Kamarád má letenku ARN-MUC-DEN (operováno LH, issued by AC),zpět DEN-YYZ-FRA-ARN (první dva lety AC, poslední segment SAS)Mám dva dotazy:1) na nic z toho se mi nedaří udělat seating.LH i AC nabízí ve správě rezervace pouze placený výběr, cenovky naprosto nesmyslné (na legu MUC-DEN kolem 1000,-kč/seat) :lol: :? I když mají jen nějakou nízkou bookovací třídu, i tak mne to nemile překvapilo :( AC to samé, pouze placený výběr, ceny mimo realitu.Nejde to udělat přes jinou společnost?2) na zpáteční cestě by chtěli zkončit ve FRA a neproletět poslední segment.Budou mít odbavená zavazadla, na přestup ve FRA je asi 2,5h.Dá se podle vaší zkušenosti dohodnout, že zavazadla odbaví z DEN jen do FRA? Nebo lepší při odletu v USA nic neříkat a nahlásit až ve FRA na tranzitu, že dál nepokračují a poprosit o vyložení?  .

vynechání posledního segmentu na letu AC, zavazadla, seating..

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

7 reakcí

Kamarád má letenku ARN-MUC-DEN (operováno LH, issued by AC),

zpět DEN-YYZ-FRA-ARN (první dva lety AC, poslední segment SAS)

Mám dva dotazy:

1) na nic z toho se mi nedaří udělat seating.

LH i AC nabízí ve správě rezervace pouze placený výběr, cenovky naprosto nesmyslné (na legu MUC-DEN kolem 1000,-kč/seat) :lol: :? I když mají jen nějakou nízkou bookovací třídu, i tak mne to nemile překvapilo :( AC to samé, pouze placený výběr, ceny mimo realitu.

Nejde to udělat přes jinou společnost?

2) na zpáteční cestě by chtěli zkončit ve FRA a neproletět poslední segment.

Budou mít odbavená zavazadla, na přestup ve FRA je asi 2,5h.

Dá se podle vaší zkušenosti dohodnout, že zavazadla odbaví z DEN jen do FRA?

Nebo lepší při odletu v USA nic neříkat a nahlásit až ve FRA na tranzitu, že dál nepokračují a poprosit o vyložení?

0

Porad dokola. Projdi si toto forum a odpoved urcite najdes, a pokud ne, tak proto, ze ti to nikdo nemuze zarucit.

0 Citovat

Seating je placený proto, že se musí vydělávat. Nechceš–li platit, nech výběr až k odbavení.

Zavazadlo buď ukecají jen do FRA nebo se proletí až do Švédska. Vzhledem k cenám z ARN bych se na to vykašlal rovnou a neřešil neřešitelné :)

0 Citovat

seating nechám na odbavení, to nevadí, jen mne to zaskočilo, že i u velkých síťových dopravců se to teď platí.

horší je to s tím návratem, co jsem četl diskuze jinde, tak short check do FRA asi neukecají.

Za pokus nic nedají, ale pochopil jsem, že většinou to neprojde.

mají koupenou jízdenku z Frankfurtu, takže budou chtít určitě vystoupit.

Chtěl jsem jen vědět, co lze očekávat, jaké jsou aktuální zkušenosti,případně dát doporučení.

0 Citovat

Většinou se to dá řešit při nákupu letenky ponecháním dlouhého stop-overu mezi posledními destinacemi (ideálně pak přes noc, to je sichr). Teď už s tím ovšem moc nenaděláte, takže přístě na to myslet..

0 Citovat

Když se opozdíš k odletu posledního segmentu, tak zavazadla bez tebe neodletí. Budeš si za to moci sám a tak ti letenku na další let aerolinka bezplatně neposkytne a na nákup nové nebudeš mít peníze. Na chov si tě tam určitě nenechají.

0 Citovat

No, on je právě problém, že to zavazadlo odletí. Na přestupu se už nehledí na to, zda je nebo není přítomen cestující.

Pravidlo no-pax = no-bags platí jen při prvním letu, pak se předpokládá, že je vše bezpečné. Ověřeno praxí :)

0 Citovat

Mně se minule v Jakartě podařilo ukecat vyložení zavazadla v Amsterdamu (cílová destinace bylo Oslo), zahrála jsem to na to, že tam mám tekuté dárky pro kamaráda a chci mu to rychle předat, pak že si to sama znovu odbavím. Obsluha check-inu vše odkývala, že no problemo, pak se ale začaly řešit jiné věci - první segment měl zpoždění, takže jsem byla přebookována na dřívější let do Singapuru, abych to stihla. Od té chvíle to šlo z kopce, nový let byl taktéž zpožděný a na gate jsem v Singapuru doběhla jen tak tak. Letadlo do AMS jsem tedy stihla, mé zavazadlo už takové štěstí nemělo. V AMS jsem u okýnka na ztracená zavazadla zjistila, že nejen že zavazadlo zůstalo na původním letu (ten po Singapuru dále pokračovat právě do Amsterdamu), ale že obsluha v Jakartě zapomněla na můj požadavek s odbavením jen tam, tzn. zavazadlo bylo olabelované na Oslo a já let do Osla promeškávala, zatímco jsem stála u okýnka. Řekla jsem tedy, že mám "dental emergency", musím na ER a prostě dál pokračovat nemůžu. Po půl hodině vyřizování toho, aby byl kufr zachycen v AMS a nepokračoval dál, paní zjistila, že zavazadlo už NEJSPÍŠ dorazilo do Amsterdamu, nicméně neví se, kde přesně na tom letišti skončilo a podle všeho bylo nemožné to v dané chvíli zjistit ( :D ). Nakonec jsem rezignovaně řekla, ať mi ho tedy pošlou domů, což udělali (zdarma), kufr dorazil do ČR o den dříve než já (zůstávala jsem na noc v AMS) a nakonec jsem byla ráda, že se o něj nemusím starat. Na tak jednoduchou žádost, jakou bylo vyložení zavazadla na předposledním místě, se to ale nakonec zvrhlo v docela velkou zábavu. Na druhou stranu se nikdo moc necukal, když jsem s tou žádostí přišla, takže myslím, že když člověk hezky poprosí, obvykle se to ukecat dá. Ale jak říkám, může se to zvrhnout.

0
7 reakcí