je tedy zrovna mají... Cena je 361,-$, tedy nějakých 420,-Kč.

Do salonků v AMS i MEX se dá dostat pověstnou českou uličkou v pohodě i vícero lidí:-) V MEX doporučuji ten úplně nejdál – Terraza Premier. Je tam nejlepší obsluha, nejlépe zásobený bar a hlavně točený XX Ambar. Zase bohužel zavírají už ve 22 h.

Pokud budete chtít během layoveru do města, doporučuji Metrobus, linku 4. Kartu koupíte a dobijete na zastávce (10 + 30 $). Apropos, kdyby někdo chtěl , 4 mu věnuji…

Pokud se budete toulat okolo Alameda Central, doporučuji skvělé tacos v La Trainera. Je to restaurace, která má část udělanou jako jednoduchou taquerii. Majitel je skvělý chlapík, pokecá, vysvětlí…

Zpátky ke Kubě, pokud by někdo chtěl prohlídku Havany s opravdu profesionálním odborným výkladem, dám kontakt na milou a ochotnou Kubánku mluvící česky. Pokud by někdo něco řešil na venkově mezi Havanou a Viñales, tak na Kubánce z první generace studentů, kteří u nás studovali a pracovali a ač je to starý pán, jeho čeština je stále výborná.

Pokud budete bydlet v Havaně, doporučuji zajet busem se vykoupat na Playa Santa Maria. Bus stojí 4 CUP a je to myslím č.40. Asi nejhezčí koupání poblíž Havany a hezčí než třeba v Guanabo.

Pokud chcete šetřit, můžete si dávat místní stravu za CUP, také jsme vyzkoušeli a někde byla i poměrně chutná. V Guanabo v parku naproti Tokio Clubu kuře s rýží a zeleninou s extra černými fazolemi ve formě polévky, které si sami mícháte s rýží za 15 CUP bylo výtečné, jen kultura stolování je otřesná. Pokud si chcete opravdu pochutnat v pěkném prostředí s pozornou obsluhou, pak jednoznačně podnik 421 v Guanabo a v Havaně Los Nardos naproti Kapitolu. Jídlo tam stojí stejně nebo i méně než v některých pajzlech pro turisty, ale kvalita je úplně někde jinde.

Ad doprava, opět mě fascinovaly ty keply, kterými tam jezdí a vozí turisty. Možná mám profesionální deformaci a snažím se minimalizovat možná rizika, ale doporučuji, opravdu se dívejte bedlivě, čím se necháte vozit.

Moskvič 2140, kde nebylo snad nic původního, motor Peugeot 1,6D, klima, i uvnitř vymazlený, ale všechno domádo na koleně…

I takto to občas končí:-(

Plusem cesty bylo setkání se skvělými lidmi i některými spolucestovateli (třeba si to i přečtou:-)


cuba8.jpg
cuba10.jpg
cuba4.jpg
cuba3.jpg
cuba5.jpg
cuba2.jpg
cuba1.jpg
cuba9.jpg
cuba7.jpg

0