Dobrý den,měl bych na Vás následující tři dotazy.1.) Přes Vaše stránky jsem si zakoupil letenku (spol. Etihad Airways) do Thajska. Při cestě tam budu mít stop v Římě, kam dorazím v odpoledních hodinách 13:55h. Následující den bych měl v 10:40am pokračovat s tou samou let. společností do Abu Dhabi a odtamtud do Bangkoku. Má otázka zní, zda tato letecká společnost kompenzuje hotel (v Římě) na jednu noc, když je ticket zakoupen jako celek a celkový čas mezi navazujícími lety nepřesáhne 24h? Nebo si to musím rezervovat po vlastní ose? Když už tam člověk bude, byla by škoda nenavštívit Řím, ještě před samotným Thajskem.2.) Dočetl jsem se, že je pro ČR zrušena vízová povinnost do (SAE) Abu Dhabi. Bohužel nebudu mít čas tuto destinaci navštívit, ale radši se chci ujistit, zda stačí mít pro přestup na navazující let platný cestovní pas s minimální platností 6 měsíců ode dne vstupu do Spojených arabských emirátů, toť vše?3.) Můj poslední dotaz je spíš na doporučení letecké společnosti (přelet mezi: Bangkok - Phuket) za rozumnou cenu. V mém případě - jednosměrný let + odbavené zavazadlo. Období únor. Jde mi o to, být s cenami více v obraze. Předem moc děkuji za Vaše odpovědi! S pozdravem Michal  .

Etihad Airways - zajištění ubytování od této společnosti (stop over v tranzitním měst

Založil ve fóru Letecké společnosti

9 reakcí

Dobrý den,

měl bych na Vás následující tři dotazy.

1.) Přes Vaše stránky jsem si zakoupil letenku (spol. Etihad Airways) do Thajska. Při cestě tam budu mít stop v Římě, kam dorazím v odpoledních hodinách 13:55h. Následující den bych měl v 10:40am pokračovat s tou samou let. společností do Abu Dhabi a odtamtud do Bangkoku. Má otázka zní, zda tato letecká společnost kompenzuje hotel (v Římě) na jednu noc, když je ticket zakoupen jako celek a celkový čas mezi navazujícími lety nepřesáhne 24h? Nebo si to musím rezervovat po vlastní ose? Když už tam člověk bude, byla by škoda nenavštívit Řím, ještě před samotným Thajskem.

2.) Dočetl jsem se, že je pro ČR zrušena vízová povinnost do (SAE) Abu Dhabi. Bohužel nebudu mít čas tuto destinaci navštívit, ale radši se chci ujistit, zda stačí mít pro přestup na navazující let platný cestovní pas s minimální platností 6 měsíců ode dne vstupu do Spojených arabských emirátů, toť vše?

3.) Můj poslední dotaz je spíš na doporučení letecké společnosti (přelet mezi: Bangkok - Phuket) za rozumnou cenu. V mém případě - jednosměrný let + odbavené zavazadlo. Období únor. Jde mi o to, být s cenami více v obraze.

Předem moc děkuji za Vaše odpovědi! S pozdravem Michal

0

1) predpokladam ze nie... to do Rima letis s cim? Air Berlin? Alitalia? tam tomu nedavam sancu, kedze urcite sa dala najst letenka do Rima aj s lepsim prestupovym casom (aj ked uplne za inu cenu) Takze nieco po vlastnej ose... najlepsie okolo Termini si najst.

2) pas staci nielen na prestup, ale aj na navstevu :)

3) tam to je asi jedno... 60 letov denne ako pozeram :D na hodinovy let by som toto ani nerisiel. skor zalezi od toho ci chces hned po prilete do Bangkoku letiet do Phuketu, takze ti bude lepsie hladat nieco z BKK - Bangkok Airways, Thai Airways, Thai Smile ...

alebo tam chvilu pobudnes a teda mas vacsiu moznost s odletom z DMK - Nok, Air Asia, Lion Air, Orient..

0 Citovat

Děkuji za odpověď.

Nee, mám to právě koupené všechno přes Etihad Airways (Praha - Řím, Řím - Abu Dhabi, Abu Dhabi -Bangkok) a v Římě je tahle prodleva. Někde jsem se ale dočetl, že když je stop-over pod 24h a přes jednu společnost, tak Ti hradí hotel. Proto hledám někoho, kdo s tím má např. zkušenosti.

S tím Bangkokem určitě chci zůstat pár dní a zpět se vracím se stejnou společností z Phuketu. Ještě jednou díky za odpověď a třeba se tu najde někdo, kdo řešil něco podobného?

0 Citovat

Kupene to mozes mat cez Etihad ale ten do Prahy nelieta takze ten prvy let bude urcite operovat nejaka ina aerolinka (najskor alitalia) v tomto pripade nebude ani narok na hotel...

0 Citovat

Ok, díky moc za info. ;)

0 Citovat

Tak to Rím určite nie, Etihad ak tak by riešil Abu Dhabi

0 Citovat

Etihad nabízí ubytování pouze pro cestující prémiových tříd. Kompletní seznam aerolinií zde https://www.cestujlevne.com/blog...i-prestupu

0 Citovat

Děkuji moooc za info! Ještě se chci zeptat, pokud bych měl zakoupenou letenku přes společnost TAP, přiletěl do Lisabonu např. v pátek večer a pokračoval se stejnou společností v sobotu ráno do USA, zařídí pro mě TAP nějaký voucher v podobě ubytování či dopravy na hotel poblíž letiště? Děkuji ještě jednou za info!

0 Citovat

Citácia zo sprievodcu aerolinkami tu na Cestujlevne:

Pokud letíte do zámořských destinací (Afrika, Jižní a Severní Amerika), máte mezi přestupy více než 8 hodin a mezi tím není žádný dřívější let, je možné zažádat o hotel zdarma při přestupu. Od 1. dubna 2017 však nevzniká na hotel nárok automaticky a vyhovění žádosti je závislé na dostupných kapacitách hotelů na danou noc (vyžádejte si službu přes nás ihned po zakoupení letenky).

Letenky musí být vystaveny českou či slovenskou akreditovanou agenturou či koupeny přímo na webu TAPu,

Všechny lety musí být fyzicky operovány letadly TAP (čísla letů TP 1 až TP 3.999),

Ubytování je možné poskytnout pouze v jednom směru a pouze při zakoupené zpáteční, resp. open-jaw letenky, nevztahuje se na jednosměrné cesty,

V případě Afriky není možné ubytování vyžádat u destinací Bissau a Sao Tomé,

Transfer na/z hotelu si hradí a zařizuje klient sám.

0 Citovat

Ok, děkuji!

0
9 reakcí