Ahoj,měla bych dotaz, jak je to s minerály v příručním zavazadle.Konkrétně s Ryanair z Itálie do Čech.Je nějaké omezení na vývoz kamenů? Nic jsem nenašla. Je problém s projitím přes security kvůli bezpečnosti Ryanair?Děkuji moc za vaše názory a zkušenosti. .

Kameny v příručním zavazadle

Založila ve fóru Letecké společnosti

10 reakcí

Ahoj,

měla bych dotaz, jak je to s minerály v příručním zavazadle.

Konkrétně s Ryanair z Itálie do Čech.

Je nějaké omezení na vývoz kamenů? Nic jsem nenašla.

Je problém s projitím přes security kvůli bezpečnosti Ryanair?

Děkuji moc za vaše názory a zkušenosti.

0

Problém může nastat. Kameny jsou povoleny pouze močové.

1 Citovat

A pokud by problém nastal, co se stane?

Jen nám ho vyhodí/zabaví, nebo bude něco následovat?

0 Citovat

Vyhodili, ale nemyslím že by to riešili. Zabal to do peknej krabičky a nech to je ako suvenír

0 Citovat

Evaina napsal(a):

A pokud by problém nastal, co se stane?

Jen nám ho vyhodí/zabaví, nebo bude něco následovat?

Některé země zakazují vývoz svého přírodního bohatství a čas od času se to týká i nerostů. Četl jsem to o Maroku.

Jak se zachovají? Pokud je to proti předpisům aerolinky nebo letiště, je to klukovina a kameny vyhodí nebo si vás někam zavolají.

Kdyby to bylo proti zákonům dané země, bude to horší.

Nejsou-li to oblázky nebo jen zvláštně tvarované kamínky, zpozorněl bych. Na minerály, polodrahokamy, zkameněliny mohou být podobné restrikce jako na mušle (a na ty legální potřebujete účet).

0 Citovat

Jednou mi na letišti zabavili krásný šutr ve tvaru srdce - velký asi jako pěst a nádherně pravidelně tvarovaný. Nechtěla jsem ho cpát do velkého zavazadla kvůli váze, tak jsem si ho vzala do příručního zavazadla. Při kontrole řekli, že by v kabině mohl sloužit jako zbraň a sebrali mi ho, abych s ním někoho nebacila po hlavě. Ze Sardinie jsem si vezla půl petky bílého písku z pláže. Nabrala jsem si ho na poslední chvíli a položila v kufru nahoru na věci, takže při otevření kufru byl hned na očích a na hranicích mě to ženská donutila vysypat, jako že se to nesmí vyvážet ze země (ale byla to děsná komisní babizna a její kolegové obraceli oči v sloup), a v Izraeli mi zas v letadle bez problému prošly hroudy soli od Mrtvého moře. Možná taky dost záleží na tom, na koho člověk narazí.

0 Citovat

V tomto případě se jedná o Itálii a nikde jsem nenašla, že by se nějaký zákaz na minerály, horniny vztahoval.

Díky vám za zprávy.

Zkusím tu krabičku jako suvenýr, to se mi líbí.

0 Citovat

Z Dubaje jsem si chtěl vzít domu písek z pouště. Narval jsem ho do pet lahve. Dle předpokladů byl zabaven. Jestli budou šutry větší, tak je to podle mě bez šance stejně jako já s pískem v Dubaji. :)

0 Citovat

Z Itálie jsme přivezli lávové šutry z Vesuvu a bez problémů.

0 Citovat

Rekl bych , ze je vysoka pravdepodobnost ze sutry z prirucniho vyhodi , zena v Irsku sbira kdejaky kamen , tady jsou fakt pekne a nekolikrat uz ji to vysypali , zkus si najit takove ,co maji dirku navlect to a zkusit to pak vydavat za nedokonceny sperk -) u more musle i kameny vetsinou sbirame na konci pobytu vybereme to nejlepsi -) a nejak to po zavazadlech ( i tech prirucnich rozmistime , cim mensi budou ( i kvuli vahy ) tim je vetsi sance ze to nevysypou pokud toho neni moc , jen pak pri prani pradla kontruluju kapsy - po takove m rozmisteni ))

Pridam historku z Omanu , zena nasla na plazi kamen s napisem v arabstine , vraceli jsem se do Dubaje busem a zenska , fakt jezibaba ji vytahla na osobni prohlidku , vybrala jeste nejake dalsi lidi a docela dlouho se nevraceli ., nevim, co na tom kameni bylo v te arabstine napsano ,,ale celkem mozna bylo stesti ze ma v brasnicce, kterou nosi tajnou kapsu ,kde ten sutr mela ,ja ji ho nedoporucil prave kvuli toho napisu brat -) ale riskla to

0 Citovat

Z Kréty jsme odvezli krásné balvany tvaru a velikosti pštrosího vejce, ale v odbaveném zavazadle. Určitě by neprošel přes security v příručním zavazadle. V Egyptě bych to nelajsnul. Kdysi náš delegát měl v autobuse cestou na letiště proslov: "Malá mušlička v kufru - pokuta dva tisíce. Exim tours - váš přítel."

0
10 reakcí